John Travers

Regisseur, Acteur, Scenarist

John Travers is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

48 Angels

2006 | Drama

Ierland 2006. Drama van Marion Comer. Met o.a. Ciaran Flynn, John Travers, Shane Brolly en Darragh Kelly.

Seamus, een katholieke jongen van 9 jaar, lijdt aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Geïnspireerd door Columba, een in Ierland bekende monnik uit de zesde eeuw, stapt hij in een bootje zonder roeispanen of zeil. Op weg naar een godswonder. Op een eilandje met een kerkruïne ontmoet Seamus twee personen die zo hun eigen demonen hebben. Tiener James is overdonderd door de moord op zijn vader, Darry heeft er net zeven jaar gevangenisstraf op zitten, maar wordt al weer op de hielen gezeten door de politie. Genoeg stof voor cineaste Comer, die gespecialiseerd is in de betere moraalfilm.

Song for a Raggy Boy

2003 | Drama, Historische film

Ierland/Verenigd Koninkrijk/Denemarken/Spanje 2003. Drama van Aisling Walsh. Met o.a. Aidan Quinn, Iain Glen, Marc Warren, Dudley Sutton en Alan Devlin.

In 1999 bood de Ierse regering officieel excuses aan voor geïnstitutionaliseerd seksueel en psychisch misbruik op tientallen katholieke tuchtscholen vanaf halverwege de 19de eeuw tot in de jaren 80 van de 20ste eeuw. Song for a Raggy Boy gaat over een dergelijke school waar in 1939 een nieuwe, ongewijde leraar (Quinn) ruzie krijgt met een sadistische pater (Glen). Regisseur en coscenarist Walsh sloeg de plank mis met een melodramatische aanpak die het lerarenconflict centraal stelt, met als genadeklap een verwaterde Dead Poets Society-finale. Het explosieve materiaal dat het conflict drijft blijft jammerlijk onderbelicht. Interessante materie, matige uitvoering.

Deep Down

1995 | Thriller, Film noir

Verenigde Staten 1995. Thriller van John Travers. Met o.a. Chris Young, Kristoffer Tabori, Tanya Roberts, George Segal en Paul Le Mat.

Hebben we dit al niet eens eerder gezien? Een na[KA3]ieve jongeling ziet hoe zijn buurvrouw, een sexy danseres, door haar criminele man (Segal) wordt mishandeld. De jongen en de vrouw worden minnaars en al snel komt het tot de onvermijdelijke samenzwering om de echtgenoot te vermoorden, met alle onvermijdelijke verwikkelingen vandien. Sommige versies bevatten meer seks en naaktscènes - al even onvermijdelijk. Het scenario is van John Travers en Alice Horrigan. Camerawerk van David Miller.

Fire of passion: Deep down

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van John Travers. Met o.a. George Segal, Tanya Roberts en Chris Young.

Andy Pattygrove droomt zijn hele leven al van een grote muziekcarrière en besluit naar Los Angeles te vertrekken. Daar treft hij de nogal excentrieke Craig Vesper aan die hem een kamer aanbiedt waar hij onmiddellijk intrekt. Als hij op een dag zijn onweerstaanbare buurvrouw Charlotte voorbij ziet komen is hij meteen verkocht. Ze is al getrouwd met de onberekenbare Gil die een zeer gewelddadig verleden heeft. Hij is angstaanjagend jaloers en staat bekend als uiterst agressief. Toch weet Andy Charlotte in zijn bed te lokken. Als hij korte tijd later ontdekt dat zijn seksuele uitspattingen op video zijn vastgelegd wordt alles hem duidelijk. Huisbaas Craig en Charlotte spelen onder een hoedje en lokken Andy in de val

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Travers op televisie komt.

Reageer