Osamu Takizawa

Acteur

Osamu Takizawa is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kiri no hata

1966 | Misdaad, Actiefilm

Japan 1966. Misdaad van Yoji Yamada. Met o.a. Chieko Baisho, Osamu Takizawa, Michiyo Aratama en Yusuke Kawazu.

Een jong meisje besluit zich te wreken op de advocaat die schuldig is aan het feit dat haar broer ten onrechte ter dood is veroordeeld. Een aanstootgevend misdaad-melodrama, duidelijk gebaseerd op de bekende film EN CAS DE MALHEUR.

Nobi

1959 | Oorlogsfilm

Japan 1959. Oorlogsfilm van Kon Ichikawa. Met o.a. Eiji Funakoshi, Mantaro Ushio, Yoshihiro Hamaguchi, Osamu Takizawa en Yoshihiro Hamaguchi.

Japanse soldaten vechten om te overleven aan het eind van de Filippijnse veldtocht tijdens WO II. We volgen de tuberculeuze Funakoshi, die zijn eenheid is kwijtgeraakt, op zijn tocht. Realistisch en schokkend: een deprimerende kijk op wat de verdoemenis op aarde is, met een ontnuchterende anti- oorlogsboodschap.

Tsuzurikata kyoshitsu

1938 | Drama

Japan 1938. Drama van Kajiro Yamamoto. Met o.a. Hideko Takamine, Masaru Kotaka, Shiro Mizutani, Nijiko Kiyokawa en Musei Tokugawa.

Een intens sociologisch drama over een meisje uit een zogeheten kansarm gezin in een arme wijk van Tokio. Ze wordt door haar lerares aangemoedigd verder te studeren. De thematiek is opvallend weinig verouderd en de functionele zwart-wit fotografie is één van de interessantste aspecten van deze sobere Japanse film. Ook bekend als COMPOSITION CLASS.

Otome gokoro sannin musume

1935 | Drama, Misdaad

Japan 1935. Drama van Mikio Naruse. Met o.a. Chikako Hosokawa, Masako Tsutsumi, Ryuko Umezono, Chitose Hayashi en Heichachiro Okawa.

Een unstmatig misdaaddrama waarin drie zusters betrokken worden in een zwendel opgezet door de oudste zuster die op die manier haar geldzorgen wil oplossen. Visueel erg verzorgd en vinnig gemonteerd, maar ongeloofwaardig en niet echt boeiend. Ook bekend als THREE SISTERS WITH A MAIDEN HEART.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Osamu Takizawa op televisie komt.

Reageer