Keiko Niwa

Scenarist

Keiko Niwa is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

When Marnie Was There

2014 | Animatie, Drama

Japan 2014. Animatie van Hiromasa Yonebayashi.

When Marnie Was There, over de introverte, eenzame Anna en haar illusionaire vriendinnetje, is een handgetekende animatiefilm uit de vermaarde Japanse Ghibli Studio, geregisseerd door Hiromasa Yonebayashi, die meewerkte aan meesterwerken van grondlegger Hayao Miyazaki, zoals Princess Mononoke, Spirited Away en Howl's Moving Castle. Zo bijzonder is Marnie niet, maar de alomtegenwoordige, sturende natuur is betoverend mooi getekend en het leegstaande landhuis in het moeras, waar Anna en Marnie elkaar ontmoeten, is een personage op zich, boordevol schitterende details.

The Secret World of Arrietty

2010 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Japan 2010. Animatie van Hiromasa Yonebayashi.

De piepkleine Arrietty en haar ouders wonen onder de vloer in een huis waar echte mensen leven. Ze voeden zich met een 'geleend' suikerklontje hier, een theeblaadje daar. Alles verandert wanneer Arrietty in de bovengrondse wereld wordt gezien door een jongen. Fraai gemaakte animatiefilm uit de vermaarde Ghibli studio; oprichter en meesteranimator Hayao Miyazaki (Spirited Away) liet de regie dit keer over aan debutant Yonebayashi, die verdienstelijk werk afleverde en de soundtrack liet maken door de Franse Cécile Corbel. De film was een grote hit in eigen land.

Tales from Earthsea

2006 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Japan 2006. Animatie van Goro Miyazaki. Met o.a. Junichi Okada, Aoi Teshima, Bunta Sugawara en Yûko Tanaka.

Japanse animatiefilm waarin een prins en een magiër het verstoorde evenwicht van Aardzee proberen te herstellen. Goro Miyazaki haalt met Tales from Earthsea niet het niveau van de films van zijn vader Hayao (Princess Monoke, Spirited Away).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Keiko Niwa op televisie komt.

Reageer