Miguel Arenas is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

El Ataúd del infierno

1958 | Avonturenfilm, Drama, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Fernando Fernández. Met o.a. Roberto Cañedo, Jaime Fernández, Miguel Arenas en Roberto Ramírez.

Vierde en laatste deel van een serie films over de dasspeld van de Duivel. Deze film bestaat, evenals zijn voorgangers, uit drie episoden: El ataúd infernal, El muerte robado en Herencia de la muerte. De film is niets meer dan een reeks melodramatische gebeurtenissen, met een vleugje mysterie.

El Jinete

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Martha Roth, Dagoberto Rodríguez, Miguel Arenas en Luis Beristáin.

Een meisje sterft van verdriet omdat haar vader haar verbiedt te trouwen met de man van wie zij houdt; die is van een lagere komaf. De vriend zal te paard door de bergen gaan zwerven. Het was de bedoeling om deze film in 3D te projecteren en dat is dan ook het enige interessante aan dit overigens slechte melodrama.

Un Día con el diablo

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Susana Cora, Miguel Arenas en Andrés Soler.

Een arme drommel steekt zich danig in de problemen om te voorkomen dat zijn 'Maestro' kwaad op hem wordt. Buitengewoon matige komedie, met als enig doel om in die tijd de spanningen van de Tweede Wereldoorlog te verlichten.

Lo que va de ayer a hoy

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Enrique Herrera, Rosario Granados, Miguel Arenas en Manuel Fábregas.

Een libertijn laat zich invriezen om zes jaar later weer te ontwaken. Een interessante komedie van een middelmatig regisseur.

Bienaventurados los que creen

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Ramón Pereda. Met o.a. Adriana Lamar, Carlos Martínez Baem en Miguel Arenas.

Een voortreffelijk chirurg krijgt van zijn dochter de schuld van de dood van zijn kleinzoon tijdens een operatie. Onverteerbaar.

Recuerdos de mi valle

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Lina Montes, Andrés Soler en Miguel Arenas.

Omdat iedereen, zelfs zijn ouders, hem vijandig gezind zijn, loopt Pedro van huis weg. Kort daarop belandt hij in de gevangenis. Vervelend en uitzonderlijk langdradig melodrama; het lijkt wel of er nooit een eind aan komt.

El Amor de los amores

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Antonio Mendiz Bolio. Met o.a. Miguel Arenas, Milisa Sierra en Juan José Martínez Casado.

Een revolutionair vlucht naar het landgoed van een vriend van zijn vader, voor wie hij werkt als rentmeester. Naar de gelijknamige roman van Ricardo León en de enige film onder regie van Mendiz Bolio.

La Dama de las camelias

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Gabriel Soria. Met o.a. Emilio Tuero, Lina Montes en Miguel Arenas.

Verfilming van de beroemde roman van Alexandre Dumas jr. Wanhopig traag en vervelend.

El Misterioso señor Marquina

1942 | Komedie, Mysterie

Mexico 1942. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. René Cardona, Susana Cora en Miguel Arenas.

Een aantal roekeloze berovingen wordt voorbereid door een man en uitgevoerd door een ander. Een zeer slechte misdaadfilm.

Hombres del aire

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Met o.a. Ramón Vallarino, Alma Lorena, Miguel Arenas en Joaquín Pardavé.

De luchtmachtkapitein Roberto moet, om zijn eer te redden, een paar bandieten ontmaskeren en met ze afrekenen. Ee onnozele, onbenullige verheerlijking van een jeugd die zogenaamd bereid is haar leven te geven voor het vaderland. Zwakke intrige en regie.

Herencia macabra

1939 | Horror, Thriller

Mexico 1939. Horror van José Bohr. Met o.a. Miguel Arenas, Consuelo Frank, Ramón Armengod en Luis Aldás.

Een specialist in de plastische chirurgie wil zijn vrouw vermoorden als hij er achter komt dat zij een minnaar heeft. Hij opereert haar zelfs om zich te wreken. Het heeft meer dan vijf jaar geduurd voordat deze volkomen onzinnige film in première ging.

Carne de cabaret

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Sofía Alvarez, Miguel Arenas en Tony Díaz.

Het ongelukkige leven van een vrouw die iemand moest doden om haar dochter te redden. Een onaangenaam melodrama zoals er maar weinig zijn; het heeft de heldin geen enkel persoonlijk succes gebracht. Later zou zij niettemin faam verwerven als actrice en zangeres.

Una Luz en mi camino

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van José Bohr. Met o.a. Joaquín Busquets, Narciso Busquets, Consuelo Frank en Miguel Arenas.

In een dorp wordt het eenjarig bestaan van het conservatorium gevierd. De nationale film heeft hiermee een hulde willen brengen aan de reeds blinde Busquets. Grote sterren hebben hun medewerking verleend en Joaquín vertolkt zelf de rol van blinde.

Un Domingo en la tarde

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Rafael E. Portas. Met o.a. Lorenzo Garza, Carmen Hermosillo, Miguel Arenas en Alfredo Varela.

Een jongen wil hoe dan ook stierenvechter worden. Matig melodrama gesitueerd in de wereld van de stierenvechters.

Mientras México duerme

1938 | Misdaad

Mexico 1938. Misdaad van Alejandro Galindo. Met o.a. Arturo de Córdova, Gloria Morel, Miguel Arenas en Alberto Martí.

Een bende drugshandelaars komt in beweging als een van hun dealers door de politie wordt gegrepen. Een produktie waarbij de gangsterfilms van Von Sternberg, Howard Hawks en Mervyn Le Roy tot lering hebben gestrekt. Galindo heeft zijn opleiding niet tevergeefs in Hollywood genoten. Met goede smaak en gevoel voor stijl geregisseerd.

María

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Lupita Tovar, Rodolfo Landa, Miguel Arenas en Josefina Escobedo.

Een meisje wordt door haar vader, die weduwnaar is, achtergelaten bij een familielid. Het meisje groeit op en wordt een mooie jonge vrouw, die verliefd wordt op de zoon van haar beschermer. Net zo slaapverwekkend en kil als de hoofdrolspelers.