Yoko Kanno

1964 Componist

Yoko Kanno (1964) is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Blame!

2017 | Anime, Sciencefiction

Japan 2017. Anime van Hiroyuki Seshita.

In een post-apocalyptische wereld proberen de laatst overgebleven mensen te overleven in een oneindige, zelfreplicerende stad, die de mensheid ziet als een virus dat uitgeroeid moet worden. Tijdens een zoektocht naar eten ontmoet een groepje soldaten de mysterieuze Killy, die als enige weerstand lijkt te kunnen bieden tegen de vele dodelijke machines. Samen zoeken ze naar een manier om de stad eens en voor altijd uit te schakelen. Leuke cyberpunk-anime met veel actie en prachtige visuals, al zijn de personages helaas niet even interessant als de wereld waarin ze leven.

Our Little Sister

2015 | Drama

Japan 2015. Drama van Hirokazu Kore-eda. Met o.a. Haruka Ayase, Masami Nagasawa, Kaho, Suzu Hirose en Ryo Kase.

Bij de begrafenis van hun vijftien jaar geleden vertrokken vader maken drie jongvolwassen zussen kennis met een nieuw familielid: hun dertienjarige halfzusje Suzu (Suzu Hirose), die na het vertrek van haar moeder nu zit opgescheept met vaders derde vlam. In een opwelling vraagt Sachi, de oudste, of Suzu niet bij de zussen in wil trekken. Zo geschiedt. De seizoenen trekken voorbij, romances lopen op de klippen, er wordt gegeten, gelachen en gekibbeld, begraven en herdacht. Zoetgevooisde ensemblefilm over wat mensen bindt, van de maker van Nobody Knows en Like Father, Like Son.

Kamikaze Girls

2004 | Komedie

Japan 2004. Komedie van Tetsuya Nakashima. Met o.a. Kyoko Fukada, Anna Tsuchiya, Hiroyuki Miyasako en Ryoko Shinohara.

Bizarre film over de Japanse jongerencultuur. High-school studente Momoko, liefst gekleed als Lolita, bouwt een vriendschap op met bikerchick Ichigo. Shimotsuma Monogatari betekent willekeur in het Japans en dat is ook precies wat er in deze film gebeurt.

Memories

1995 | Animatie, Fantasy

Japan 1995. Animatie van Katsuhiro Ôtomo, Koji Morimoto en Tensai Okamura.

Een collage van drie Manga-tekenfilms naar originele verhalen van Otomo (de regisseur/schrijver van AKIRA, de film die verantwoordelijk is voor de internationale doorbraak van de Japanse Manga). In MAGNETIC ROSE van Morimoto ontdekken vier jonge dealers in de ruimte een gigantisch ruimteschip vol souvenirs aan een opera-diva van begin 21e eeuw. Ze raken verstrikt in een mysterieus labyrint. STINK BOMB van Okamura handelt over een geleerde die een pil slikt die een gas produceert waardoor iedereen in zijn omgeving in een schijndode coma valt. Niet beseffend dat hij een moordend wapen is geworden trekt hij naar Tokyo. Otomo zelf tekende voor CANNON FODDER dat zich afspeelt in een gigantische zwevende stad die bewapend is met reusachtige kanonnen. Een jongen droomt ervan ooit de granaten te mogen afschieten, de hoogste eer die men in de stad kan bereiken. Snel gemonteerde actie in futuristische decors. Voor de liefhebbers zeker niet te versmaden. De verhalen van Otomo werden bewerkt door hemzelf en Satoshi Kon. Met de stemmen van Tsutomu Isobe, Koichi Yamadera, Gara Takashima, Hideyuki Hori, Michio Hazama, Chikao Otsuka, You Hayashi, Keaton Yamada en Keiko Yamamoto. Dolby Stereo Digital.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoko Kanno op televisie komt.

Reageer