Katinka Faragó: productie.
Er zijn 8 films gevonden.

Popular Music

2004 | Drama

Zweden​/​​Finland 2004. Drama van Reza Bagher. Met o.a. Max Enderfors, Andreas af Enehjelm, Niklas Ulfvarson en Jarmo Mäkinen.

Mikael Niemi's roman Populärmusik från Vittula kwam in 2000 uit, veroverde Zweden en daarna in veel talen de wereld. De tragikomische verfilming uit 2004 is een vereenvoudiging van soms poëtische pagina's, die niettemin in Scandinavië populair werd. De setting Vittula, een wijk in het Noord-Zweedse dorp Pajala, is voor de inhoud essentieel. Schrijver Niemi is hier geboren en ziet Vittula duidelijk als kwalijk achterlijk. Zijn personages Matti en Niila ontdekken er rockmuziek in de jaren zestig en richten er een bandje op. Matti vindt vooral de aanwaaiende meisjes interessant, maar voor Niila, die thuis geslagen wordt, is een uitweg via het muzikantenbestaan een bloedserieus doel.

Juloratoriet

1996 | Drama, Familiefilm

Zweden​/​​Noorwegen​/​​Denemarken 1996. Drama van Kjell-Ȧke Andersson en Kjell-Ake Andersson. Met o.a. Peter Haber, Johan Widerberg, Henrik Linnros, Lena Endre en Sophia Johansson.

Terwijl ze op een stralende zomerdag op weg is naar een repetitie van Bachs Kerstoratorium krijgt Solveig een dodelijk ongeluk. Haar kleinzoon Victor zal haar droom om het stuk in een onooglijk landelijk plaatsje te kunnen opvoeren jaren later alsnog verwezenlijken. Ondertussen is er in de levens van haar echtgenoot Aron en haar zoon Sidney heel wat veranderd

Den vita lejoninnan

1996 | Thriller

Zweden​/​​Noorwegen​/​​Denemarken 1996. Thriller van Per Berglund. Met o.a. Rolf Lassgȧrd, Charlotte Sieling, Cecilia Zwick-Nash, Jesper Christensen en Tshamano Sebe.

Commissaris Kurt Wallander (Lassgȧrd) komt op het spoor van een samenzwering, waarbij het de bedoeling is om de president van Zuid-Afrika Nelson Mandela dood te schieten bij uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Realistisch gemaakt tv-voer. Lars Björkman schreef het scenario naar het korte verhaal 'The White Lioness' van Henning Mankell. Camerawerk van Tony Forsberg.

Sista dansen

1993 |

Noorwegen​/​​Zweden​/​​Denemarken 1993. Colin Nutley. Met o.a. Helena Bergström, Reine Brynolfsson, Ewa Fröling en Peter Andersson.

Verwarrend drama over twee - niet bijster interessante - dansstellen, die allebei aan een stijldanswedstrijd moeten deelnemen in Blackpool. Aan het begin zien we een dame in een baljurk dood op het strand liggen. Pas aan het einde weten we, via een lange reeks vermoeiende flashbacks, hoe en waarom zij aan haar einde is gekomen. De film is wel door te komen, maar het is beslist geen film waar de wereld op gewacht heeft... Het scenario is van regisseur Nutley. Het camerawerk is van Jens Fischer.

Blankt vapen

1990 | Drama, Misdaad

Zweden 1990. Drama van Carl-Gustav Nykvist. Met o.a. Boman Oscarsson, Reine Brynnolfsson, Maria Grip, Harriet Andersson en Linus Tunström.

Tweede deel van trilogie, die in 1989 begon met KVINNORNA P[KA9]A TAKET, debuutfilm van Nykvist (zoon van gerennomeerde Sven Nykvist). In dit psychologisch drama helpt 28-jarige Richard (Oscarsson) Bruno (Brynnolfsson) een middeleeuws icoon uit Duitsland smokkelen. In Zweden geraakt Richard geobsedeerd door symboliek van de personages op de icoon. Hij geraakt meer en meer betrokken bij duistere zaakjes die ook zijn priv[KA1]eleven overhoop halen. Hij belandt finaal in spookachtige flat van halfbroer. Richard gaat vervolgens op zoek naar verdwenen gewaande broer die cartoons tekent `om zichzelf te vinden`. Oscarsson (zoon van bekend acteur Per Oscarsson), zorgt voor onverteerbaar spel. Andersson, veterane uit Ingmar Bergman-films, ziet er als 'Mama' uit als een beeld uit een theatermuseum.

Kvinnorna på taket

1989 | Romantiek, Drama

Zweden 1989. Romantiek van Carl-Gustav Nykvist. Met o.a. Amanda Ooms, Helena Bergström, Stellan Skarsgård, Percy Brandt en Leif Andrée.

Het filmdebuut van de 36-jarige zoon van Ingmar Bergmans favoriete cameraman Sven Nykvist. Hij fantaseert over wie er zo allemaal een foto-atelier in het oude stadsgedeelte van Stockholm binnen- en buitenloopt. Prachtig gefotografeerd werk dat doorlopend balanceert op de grens tussen droom en realiteit, met de dreiging van WO I op de achtergrond.

Hip Hip Hurra!

1987 | Drama, Historische film, Biografie

Noorwegen​/​​Zweden​/​​Denemarken 1987. Drama van Kjell Grede. Met o.a. Stellan Skarsgård, Lene Bröndum, Pia Wieth, Helge Jordal en Morten Grunwald.

Een geslaagde poging om de levensstijl weer te geven van de schilders- en schrijverskolonie die rond de eeuwwisseling op het Deense schiereiland Skaw impressionistische Europese invloeden trachtte te negeren. De centrale figuur is de schilder P. Sören Kröyer, een soort eeuwige puber, die flirt met het geluk, een naïeve kerkorganiste zwanger maakt en trouwt met een ontrouwe, mooie vrouw. Ook andere personages in deze technisch hoogstaande produktie geven aanleiding tot aardig wat symbolische toespelingen.

Herfstsonate

1978 | Drama

Zweden​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1978. Drama van Ingmar Bergman. Met o.a. Ingrid Bergman, Liv Ullmann, Lena Nyman, Halvar Bjork en Knut Wigert.

Bergman speelt een van haar prachtigste rollen als concertpianiste Charlotte die haar carrière altijd voor haar gezin heeft laten gaan. Als ze na een afwezigheid van zeven jaar haar dochter Eva (Ullmann) opzoekt, wordt ze geconfronteerd met de gevolgen. Tot haar schrik blijkt Eva Charlottes andere dochter, de zwaar gehandicapte Helena, in huis te hebben gehaald. Tijdens een nachtelijk gesprek, gooit Eva, die wanhopig zoekt naar moeders goedkeuring, al haar grieven in Charlottes gezicht. Veel, zeer veel wordt er gepraat in deze film, maar nog meer spreken de gezichten.