Dave Dobbyn

Componist

Dave Dobbyn is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Bonjour Timothy

1996 | Familiefilm, Komedie

Nieuw-Zeeland/Canada 1996. Familiefilm van Wayne Tourell. Met o.a. Dean O'Gorman, Sabine Kasenti, Sylvia Rands, Syd Jackson en Milan Borich.

Timothy Taylor (O`Gorman) zet de boel voortdurend op stelten op het Avondale College (in Nieuw Zeeland) en als hij een keer in zijn kladden gegrepen wordt omdat hij zich in het kleedhok van de meisjes bevindt, krijgt hij een straf opgelegd: hij moet een zekere Michel uit Canada ontvangen en begeleiden, die binnen het kader van een uitwisselingsprogramma komt. Timothy heeft er weinig trek in om zijn vakantie te vergallen met een onbekende figuur, maar als Michelle (Kasenti) `Bonjour, Timothy` tegen hem zegt, valt hij helemaal in zwijm en is het wedijveren met anderen geblazen om Michelle`s gunst. Om indruk op haar te maken begint hij Gauloises te roken, Frans stokbrood te eten en een alpino pet te dragen. Michelle heeft echter slechts oog voor de stoere Derek (Vette), de aanvoerder van het rugbyteam. Toch heeft Tim de beste kansen. Goed gemutste, weinig originele komedie rond misverstanden der seksen, waaraan jongeren veel plezier zullen beleven en heel klein beetje proeven wat ze zelf zou kunnen overkomen als ze een paar jaartjes verder zijn, hoewel het allemaal behoorlijk voorspelbaar is. Het motto van de film is: let op, de schijn bedriegt en het loopt altijd anders dan je denkt. Het scenario is van David Preston en het camerawerk is van Matt Bowkett. Meervoudig bekroond op kleine festivals. Dolby Surround.

Secrets

1992 | Drama, Familiefilm, Muziek

Nieuw-Zeeland/Australië 1992. Drama van Michael Pattinson. Met o.a. Beth Champion, Malcolm Kennard, Dannii Minogue, Willa O'Neil en Noah Taylor.

Deze film is gesitueerd in 1964 toen de Britse popgroep The Beatles een toernee door Australië gingen maken. Vier fervente fans van de Fab Four en een Elvis-fan bevinden zich in de gewelven van het hotel in Melbourne, waar The Beatles logeren. Behalve Beatles' muziek en oude journaalopnames, die beiden van een uitstekende kwaliteit zijn, gaat de film helemaal nergens over.

Footrot Flat - The Movie

1986 | Animatie, Familiefilm

Nieuw-Zeeland 1986. Animatie van Murray Ball en Robbert Smit.

Een muzikale tekenfilm van bioscooplengte naar aanleiding van de populaire serie Footrot Flat met een hond als middelpunt die zijn jonge slordige baas met rugby-ambities steeds weer uit benarde situaties redt. Behalve zijn hondenliefde voor buurhond Jess zijn er nog Horse, Major en de protserige buren met een grote boerderij en een helikopter. Aardig voor het jonge volkje. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van: Peer Augustinski, Bernd Kuschmann, Barbara Valentin, Inga Abel, Jenny Möller, en Nils Alzen. De animatie-regie werd door Smit verzorgd. Het scenario is van Murray Ball en Tom Scott. Het camerawerk is van Jenny Ochse, Bob Evans en Kate Robinson.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dave Dobbyn op televisie komt.

Reageer