Emil Surmann

Regisseur, Acteur

Emil Surmann is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Das Sandmännchen

1955 | Fantasy, Familiefilm

Duitsland 1955. Fantasy van Emil Surmann. Met o.a. Alice Decarli, Heidi Ewert en Erika Knab.

Ouderwets aandoende, luid gespeelde Duitse versie van het sprookje van Klaas Vaak over het jonge gravinnetje, dat niet slapen kan. Als de zandman haar helpt, lijdt de gehele wereld aan slapeloosheid. Gelukkig lossen de slimme en moedige kinderen van de koning het op, zodat ze allen nog lang en gelukkig leven.

Eva im Frack

1951 | Muziek, Komedie

Duitsland 1951. Muziek van Met o.a. Emil Surmann, Inge Egger, Kurt Seifert, Elfe Gerhart en Helmut Rudolph.

Een jonge vrouw valt voor haar broer in, die vanwege een verstuikte arm zijn contract als jazzpianist niet kan nakomen, en trekt zijn kleding aan... Degelijk geënsceneerde komedie vol misverstanden en verwarring uit de jaren 1950-60.

Wenn Männer schwindeln

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Grethe Weiser, Kurt Seifert, Jeanette Schulze, Emil Surmann en Ida Wüst.

Een jonge studente, die als danspartner-tegen-betaling wat bijverdient, moet een klant uit de narigheid helpen. Opdat zijn jaloerse vrouw geen argwaan koestert, stelt hij zijn nieuwe kennis als de vrouw van een zakenrelatie voor. Dat brengt echter nogal wat misverstanden met zich mee... De gebruikelijke, banale komedie vol verwisselingen.

Die Frau von gestern Nacht

1950 | Komedie

Duitsland 1950. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Heli Finkenzeller, Albert Matterstock, Emil Surmann, Anneliese Book en Horst Breitenfeld.

Een jonge vrouw krijgt tijdens een spelletje pandverbeuren op een feest de opdracht twee wildvreemde mannen haar woning binnen te lokken. Dat lukt haar en ze wordt prompt verliefd op een van hen, die haar echter op grond van haar gedrag voor een lichtzinnig meisje houdt. Wanneer dan eindelijk uitkomt, dat zij in werkelijkheid een brave tandarts is, krijgt zij haar vlam toch nog. Een onbenullige komedie met de typische rolopvatting van de jaren 1950-60.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emil Surmann op televisie komt.

Reageer