Laraine Day: cast.
Er zijn 35 films gevonden.

Return to Fantasy Island

1977 | Komedie

Verenigde Staten 1977. Komedie van George McGowan. Met o.a. Ricardo Montalban, Adrienne Barbeau, Joseph Campanella, Joseph Cotten en Laraine Day.

Parmantige Mister Roarke en zijn kleine vriend Tattoo zijn gastgevers van de gebruikelijke groep gaststerren die op zoek zijn naar de vervulling van hun dromen in deze tweede proeffilm voor de gelijknamige populaire tv-serie.

Murder on Flight 502

1975 | Thriller

Verenigde Staten 1975. Thriller van George McCowan. Met o.a. Ralph Bellamy, Polly Bergen, Theodore Bikel, Sonny Bono en Dane Clark.

De sterbezetting wordt door een maniak geterroriseerd op een transatlantische jumbo-vlucht, met Stack aan de stuurknuppel. Komt dat gegeven ons niet erg bekend voor?

The Third Voice

1960 | Thriller

Verenigde Staten 1960. Thriller van Hubert Cornfield. Met o.a. Edmond O'Brien, Laraine Day, Julie London, Ralph Brooks en Roque Ybarra.

Een knappe thriller over een moord, bedrog en iemand die zich voor een ander uitgeeft. Gedraaid in CinemaScope.

Toy Tiger

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Jerry Hopper. Met o.a. Jeff Chandler, Laraine Day, Tim Hovey, Cecil Kellaway en Richard Haydn.

Een aardige nieuwe versie van MAD ABOUT MUSIC waarin Hovey, om zijn verhalen aan schoolvriendjes over zijn echte vader waar te maken, Chandler 'adopteert'. Day is Hovey's moeder.

Three for Jamie Dawn

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Thomas Carr. Met o.a. Laraine Day, Ricardo Montalban, Richard Carlson en June Havoc.

Een onderhoudend verhaal dat echter armzalig werd geregisseerd. Een jury wordt onder druk gezet om het niet-schuldig uit te spreken over een verdachte.

The High and the Mighty

1954 | Drama

Verenigde Staten 1954. Drama van William A. Wellman. Met o.a. John Wayne, Claire Trevor, Laraine Day, Robert Stack en Jan Sterling.

Meesterlijk geconstrueerde rampenfilm rond de dynamiek van passagiers en piloten aan boord van een haperend lijntoestel tussen Hawaii en Californië. De filmstudio was aanvankelijk huiverig voor 141 minuten gezemel in een claustrofobische vliegmachine. Maar het drama werkt dankzij contrasterend weids beeld en monumentale composities. Allemaal dankzij John Wayne - de tweede piloot - omdat de filmcowboy alleen wilde meedoen als er werd gedraaid met hagelnieuw Cinemascope door zijn vaste westerncineast William H. Clothier, ondersteund door composities van zijn vaste westerncomponist Dimitri Tiomkin.

Without Honor

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Irving Pichel. Met o.a. Laraine Day, Dane Clark, Franchot Tone, Agnes Moorehead en Bruce Bennett.

Eindeloos gepraat door goede spelers in een melodrama over een vrouw die denkt dat zij een man vermoordde.

My Dear Secretary

1949 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1949. Komedie van Charles Martin. Met o.a. Laraine Day, Kirk Douglas, Keenan Wynn, Helen Walker en Rudy Vallee.

Met sons of bitches verdien ik mijn brood, zei Kirk Douglas ooit. Zelfs in zijn eerste komedie My Dear Secretary is Douglas arrogant en snel verongelijkt. Hij speelt de playboy en schrijver Owen, die uit macht der gewoonte flirt met zijn secretaresse Stephanie (Day). Zij geeft zich niet gauw gewonnen en heeft eigen schrijfaspiraties. Zo begint een strijd tussen man en vrouw, een bekvechterij die ze in het Hollywood van de jaren veertig ongeëvenaard goed en geestig konden verbeelden. Douglas etaleert zijn miskende komisch talent, Day († nov. 2007) is eloquent pittig en geïnspireerde bijrollen als die van Wynn vullen achteloos de gaatjes.

I Married a Communist

1949 | Misdaad

Verenigde Staten 1949. Misdaad van Robert Stevenson. Met o.a. Laraine Day, Robert Ryan, John Agar, Thomas Gomez en Janis Carter.

Gomez is een moorddadige communist die Ryan, manager bij een scheepvaartbedrijf, chanteert met diens activiteiten in het verleden. Ongeremd 'patriottisch', interessant, maar niet al te geloofwaardig. Hertiteld: THE WOMAN ON PIER 13.

Tycoon

1947 | Western, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1947. Western van Richard Wallace. Met o.a. John Wayne, Laraine Day, Cedric Hardwicke, Judith Anderson en James Gleason.

Johnny Munroe (Wayne) is ingehuurd om een spoorlijn aan te leggen in het Andesgebergte en krijgt ruzie met zijn opdrachtgever over de te volgen route. Tot overmaat van ramp wordt Johnny verliefd op de dochter van zijn baas. John Wayne doet zijn best, maar kan dit langdradige melodrama niet redden. Dit prestigeproject van RKO werd een van hun grootste fiasco's. Borden Chase en John Twist baseerde hun scenario op een roman van C. E. Scoggins. Voor de knappe kleurenfotografie tekenden Harry J. Wild en W. Howard Green.

The Locket

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van John Brahm. Met o.a. Laraine Day, Robert Mitchum, Brian Aherne, Gene Raymond en Sharyn Moffett.

Hans alias John Brahm (1893-1982) was een van de eerste vaklui die van Hollywood-B-films verhuisden naar televisie. Daar bouwde hij zo'n indrukwekkend cv op dat je je afvraagt wanneer hij heeft geslapen. Met The Locket leverde Brahm uitzonderlijke noir op RKO-bestelling, des te bezienswaardiger door de sfeerrijke fotografie van de niet minder productieve clair obscur-meester Nicholas Musuraca (Cat People, The Seventh Victim). Het is een met veel flashbacks verteld, Freudiaans draaikolkverhaal rond de mentaal instabiele femme fatale Nancy (een glamoureuze Day), die een aantal kerels naar hun ondergang leidt. Qua psychologie achterhaald, maar cinematografisch fascinerend.

Those Endearing Young Charms

1945 | Romantiek

Verenigde Staten 1945. Romantiek van Lewis Allen. Met o.a. Robert Young, Laraine Day, Bill Williams, Ann Harding en Marc Cramer.

Een verrassend aardige romance, waarin Day moet kiezen tussen de aardige Williams en de gladgebekte schurk Young. Niets bijzonders, maar onderhoudend, goed gespeeld en met leuke dialogen.

Keep Your Powder Dry

1945 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1945. Oorlogsfilm van Edward Buzzell. Met o.a. Lana Turner, Laraine Day, Susan Peters, Agnes Moorehead en Bill Johnson.

Een afgezaagd verhaal over marva's uit WO II, glanzend aan de buitenkant, leeg van binnen.

The Story of Dr. Wassell

1944 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Cecil B. DeMille. Met o.a. Gary Cooper, Laraine Day, Signe Hasso, Dennis O'Keefe en Paul Kelly.

Verre van eersteklas, dit Cooper-drama van DeMille over de toegewijde marinearts die in WO II soldaten en mariniers in Japan het leven redde. Een traag verloop.

Bride by Mistake

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Richard Wallace. Met o.a. Alan Marshal, Laraine Day, Marsha Hunt, Allyn Joslyn en Edgar Buchanan.

Day is een rijke erfgename die met geld alles kan kopen, behalve liefde. Om de eerlijke bedoelingen van een kandidaat- echtgenoot op de proef te stellen doet zij zich voor als haar secretaresse. Luchtige klassieke arm-rijke meisjeskomedie, aangenaam in beeld gebracht.

Mr. Lucky

1943 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1943. Drama van H.C. Potter. Met o.a. Cary Grant, Laraine Day, Charles Bickford, Gladys Cooper en Alan Carney.

De eigenaar van een drijvende goktent, Grant, neemt zich voor de deugdzame Day uit te kleden (letterlijk en figuurlijk), maar raakt verliefd op haar, en besluit het rechte pad te kiezen. Bezielde vertolkers, aantrekkelijk scenario. De basis voor de latere tv-serie.

Journey for Margaret

1942 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van W.S. Van Dyke. Met o.a. Robert Young, Laraine Day, Fay Bainter, Nigel Bruce en Margaret O'Brien.

Een aangrijpend WO II-drama over kinderen die dakloos worden door de bombardementen in Engeland. De jeugdige O'Brien steelt de show.

Fingers at the Window

1942 | Mysterie, Horror, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1942. Mysterie van Charles Lederer. Met o.a. Lew Ayres, Laraine Day, Basil Rathbone, Walter Kingsford en Miles Mander.

Vermakelijk mysterie over Ayres en Day die een maniakale moordenaar opsporen, die een aantal moorden pleegt met een bijl op een vrijwel geniale wijze. Scenario van Rose Caylor en Lawrence P. Bachmann. Camerawerk van Harry Stradling en Charles Cawton.

Unholy Partners

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Mervyn LeRoy. Met o.a. Edward G. Robinson, Edward Arnold, Laraine Day, Marsha Hunt en William T. Orr.

Het gegeven is intrigerend: Robinson begint na WO I een sensatiekrant en wordt gedwongen het op een akkoordje te gooien met onderwereldkoning Arnold. Day heeft een goede rol als Robinsons rechterhand en Hunt zingt 'After You've Gone'. Earl Baldwin, Bartlett Cormack en Lesser Samuels schreven het scenario. Georges Barnes stond achter de camera.

The People vs. Dr. Kildare

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Harrold S. Bucquet, Harold Bucquet en Harold S. Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Laraine Day, Bonita Granville en Alma Kruger.

Dr. Kildare wordt een proces aangedaan door een schaats-ster die meent dat hij door een medische fout nimmer meer kan schaatsen. Gelukkig is Dr. Gillespie er nog om zowel ster van het ijs als de ster van het ziekenhuis te redden. Een wat opgeklopte aflevering. Het scenario is van Willis Goldbeck en Harry Ruskin. Het camerawerk is van Glyde Devinna. Zie ook: Dr. Kildare-serie.

The Bad Man

1941 | Western

Verenigde Staten 1941. Western van Richard Thorpe. Met o.a. Wallace Beery, Lionel Barrymore, Laraine Day, Ronald Reagan en Henry Travers.

Redelijk goed bijrolgeval voor Beery als een bandiet in het Wilde Westen en Barrymore als zijn voormalige vriend die afhankelijk is van de loyaliteit van de slechterik.

Kathleen

1941 | Romantiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1941. Romantiek van Harold S. Bucquet. Met o.a. Shirley Temple, Herbert Marshall, Laraine Day, Gail Patrick en Felix Bressart.

De twaalfjarige Kathleen voelt zich eenzaam: haar moeder is bij haar geboorte overleden en haar vader is een workaholic. Kathleen wordt door een tirannieke gouvernante beperkt in haar doen en laten en tot overmaat van ramp komt vader met de verkeerde vriendin thuis.

Dr. Kildare's Wedding Day

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Harold S. Bucquet en Harold Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Laraine Day, Red Skelton en Fay Holden.

Dr. Kildare`s verloofde (Day voor wie MGM andere en grotere plannen had) wordt getroffen door een tragedie. Een buitengewoon zwartgallige aflevering uit de serie. Gelukkig zorgt Skelton zo nu en dan voor een komische noot. Ex-DICK TRACY-ster Ralph Byrd is de politieman. Het scenario is van Willis Goldbeck en Harry Ruskin naar een verhaal van Ormond Ruthven en Lawrence Bachmann. Het camerawerk is van George Folsey. Zie ook: Dr. Kildare/Dr. Gillespie serie.

My Son, My Son

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Charles Vidor. Met o.a. Madeleine Carroll, Brian Aherne, Louis Hayward, Laraine Day en Henry Hull.

Een breed uitgesponnen, weinig overtuigend verhaal over een man (Aherne) die zich opwerkt van bittere armoede tot grote welstand en als reactie zijn zoon verwent en een dure opvoeding geeft. Later betreurt hij dit ten zeerste. Enkele uitstekende vertolkingen, verspild aan een banaal scenario.

My Son My Son

1940 |

1940. Charles Vidor. Met o.a. Henry Hull, Laraine Day, Josephine Hutchinson, Brian Aherne en Louis Hayward.

Een breed uitgesponnen, weinig overtuigend verhaal over een man (Aherne) die zich opwerkt van bittere armoede tot grote welstand en als reactie zijn zoon verwent en een dure opvoeding geeft. Later betreurt hij dit ten zeerste. Enkele uitstekende vertolkingen, verspild aan een banaal scenario.

I Take This Woman

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van W.S. Van Dyke. Met o.a. Spencer Tracy, Hedy Lamarr, Verree Teasdale, Kent Taylor en Laraine Day.

Een teleurstellend melodrama met de toegewijde dokter Tracy die alles voor Lamarr opoffert, die in het begin weinig dankbaarheid toont. Niet goed genoeg voor de talenten van de sterren.

Foreign Correspondent

1940 | Thriller, Oorlogsfilm, Romantiek, Mysterie, Drama

Verenigde Staten 1940. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. Joel McCrea, Laraine Day, Herbert Marshall, George Sanders en Albert Bassermann.

Alleen al de moeite waard vanwege de Nederlandse setting, al zullen de nagebouwde Amsterdamse grachtenpandjes en de Hollandse windmolens weinigen overtuigen. De plot is tamelijk onnavolgbaar en heeft iets te maken met een buitenlandse correspondent, een vredesorganisatie waarvan de leden eigenlijk spionnen zijn en de ontvoering van een Nederlandse diplomaat. Dat neemt niet weg dat Hitchcock van dit alles een uitermate onderhoudende thriller annex oorlogsfilm weet te maken. Hitchcocks tweede Hollywoodfilm, maar de eerste Amerikaanse met zijn duidelijk herkenbare stijl.

Dr. Kildare's Strange Case

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Harold S. Bucquet en Harold Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Laraine Day, Shepperd Strudwick en Samuel S. Hinds.

Een jonge hersenchirurg dreigt zijn baan kwijt te raken, vanwege een misdrijf die hij niet beging. Kildare is de enige die hem kan redden en bedient zich van shocktherapie en andere 'moderne' behandelingsmethoden om de zenuwpatiënt te helpen genezen. Boeiende film met tal van ondergeschikte intriges. Het scenario is van Willis Goldbeck en Harry Ruskin naar het originele verhaal van Max Brand en Goldbeck. Het camerawerk is van John Seitz. Zie ook: 'Dr. Kildare/Dr. Gillespie'-serie.

Dr. Kildare's Crisis

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Harold S. Bucquet en Harold Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Loraine Day, Robert Young en Emma Dunn.

Het ophanden zijnde huwelijk van Dr. Kildare komt op de tocht te staan wanneer bij de broer Douglas (Young) van zijn verloofde Mary (Day) de diagnose wordt gesteld dat hij wellicht epilepsie heeft. Keurig verzorgde, goed geproduceerde film. Het scenario is van Willis Goldbeck en Harry Ruskin naar een verhaal van Max Brand en Goldbeck. Zie ook: 'Dr. Kildare/Dr. Gillespie'-serie.

Dr. Kildare Goes Home

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Harold S. Bucquet en Harold Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Laraine Day, Samuel S. Hinds en Gene Lockhart.

Een onbaatzuchtige Kildare laat de kans om Dr. Gillespie's assistent te worden liggen om zijn vader, een overwerkte huisarts in een provinciestadje, te helpen een kliniek op poten te zetten. Eén van de internen is Arthur O'Connell op jonge leeftijd. Scenario van Harry Ruskin en Willis Goldbeck naar een verhaal van Max Brand en Goldbeck. Camerawerk van Harold Rosson. Zie ook: 'Dr. Kildare/Dr. Gillespie'-serie.

The Secret Of Dr. Kildare

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Harold Bucquet en Harold S. Bucquet. Met o.a. Lionel Atwill, Lionel Barrymore, Lew Ayres en Laraine Day.

Een onbaatzuchtige Kildare laat de kans om Dr. Gillespie's assistent te worden liggen om zijn vader, een overwerkte huisarts in een provinciestadje, te helpen een kliniek op poten te zetten. Eén van de internen is Arthur O'Connell op jonge leeftijd. Scenario van Harry Ruskin en Willis Goldbeck naar een verhaal van Max Brand en Goldbeck. Camerawerk van Harold Rosson. Zie ook: 'Dr. Kildare/Dr. Gillespie'-serie.

Tarzan Finds a Son!

1939 | Actiefilm

Verenigde Staten 1939. Actiefilm van Richard Thorpe. Met o.a. Johnny Weissmuller, Maureen O'Sullivan, Johnny Sheffield, Ian Hunter en Frieda Inescort.

In deze vermakelijke film vindt het verliefde junglepaar een kind van wie de ouders in een vliegtuigongeluk om het leven zijn gekomen. Wanneer ze het kind willen adopteren, moeten ze het eerst opnemen tegen diens hebzuchtige familieleden. Dit had O'Sullivans laatste Jane-rol moeten zijn, maar het einde van de film werd opnieuw gedraaid, zodat ze kon terugkeren. Zie ook: 'Tarzan'-serie.

Sergeant Madden

1939 | Komedie

Verenigde Staten 1939. Komedie van Josef von Sternberg. Met o.a. Wallace Beery, Tom Brown, Alan Curtis, Laraine Day en Fay Holden.

Regisseur Von Sternberg is niet in z'n element in deze doorsnee Beery-produktie over een politieman die vervreemd raakt van zijn zoon als de laatste het weesmeisje trouwt met wie hij opgroeide.

Secret of Dr. Kildare

1939 | Komedie

Verenigde Staten 1939. Komedie van Harold S. Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Lionel Atwill, Laraine Day en Helen Gilbert.

Keurige film, waarin de goede dokter een jonge vrouw probeert te genezen van psychosomatische blindheid, terwijl hij even hard zijn best doet om de koppige Dr. Gillespie (Barrymore) ervan te overtuigen dat hij vakantie moet nemen. Het scenario is van Willis Goldbeck en Harry Ruskin naar een verhaal van Max Brand. Het camerawerk is van Alfred Gilks. Zie ook: 'Dr. Kildare'-serie.

Calling Dr. Kildare

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Harold S. Bucquet en Harold Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Laraine Day, Lana Turner en Lynne Carver.

Geslaagde tweede film in deze serie, waarin Dr. Kildare moeilijkheden krijgt met de politie wanneer hij een gangster behandelt en zich inlaat met diens schattige zusje (Turner). Het scenario is van Harry Ruskin en Willis Goldbeck naar een verhaal van Max Brand. Het camerawerk is van Alfred Gilks en Lester White. Zie ook: 'Dr. Kildare'-serie.