Pinky Tomlin

Acteur

Pinky Tomlin is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Sing Me a Song of Texas

1945 | Western

Verenigde Staten 1945. Western van Vernon Keays. Met o.a. Tom Tyler, Rosemary Lane, Hal McIntyre and his Orchestra, Hoosier Hotshots en Guinn 'Big Boy' Williams.

Dit is één van de vele muzikale westerns die er rond 1945 gemaakt werden. De actie is volstrekt ondergeschikt aan het showelement, en dat is er genoeg. Tyler voelde zich er niet in thuis, dat is duidelijk. Het was zijn laatste western- hoofdrol. Hij zou nog in 27 westerns bijrollen spelen, tot en met COW COUNTRY uit 1953. Een hartaanval op 1 mei 1954 verloste deze goede westernacteur van een lange lijdensweg, die door verlammende gewrichtsontstekingen werd veroorzaakt.

Down in 'Arkansaw'

1938 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1938. Misdaad van Nick Grinde. Met o.a. The Weaver Brothers and Elviry, Vera Vague, Pinky Tomlin, June Storey en Guinn Williams.

Routineuze maar sympathieke film; romantiek, humor en moord op het platteland. Een van de betere films in het genre.

Thanks for Listening

1937 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1937. Musical van Marshall Neilan. Met o.a. Pinky Tomlin, Aileen Pringle, Beryl Wallace, The Brain Sisters en Jonah Jones.

Een charmante maar triviale komedie/musical over een goedbedoelende jonge pias (Tomlin), die als beroeps-'luisteraar' mensen met problemen raad geeft. Vooral pruimbaar door zijn 'historische' waarde.

Swing It, Professor

1937 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1937. Komedie van Marshall Neilan. Met o.a. Pinky Tomlin, Bill Elliott en Paula Stone.

Tomlin is de beminnelijke, boerse held in een lichtvoetige zedenkomedie met muziek.

Sing While You're Able

1937 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1937. Musical van Marshall Neilan. Met o.a. Pinky Tomlin, Toby Wing en 'Prince' Michael Romanoff.

Een onbeduidende, gedateerde musical met louter curiositeitswaarde; in de hoofdrol Tomlin als bebrilde muziekheld.

With Love and Kisses

1936 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1936. Komedie van Les Goodwins. Met o.a. Pinky Tomlin, Toby Wing, Kane Richmond, Arthur Housman en Russell Hopton.

Een belachelijke lach- annex muziekfilm over de naïeve boerenknaap Tomlin, die graag liedjesschrijver wil worden, maar zijn composities worden gestolen door smartlappenzanger Richmond. Tomlin kan overigens alleen componeren in gezelschap van zijn koe Minnie.

Times Square Lady

1935 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1935. Romantiek van George B. Seitz. Met o.a. Robert Taylor, Virginia Bruce, Pinky Tomlin, Helen Twelvetrees en Nat Pendleton.

De eerste belangrijke rol van de knappe Taylor. Albert Cohen en Robert Shannon schreven het verhaal rond een stelletje goklustigen. Tomlin zong 'The Object of My Affection', wat een hit werd.

Paddy O'Day

1935 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1935. Komedie van Lewis Seiler. Met o.a. Jane Withers, Pinky Tomlin, Rita Hayworth, Jane Darwell en George Givot.

Meisje Withers gaat als immigrante naar Amerika, waar haar moeder blijkt te zijn overleden. Zij weet van Ellis Island, waar alle immigranten worden opgevangen, te ontsnappen en vrienden helpen haar bij het opstarten van een carri[KA2]ere in de showbusiness. Ze heeft daarmee zo`n succes dat de autoriteiten er moeite mee hebben om zich aan de regels te houden. We zien Rita Hayworth, die zich toen nog Rita Cansino (haar eigenlijke naam) noemde, in een kleine rol als uitgeweken Russische.

King Solomon of Broadway

1935 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1935. Misdaad van Alan Crosland. Met o.a. Edmund Lowe, Louisa Henry, Dorothy Page, Charley Grapewin en Pinky Tomlin.

Nachtclubeigenaar Lowe vergokt geld dat hij van de onderwereld heeft geleend en dat levert natuurlijk problemen op. Een gemiddeld misdaadverhaal met goede spelers. Van Universal Films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pinky Tomlin op televisie komt.

Reageer