Tokuzo Tanaka

Regisseur

Tokuzo Tanaka is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kaidan Yukijore

1969 | Fantasy

Japan 1969. Fantasy van Tokuzo Tanaka. Met o.a. Shiho Fujimura, Akira Ishihama, Machiko Ashegawa, Taketoshi Naitô en Mizuho Suzuki.

In de diepte spelonken van een berg zien een jongeman en zijn meester de verschijning waar van de Sneeuwgeest. De verfilming van een van de vele legenden die karakterestiek zijn voor de Japanse mythologie. Mooie beelden en een aannemelijk verhaal.

Zato Ichi no Uta ga Kikoeru

1967 | Avonturenfilm

Japan 1967. Avonturenfilm van Tokuzo Tanaka. Met o.a. Shintarô Katsu, Shigeru Amachi, Mayumi Ogawa en Kei Sato.

Een stervende vraagt aan Zato Ichi om zijn geldbuidel naar een zekere Taichi te brengen. Weer een van die schilderachtige avonturenfilms van de blinde samoerai Zato Ichi, die in de jaren 1960-1970 enorm populair waren in Japan.

Zatoichi Kyojotabi

1964 | Avonturenfilm

Japan 1964. Avonturenfilm van Tokuzo Tanaka. Met o.a. Shintarô Katsu, Miwa Takada, Masayo Banri en Jun-Ichiro Narita.

De blinde masseur Ichi wordt vervolgd door de mannen van Tokuro, de leider van de beroepsgokkers van Yagiri. Een schilderachtige avonturenfilm, met een dosis humor en goed gekozen natuurlijke locaties.

Kujiragami

1963 | Avonturenfilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Tokuzo Tanaka. Met o.a. Kojiro Hongo, Shintarô Katsu, Shiho Fujimura en Kyoko Enami.

In het zuiden van Japan, gaat eens per jaar de gemeenschap van walvisjagers van Wadaura op jacht naar een uniek exemplaar, bijna een monster. Deze keer staan Shaki (wiens familie gedood is door de reuzenwalvis) en Kishu, die Shaki's verloofde heeft verkracht tegenover elkaar. Een goede avonturenfilm, die zich afspeelt in een ongeciviliseerde samenleving. Het verhaal is bewerkt door de beroemde regisseur Kaneto Shindo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tokuzo Tanaka op televisie komt.

Reageer