Matt Cimber (1936) is regisseur en scenarist.
Er zijn 8 films gevonden.

Yellow Hair and the Pecos Kid

1984 | Avonturenfilm, Western

Spanje/Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Matt Cimber. Met o.a. Laurence Landon, Ken Robertson, Luis Lorenzo, John Gaffari en Aldo Sanbrell.

Een mooi mestiezenmeisje en een avonturier uit Texas gaan samen op zoek naar de schat van de Tulapanes. Deze film is een middelmatige kombinatie van Spielberg-achtige avonturen, spaghetti-western, en de humor van het type Trinidad. Ook herinnert de film vaag aan het werk van Karl May. Er wordt gebruik gemaakt van de onuitstaanbare slow motion, patent van Peckinpah. Acteurs Robertson en Gaffari produceerden de film ook nog.

Hundra

1983 | Avonturenfilm

Spanje 1983. Avonturenfilm van Matt Cimber. Met o.a. Laurene Landon, Maria Casal, John Ghaffari, Ramiro Oliveros en Louis Lorenzo.

Als een stam van koene krijgsvrouwen wordt overvallen en uitgemoord, trekt de enige overlevende, de aantrekkelijke en zeer zwaardvaardige Hundra er op uit om wraak te nemen. Een bloedig spoor van mannelijke slachtoffers wordt tenslotte gestopt door... een man. Een redelijk goede actiefilm met muziek van Ennio Morricone.

A Time to Die

1983 | Thriller, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1983. Thriller van Matt Cimber. Met o.a. Rex Harrison, Rod Taylor, Edward Orlert Jr., Raf Vallone en Linn Stoke.

Anderhalf uur stompzinnigheid krijgen we in deze film te zien: die tijd kan men toch beter besteden. De WO II-veteraan Albert zoekt de zes moordenaars van zijn vrouw op. De film is gebaseerd op een verhaal van Mario Puzo en werd opgenomen in 1979. De oorspronkelijke titel luidde: SEVEN GRAVES FOR ROGAN.

Fake-Out

1982 | Misdaad, Romantiek, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1982. Misdaad van Matt Cimber. Met o.a. Pia Zadora, Telly Savalas, Desi Arnaz Jr., Meshulam Rikli en Desi Arnaz.

Een zeer waardeloze combinatie van misdaad, romantiek en komedie gekoppeld aan de artieste uit Las Vegas, Pia Zadora, die in het verhaal onder druk gezet wordt haar gangstervriend in de steek te laten. Pia wordt aangerand...Pia wordt verliefd... Dan zijn er auto-achtervolgingen.

Butterfly

1981 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten/Canada/Verenigd Koninkrijk 1981. Drama van Matt Cimber. Met o.a. Stacy Keach, Pia Zadora, Orson Welles, Lois Nettleton en Edward Albert.

Smoezelige smartlap, naar de roman van James M. Cain, waarin Zadora, een op rijkdom beluste sekspoes, Keach, die haar papa heet te wezen, verleidt. Welles steelt de film - niet zo'n moeilijke taak - als rechter.

The Black Six

1974 |

1974. Matt Cimber. Met o.a. Rosalind Miles, Joe Green en Gene Washington.

Smoezelige smartlap, naar de roman van James M. Cain, waarin Zadora, een op rijkdom beluste sekspoes, Keach, die haar papa heet te wezen, verleidt. Welles steelt de film - niet zo'n moeilijke taak - als rechter.

The Black 6

1973 | Actiefilm, Film noir

Verenigde Staten 1973. Actiefilm van Matt Cimber. Met o.a. Gene Washington, Carl Eller, Lem Barney, Mercury Morris en Willie Lanier.

Zes Vietnam-veteranen, die zich `The Black Six` noemen, trekken op motoren door Amerika, op zoek naar wijde horizonten, frisse lucht en vrijheid, maar worden allerwegen geconfronteerd met onrecht, vooroordelen, racisme, terreur en moord - misstanden die het zestal met keiharde hand bestrijdt. Het bekende wraakwerk vanaf de super-kwaadaardige titelsong tot en met het slotgevecht met verwerpelijke (blanke) bendes. De titelrollen worden vertolkt door bekende honkballers.

Single Room Furnished

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van Matt Cimber. Met o.a. Jayne Mansfield, Dorothy Keller, Fabian Dean, Walter Gregg en Martin Horsey.

Een zielige vrouw, twee keer zwanger gemaakt en drie keer verlaten, besluit prostituée te worden. Mansfields laatste film, uitgebracht na haar dood, opent met een eerbetoon aan Walter Winchell. Het niveau keldert zodra zij probeert werkelijk acteertalent te demonstreren.