Miguel Torruco is acteur.
Er zijn 20 films gevonden.

Massacre

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Louis King. Met o.a. Dane Clark, James Craig, Martha Roth, Jaime Fernandez en Miguel Torruco.

In deze western sterft iedereen zo ongeveer, zo wil het scenario het. Dat werd door routinier Daniel Beauchamp geschreven naar een verhaal van Fred Freiberger en William Tunberg. Dane Clark, een politieman, zit een bende wapensmokkelaars achterna die de Yaqui-Indianen bevoorraden. Hij vindt hen en blaast bende en wapens op. Als hij denkt dat het karwei gedaan is blijken hij en de zijnen door de Yaqui's omsingeld te zijn. Gilbert Warrenton deed het camerawerk van deze film, die in Mexico werd opgenomen.

Horas de agonía

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Miguel Torruco, Lilia Prado, Prudencia Grifell en Julio Villarreal.

Een arts doodt een patiënte als hij, na eerst met haar getrouwd te zijn, ontdekt dat zij ongeneeslijk ziek is. Uitermate warrig en schokkend. Dit was de laatste film van Miguel Torruco, die kort daarop overleed.

Asesinos en la noche

1956 | Misdaad, Drama

Mexico 1956. Misdaad van Miguel M. Delgado. Met o.a. Armando Silvestre, Yolanda Varela, Miguel Torruco en Luis Lomelí.

Een man komt na onschuldig in de gevangenis te hebben gezeten, weer vrij. Hij wil zich wreken op de schuldige in deze acceptabele film.

La Ilegítima

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Miguel Torruco, Amanda del Llano en Ariadna Welter.

Een meisje ontdekt dat haar vader haar invalide moeder bedriegt met een andere vrouw in dit idiote melodrama.

La Sospechosa

1954 | Misdaad

Mexico 1954. Misdaad van Alberto Gout. Met o.a. Silvia Pinal, Miguel Torruco, Víctor Parra en Carmen Montejo.

Bij haar terugkeer in Mexico uit Europa ontdekt een meisje dat haar moeder verdwenen is en zelfs haar stiefvader lijkt haar te verloochenen. Een hoogtepunt van de Mexicaanse film: een serene en nauwkeurige vertelling, op magistrale wijze en met een voortreffelijk ritme gefilmd.

La Rival

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Lilia del Valle, Miguel Torruco, María Douglas en Andrea Palma.

Een architect wordt verliefd op zijn secretaresse en wil van zijn vrouw scheiden. Zij maakt hem echter wijs dat ze zwanger is. Een simpele variant op het thema van de driehoeksverhouding, met als bijzonderheid dat hier de echtgenote slecht en de minnares goed is.

La Desconocida

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Irasema Dilián, Miguel Torruco, René Cardona en Eduardo Alcaraz.

Om een erfenis te krijgen moet een jonge schilderes per volmacht trouwen met een totaal onbekende man die haar probeert aan te randen. Niet te genieten, deze film.

El Río y la muerte

1954 | Drama, Experimenteel

Mexico 1954. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Columba Domínguez, Miguel Torruco, Joaquín Cordero, Jaime Fernández en Joaqu´n Cordero.

In een Mexicaans dorpje hangt de dood in de lucht. Een van de vreemdste films van Buñuel: overdreven Mexicaans qua mentaliteit, maar wel met momenten van grote schoonheid. Scenario van Luis Buñuel en Luis Alcoriza. Camerawerk van Raúl Martinez Solares.

Yo soy muy macho

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Silvia Pinal, Miguel Torruco, Mantequilla en Miguel Angel Ferriz.

Om zich voor haar broer uit te geven, verkleedt een meisje zich als man, maar een ander meisje wordt verliefd op haar. Díaz Morales voegde nog wat van zijn geliefde platvloersheden toe aan het script dat hij zelf schreef voor de komedie van Julián Soler, ME HA BESADO UN HOMBRE. Dit is het afschuwelijke resultaat.

Si volvieras a mí

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Silvia Pinal, Miguel Torruco en Maricruz Olivier.

Als hij beroemd wordt, wordt een arts de minnaar van een revuedanseres; hij laat steeds vaker zijn vrouw in de steek. Van dit melodrama kan maar één ding worden gezegd: niet na te vertellen.

Cuando me vaya

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Miguel Torruco, Julio Villarreal en Hortensia Santoveña.

De liefdesperikelen van een beeldschone componiste. Het typische Mexicaanse feuilleton, in dit geval even arm aan middelen als aan verbeeldingskracht.

Casa de muñecas

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Ernesto Alonso, Miguel Torruco en María Douglas.

Een vrouw besluit haar gezin in de steek te laten omdat haar man haar wantrouwt, terwijl zij hem alleen maar wilde helpen. Film van een grote artistieke waardigheid, met een indrukwekkende rol van Marga López.

El Misterio del carro express

1952 | Misdaad

Mexico 1952. Misdaad van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Miguel Torruco, Rebeca Iturbide, Roberto G. Rivera en Gilberto González.

Een bende bandieten overvalt een trein. Het vervolg op EL MENSAJE DE LA MUERTE van dezelfde regisseur, en niet minder beroerd.

El Mensaje de la muerte

1952 | Misdaad

Mexico 1952. Misdaad van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Miguel Torruco, Rebeca Iturbide, Elena Julián en José María Linares.

De detective Valente wordt belast met het onderzoek naar een schaking. Gebaseerd op het leven van een detective die in werkelijkheid heeft bestaan en die uitblonk in vermommingen; de film bewijst zijn held echter nauwelijks een dienst, vanwege zowel de slechte regie als het gebrek aan geld.

Apasionada

1952 | Misdaad

Mexico 1952. Misdaad van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Jorge Mistral, Leticia Palma, Miguel Torruco en Elda Peralta.

Een oud-strijder die zijn geheugen heeft verloren wordt beschuldigd van een juwelenroof in deze zwakke maar toch interessante film.

Acuérdate de vivir

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Libertad Lamarque, Carmen Montejo, Miguel Torruco en Joaquín Cordero.

De oudste van drie weesmeisjes besluit niet te trouwen met de man van wie zij houdt, om te voorkomen dat haar zusjes ongelukkig worden. Veel te altruïstisch en dus ridicuul.

La Mujer desnuda

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Meche Barba, Miguel Torruco, Tony Aguilar en Carlos López Moctezuma.

De vrouw van een succesvol zanger wordt door haar ex-minnaar gechanteerd. Zeldzaam belachelijk. O ja, en geen stukje bloot, ondanks de titel.

La Estatua de carne

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Elsa Aguirre, Miguel Torruco, Carlos López Moctezuma en Silvia Pinal.

Een gelukkig getrouwd beeldhouwer wordt verliefd op een van zijn modellen, de minnares van een verlopen kerel. Chano Urueta is erin geslaagd een melodrama te scheppen vol subtiliteit en fantasie en bovendien bijzonder vermakelijk.

Acapulco

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Emilio Fernández. Met o.a. Elsa Aguirre, Armando Calvo, Miguel Torruco en Oscar Pulido.

De administrateur van een luxe hotel in Acapulco maakt een afspraak met een meisje zonder geld; hij stelt haar voor aan zijn rijkste klanten en zij trouwt met degene die zij het aardigst vindt, in ruil voor een commissie. Slordige film, gespeend van ieder gevoel voor humor.

Negro es mi color

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Tito Davison. Met o.a. Marga López, Roberto Cañedo, Rita Montaner en Miguel Torruco.

Een blanke vrouw krijgt een donker kind. Zo ontdekt zij haar oorsprong. Een goede film met een goede ontwikkeling.