Kim Anderzon

Acteur

Kim Anderzon is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Stannar du sȧ springer jag

1995 | Romantiek

Noorwegen 1995. Romantiek van Gunila Ambjörnsson. Met o.a. Kim Anderzon, Johan Rabaeus, Staffan Kihlbom, Basia Frydman en Pia Johansson.

Anna is een gescheiden, zelfzekere, onafhankelijke vrouw van vijfenveertig. Enkel op het vlak van de liefde wil het niet lukken. Na vijf jaar heeft haar laatste vriend, Sten (Rabaeus) haar laten zitten, net nu ze een huis ge[KA3]erfd heeft waaraan nog heel wat moet gebeuren. Ze plaatst, op aanraden van vriendinnen, een annonce in de hoop een goede timmerman aan de haak te slaan. Maar dat loopt niet van een leien dakje. Een oppervlakkige romantische komedie waarin wel heel wat levenslessen vervat zitten (vooral langs vrouwelijke kant). Het minste dat je kan zeggen is dat de film ernorm 'man- onvriendelijk' is. Een leuk niemendalletje geschreven door regisseur Ambjörnsson. Fotografie van Hakan Holmberg. Dolby Stereo S.R. Digital.

Ingen kan älska som vi

1988 | Komedie, Familiefilm

Zweden 1988. Komedie van Staffan Hildebrand. Met o.a. Izabella Scorupco, Anki Lidén, Stig Engström, Hakon Engström en Marten Thomasson.

De schattige Scorupco gaat tegen de wil van haar moeder haar sinds lang verdwenen vader in het noorden van Zweden opzoeken. Tegelijk ontwikkelt zich een mooie romance tussen haar en een leeftijdgenootje. De moraliserende toon tussen explosies van rockmuziek in disco's en jongerengevrij komt vreemd over in dit verhaal dat dramatische spankracht mist.

Raskenstam

1983 | Komedie

Zweden 1983. Komedie van Gunnar Hellstrom. Met o.a. Gunnar Hellstrom, Agneta Fältskog, Lena Nyman, Harriet Andersson en Thomas Hellberg.

Een begrafenisondernemer van middelbare leeftijd vult zijn bedrijfskapitaal aan met de opbrengsten van veelvuldige huwelijkszwendel. Hij is zo consci[KA3]entieus in zijn attenties dat geen van zijn - 120 - slachtoffers hem wil aanklagen. Een gulzige chanteur wordt hem uiteindelijk noodlottig. Deze tijdens WOII waar gebeurde affaire werd een solo-vehikel voor acteur- regisseur Hellstrom (die bij de Amerikaanse tv GUNSMOKE-en DALLAS- routine opdeed). Met ingehouden humor kwijt hij zich van zijn taak en hij speelt de titelrol als iemand die dapper zijn best blijft doen voor al zijn veeleisende vrouwen (onder wie ABBA's Agneta als een zwangere verloofde).

Andra dansen

1983 |

Zweden 1983. Lárus Oskarsson. Met o.a. Kim Anderzon, Lisa Hugoson, Hans Bredefeldt, Tommy Johnsson en Sigurdur Sigurjónsen.

Een meisje geeft een jonge vrouw een lift naar haar geboortedorp in Noord-Zweden, waar haar mogelijk een erfenis wacht. Ze registreert onderweg de gebeurtenissen en landschappen met haar Polaroid en wordt door haar meer pragmatische reisgenote gered uit bizarre en verontrustende ontmoetingen. Dit speelfilmdebuut van de IJslandse regisseur is geïnspireerd - tot in de zwartwit-fotografie - op Wim Wenders' IM LAUF DER ZEIT, maar het mysterieuze landschap en de raak geobserveerde vrouwelijke hoofdrolspelers geven deze road movie een heel eigen toon en oorspronkelijkheid.

Gräsänklingar

1982 | Komedie

Zweden 1982. Komedie van Hans Iveberg. Met o.a. Gösta Ekman, Janne Carlsson, Lena Nyman, Marika Lindström en Mona Seilitz.

Als hun vrouwen een week met vakantie gaan, verheugen de echtgenoten zich op de hervonden vrijgezellenstatus. Architect hoopt op rust voor zijn werk en filosoferen, automonteur heeft drankgelagen en andere uitspattingen gepland, maar de praktijk pakt geheel anders uit, doch heeft m[KA2]et hun groeiende vriendschap toch weldadige uitwerking. Komedie gaat bizarre onwaarschijnlijkheden en kluchteffecten niet uit de weg, maar de regisseur houdt ze in toom en het (samen-)spel van Ekman en Carlsson als 'groene weduwnaars' is opmerkelijk.

Sally och friheten

1981 | Drama

Zweden 1981. Drama van Gunnel Lindblom. Met o.a. Ewa Fröling, Hans Wigren, Leif Ahrle, Gunnel Lindblom en Gunn Wållgren.

Sally (Fr[KA3]ling), de heldin, is van de bescherming van het ouderlijk huis overgestapt naar de bescherming van het huwelijk en wil na een scheiding met haar kinderen onafhankelijkheid verwerven. In een nieuwe relatie op basis van gelijkwaardigheid blijkt ze haar vrijheid moeilijk te kunnen hanteren. Opmerkelijk acteren behoedt de film van clichématigheid, hoewel iets van de ironie waarmee actrice Lindblom als Nora tegen Sally aankijkt medescenarioschrijfster/regisseuse Lindblom ook van nut had kunnen zijn. Het scenario is van Margarete Garpe, althans volgens de aftiteling. Het camerawerk is van Tony Forsberg. Eastmancolor, Mono.

Sȁllskapsresan

1980 | Komedie

Zweden 1980. Komedie van Lasse Ȧberg. Met o.a. Lasse Ȧberg, Lottie Ejebrant, Magnus Härenstam, Roland Jansson en Kim Anderzon.

Ondanks zijn angst voor vliegen besluit een timide elektricien mee te gaan met een groepsreis naar de Canarische eilanden en wordt zonder het te weten tot geldsmokkelaar gemaakt door de therapeut die hem van zijn aërofobie afhelpt. De liefde van een medepassagiere helpt hem echter uit de nesten. De intrige is niet meer dan een aanleiding tot een uitbundige satire op het georganiseerd toerisme zonder dat de regisseur-hoofdrolspeler zijn personages neerbuigend behandelt. Hij inspireert zich op de sociale komedie van Milos Forman, waardoor er ook aandoenlijke momenten zijn zonder dat het tempo stagneert. Het grootste bioscoopsucces van de Scandinavische cinema. USA-titel: PACKAGE TOUR II - THE SNOWROLLER.

Elvis! Elvis!

1977 | Drama, Komedie

Zweden 1977. Drama van Kay Pollack. Met o.a. Lele Dorazio, Lena-Pia Bernhardsson, Fred Gunnarsson, Allan Edwall en Kent Andersson.

Moeder ziet zevenjarig zoontje alleen als object voor haar dominerende genegenheid en sluit daarmee de echtgenoot buiten, maar kan hem niet als zelfstandig individu begrijpen. Eenzame maar vitale jongen gaat zijn eigen weg, zoekt en vindt eigen vriendin van alle leeftijden. Zweden lijkt het monopolie te hebben op belangwekkende films over kinderen. Ook deze - naar in Scandinavië beroemde boekenreeks van Maria Gripe over Elvis Karlsson - onderscheidt zich door een treffende observatie en vanzelfsprekende natuurlijkheid van de jeugdige speler.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kim Anderzon op televisie komt.

Reageer