Richard Henders

Acteur

Richard Henders is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Can You Hear Me Thinking?

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Christopher Morahan. Met o.a. Judi Dench, Michael Williams en Richard Henders.

De zeventien-jarige Danny (Henders) is een gezonde atletische jongen, tot hij zich op een dag vreemd begint te gedragen. Tijdens een cricketspel laat hij zich op de grond vallen. Hij verlaat de school zonder reden, koopt voor een fortuin aan vistuig dat hij gewoon aan het water laat liggen, enz. Hij raakt compleet gedeprimeerd. Aanvankelijk denken zijn ouders, Dench en Williams, dat het om een puberteitscrisis gaat, maar als hij zijn moeder bedreigd heeft met een mes, schakelt ze een psychiater in. Danny blijkt schizofreen te zijn. Aangrijpend drama over een doodgewone jongen die geleidelijk de greep op de werkelijkheid verliest. In hun script klagen Monty Haltrecht en Beverley Marcus de onmacht van de medische wereld aan om schizofrenie tijdig te ontdekken en doelmatig te behandelen. Schitterende vertolking van de hoofdrollen, met vooral Henders als ontdekking. Geen aangename, wel een indrukwekkende film.

The Chronicles of Narnia: The Silver Chair

1990 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1990. Animatie van Alex Kirby. Met o.a. David Thwaites, Camilla Power, Warwick Davies, Mike Edmonds en Richard Henders.

In dit vierde en laatste deel naar de sprookjesverhalen van C.S. Lewis krijgen de kinderen hulp in hun pogingen om een prins te redden uit de klauwen van een heks, alias de Groene Dame. Gedramatiseerd door Alan Seymour, muziek gecomponeerd en gedirigeerd door Geoffrey Burgon. De videoband bestaat uit zes afleveringen van iets minder dan 30m, die aan elkaar gemonteerd zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Henders op televisie komt.

Reageer