Erol Zubcevic is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

All Alone

2018 | Drama

Kroatië/Bosnië en Herzegovina 2018. Drama van Bobo Jelcic. Met o.a. Rakan Rushaidat, Izudin Bajrovic, Niksa Butijer en Vanessa Glodjo.

De gescheiden vader Marko is bijna nooit alleen: hij wordt omringd door familie, vrienden, collega’s en buurtwerkers. Toch wordt hij haast wanhopig omdat hij maar beperkt contact mag hebben met de enige die hij meer dan wie ook lief heeft; zijn dochtertje, die bij haar moeder woont. Wanneer hij een 'ex-parte' procedure begint om meer tijd met haar af te dwingen, raakt hij verstrikt in de Kafkaëske wereld van een sociale-dienst--systeem dat ineen dreigt te storten.

An Episode in the Life of an Iron Picker

2013 | Drama

Bahrein/Frankrijk/Slovenië/Italië 2013. Drama van Danis Tanovic. Met o.a. Nazif Mujic, Senada Alimanovic en Semsa Mujic.

Tanovic zag het waarschijnlijk in de krant of op tv: een Roma-gezin met twee kinderen sjokt met de zwangere moeder van arts naar arts, terwijl de vrouw - zo is snel duidelijk - een miskraam heeft. Maar niemand wil helpen, want het gezin kan de noodzakelijke 980 Mark niet ophoesten. Tanovic vroeg het gezin de pijnlijke geschiedenis voor de camera na te spelen. Gefilmd in negen dagen slechts, met ongetwijfeld minimale aanwijzingen: 'Laat maar zien hoe het ging.' En zo ging het dus. Een neorealistisch wondertje, waar je net zo stil van wordt als die man en die vrouw op het scherm.

Eastalgia

2012 | Drama

Duitsland/Oekraïne/Servië 2012. Drama van Daria Onyshchenko. Met o.a. Nina Nizheradze, Karl Markovics, Ivan Dobronravov, Lea Mornar en Vuk Kostic.

Eén nacht, drie verhalen, in drie steden. In München krijgt de Oekraïense Ruslana (Nizheradze) hulp van haar Servische buurman, voormalig bokser Vladan (Markovics), wanneer haar keuken blank komt te staan. Terwijl de twee elkaar beter leren kennen, staan hun beider zonen in dezelfde nacht voor grote beslissingen in hun leven: de ene in Belgrado, de ander in Kiev. Speelfilmdebuut van regisseuse-scenariste Onyshchenko is soms rommelig, maar overtuigt wel op intieme momenten van plezier of pijn, en schetst en passant fraai de diepe kloof tussen West- en Oost-Europa.

Djeca

2012 | Drama

Bosnië en Herzegovina/Duitsland/Frankrijk/Turkije 2012. Drama van Aida Begic. Met o.a. Marija Pikic, Ismir Gagula en Bojan Navojec.

Met een wankele camera dicht op de huid, vaak gefilmd op de rug, verhaalt debuterend filmmaker Aida Begic over het ogenschijnlijk neerslachtige dagelijks leven van een hardwerkende moslima en haar tienerbroer in hedendaags Sarajevo. Ze zijn wees, moslim en arm, een combinatie die in handen van Begic uitwaaiert tot een grimmige portret van jongelingen in Bosnië, een oord waar oorlogsverleden en afkomst het heden ongenadig vastnagelen. Grootse ontwikkelingen en gebeurtenissen blijven kundig uit, en Begic flirt voor de verluchting richting de finale zelfs met sentiment.

Snow

2008 | Drama

Bahrein/Duitsland/Frankrijk/Iran 2008. Drama van Aida Begic. Met o.a. Zana Marjanovic, Jasna Beri, Sadzida Setic, Vesna Masic en Emir Hadzihafizbegovic.

Psychologische schets van een groep beschadigde vrouwen in het kleine, kapotgeschoten Bosnische bergdorpje Slavno die na de oorlog hun mannen waarschijnlijk nooit terug zullen zien.