Keiko Tsushima

Acteur

Keiko Tsushima is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Ukikusa Nikki

1955 | Drama

Japan 1955. Drama van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Keiko Tsushima, Eijirô Tono, Kenji Sugawara, Eitaro Ozawa en Noboru Nakaya.

Een rondreizend toneelgezelschap ziet zich verplicht zijn optreden in een mijnwerkersdorp te annuleren omdat daar een staking aan de gang is. Als een van de acteurs met de kas aan de haal gaat, lijkt het erop dat het gezelschap zal moeten worden ontbonden, maar de mijnwerkersgemeenschap kan hen overhalen toch een nieuw stuk op te voeren. Ook bekend als THE TRAVELLING PLAYERS.

Seven Samurai

1954 | Actiefilm

Japan 1954. Actiefilm van Akira Kurosawa. Met o.a. Toshirô Mifune, Takashi Shimura, Keiko Tsushima, Seiji Miyaguchi en Yoshio Inaba.

In het zestiende-eeuwse Japan heerst chaos en anarchie. De bewoners van een boerendorpje weten dat een troep woestelingen nadert om te stelen en plunderen. Ze roepen de hulp in van zeven ronin, samoerai zonder meesters, om het dorp te beschermen. Klassieke, epische film, prachtig opgebouwd, wonderschoon gefilmd in zwart-wit, gaat niet alleen over zwaardgevechten maar ook over de feodale klassemaatschappij van het toenmalige Japan. Als dan uiteindelijk de hel losbarst volgt een masterclass actiescènes filmen, om uiteindelijk toch weer filosofisch te eindigen. Zeer invloedrijk, wordt wel gezien als de eerste moderne actiefilm. Een clowneske glansrol voor Kurosawa's huisacteur Mifune.

Himeryri no to

1953 | Oorlogsfilm

Japan 1953. Oorlogsfilm van Tadashi Imai. Met o.a. Keiko Tsushima, Eiji Okada, Chicko Seki en Kyoko Kagawa.

Eind maart 1945. De Amerikanen zijn op het eiland Okinawa geland vanwaar ze willen doorstoten naar Japan. Op bevel van een Japanse commandant worden tweehonderd schoolmeisjes naar het front gestuurd. Als de 'Leliën-eenheid' leren ze in een legerhospitaal de gruwelen van de oorlog kennen.

Ochazuke no aji

1952 | Drama

Japan 1952. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Shin Saburi, Michiyo Kogure, Koji Tsurata, Keiko Tsushima en Kuniko Miyake.

Een subtiel psychologisch drama over de crisis in het huwelijk van een echtpaar van middelbare leeftijd. Ze hebben geen kinderen; de man concentreert zich volledig op z'n werk en de vrouw probeert zoveel mogelijk het huis uit te zijn. Als op een dag de man op zakenreis moet, beseft de vrouw hoezeer ze hem zal missen. Ozu schreef het scenario al vóór de oorlog, maar dat werd door de toenmalige censuur afgewezen. Ook bekend als THE FLAVOR OF GREEN TEA OVER RICE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Keiko Tsushima op televisie komt.

Reageer