Thomas Wittenburg

Scenarist

Thomas Wittenburg is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

De kleine ijsbeer 2

2005 | Animatie, Familiefilm

Duitsland 2005. Animatie van Piet De Rycker en Thilo Rothkirch. Met o.a. Maximilian Artajo, Celine Vogt, Leander Wolf en Anke Engelke.

Tweede animatiefilm naar de populaire kinderboeken van Hans de Beer. Het ijsbeertje Lars belandt dit keer op de Galapagos-eilanden, waar hij een prehistorische monstervis uit een benarde positie redt. Leuk en spannend.

De kleine ijsbeer

2001 | Familiefilm, Animatie

Duitsland 2001. Familiefilm van Thilo Rothkirch en Piet De Rycker.

'Alles is vervelend en naar, nog erger dan het vorige jaar,' zingen vier lemmingen in De kleine ijsbeer. Ze zijn in de mooi geanimeerde versie van de verhalen van Hans de Beer de enigen met zo'n negatief wereldbeeld; ijsbeer Lars en de andere dieren zijn heel gelukkig in hun idyllische woonomgeving. In drie episoden dreigt de harmonie op de Noordpool te worden verstoord, maar de problemen worden in soepele stijl en zonder al te enge gevaren opgelost. En passant wordt een pleidooi voor tolerantie en respect voor de natuur gehouden. Voor de kleintjes. Stemmen van oa Mijail Verona (Lars), Maximilian Artajo (Robby) en Jochen Busse (Kalle).

Tatort - Schimanski: Miriam

1983 | Mysterie

Duitsland 1983. Mysterie van Peter Adam. Met o.a. Götz George, Eberhard Feik, Chiem van Houweninge, Christoph Hofrichter en Sunnyi Melles.

Kriminalhauptkommissar Thanner (Feik) heeft zijn intrek genomen bij zijn collega Schimanski (George) omdat zijn vrouw hem de deur heeft uitgezet. In zijn zesde krimi als inspecteur Schimanski onderzoekt George net de moord op een kleine informant die voor priv[KA1]edetective Scholl (Danin), een ex-gabber van Schimanski en Thanner, werkte. Een grootindustrieel en zijn aantrekkelijke dochter hebben met de zaak duidelijk iets te maken. Van Houweninge speelt Hänschen. Scenario van Thomas Wittenburg, Horst Vocks en regisseur Adam. Camerawerk van Axel Block.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas Wittenburg op televisie komt.

Reageer