Sergei Rachmaninov

Componist

Sergei Rachmaninov is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

S dnjom rozhdenya

1998 |

Rusland 1998. Larisa Sadilova. Met o.a. Rano Kubaeva, Masha Kuzmina, Eugene Turkina, Irina Proshina en Gulya Mkhitaryan.

Histoires russes : Au bord de l'Irtych

1992 | Drama, Historische film

Frankrijk/Rusland 1992. Drama van Viatcheslav Sorokine. Met o.a. Nicolas Pavlov, Victor Khoziainov, Margarita Zvonareva, Elena Roufanova en E. Vajexin.

Siberi[KA3]e 1931. Door omstandigheden krijgt de Siberische boer Stepan (Pavlov) de zorg over een vrouw en haar drie kinderen. Hierdoor wordt hij door de overheid beschuldigd van steun aan de Koelaks, de rijke boeren die door Stalin als staatsvijanden bestempeld worden. Een drama dat zich afspeelt in een ons haast onbekend stukje Rusland met als onderwerp een al even weinig bekend historisch gegeven. De uitstekende sfeerschepping geeft het verhaal een zeer realistisch tintje. Jacques Baynac baseerde zijn scenario op de roman Na Irtyche van Sergueï Zaliguine. De camera was in handen van Nicolas Stroganov.

Openbaringen van een slapeloze

1991 | Drama, Komedie

Nederland 1991. Drama van Pim de la Parra. Met o.a. Liz Snoyink, Marian Morée, Miguel Stigter en Johan Leysen.

Klein, koortsig `minimaal` product van TGV-filmer de la Parra waar geen touw aan vast te knopen is met min of meer filosoferende monologen, puzzelende dames, mooie huisactrice Snoyink en verdienstelijke debutante Mor[KA1]ee. (Voor wie het niet weet: TGV is de afkorting voor Train à Grande Vitesse).

Rhapsody

1954 | Drama, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1954. Drama van Charles Vidor. Met o.a. Elizabeth Taylor, Vittorio Gassman, John Ericson, Louis Calhern en Michael Chekhov.

Een driehoek-romance tussen de rijke Louise Durant (Taylor), violist Paul Bronte (Gassman) en pianist James Guest (Ericson): het muzikaal tussenspel dikt het melodrama aan. Fay en Michael Kanin bewerkten de roman Maurice Guest van Henry Handel Richardson tot scenario. Camerawerk van Robert Planck.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sergei Rachmaninov op televisie komt.

Reageer