Madge Sinclair: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

The Man With Three Wives

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Peter Levin. Met o.a. Beau Bridges, Pam Dawber, Joanna Kerns, Kathleen Lloyd en Madge Sinclair.

Dr. Bridges is een succesvol chirurg die zich regelmatig in de nesten werkt waar het vrouwen betreft. Hij is getrouwd, maar dat is voor hem geen bezwaar om ook een andere vrouw het ja-woord te geven. Ook een derde vrouw kan hij niet weerstaan en weldra staat hij opnieuw voor het altaar. Zes jaar lang houdt hij deze toestand vol. Zijn leven hangt dan aan elkaar van leugens en bedrog en is een grote puinhoop geworden. Niet erg overtuigend drama over een man met drie vrouwen die elkaar niet kennen. Je zou maar op het idee komen. De acteurs lijken niet te weten of ze in een komedie of in een drama spelen. Het scenario schijnt op een waargebeurd feit gebaseerd te zijn en werd geschreven door Deborah Serra. Stephen L. Posey stond achter de camera.

Tales From The Crypt: Curiosity Killed

1992 | Horror, Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 1992. Horror van Elliot Silverstein. Met o.a. Margot Kidder, Kevin McCarthy, J.A. Preston, Madge Sinclair en Marshall R. Teague.

Cynthia (Kidder) en haar man (McCarthy) zijn al 45 jaar getrouwd. Ze kibbelen voornamelijk en geven elkaar de schuld van hun niet vervulde ambities. Samen met bijna evenoude Frank (Teague) en zijn vrouw (Sinclair) brengen ze een weekend door met de camper in een moerasgebied om een toverformule uit te proberen, waardoor ze hun jeugd weer zouden kunnen terugkrijgen. Cynthia hoort toevallig haar man met Frank praten en ze raakt ervan overtuigd dat het duo haar wil vermoorden. Aardig, magisch stripverhaal met een bijna onherkenbare Kidder als vrouw op leeftijd en een duivelachtige, maar leuke McCarthy. De snerpende solo's op de viool van componist Walter Werzowa geeft het geheel een melancholisch zigeunertintje mee. Het scenario van Stanley Ralph Ross zit vol onverwachte wendingen en plezierig vulgaire dialogen. Het camerawerk is van Rick Bota. Aflevering 14 van het vierde seizoen, nummer 52 van 93. Dolby Surround.

Jonathan, The Boy Nobody Wanted

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van George Kaczender. Met o.a. JoBeth Williams, Chris Burke, Jeff De Munn, Tom Mason en Robert Cicchini.

Williams, die als vrijwilligster werkt in een tehuis voor gehandicapte kinderen, trekt zich het lot aan van mongooltje Burke, dat totaal geen contact heeft met zijn ouders. Zowel zij als haar man en hun twee kinderen gaan zich aan de jongen hechten, maar dan komen zijn ouders in opstand. Ze willen niet dat Williams en haar gezin hun rol overnemen en verbieden hen elk contact met hun zoon. Wanneer ze weigeren hun toestemming te geven voor een noodzakelijke hartoperatie, spant Williams een proces tegen hen aan. Goed bedoelde maar melig uitgewerkte prent over een geestelijk gehandicapt kind dat heen en weer wordt geslingerd tussen liefdeloze ouders en een liefdevol pleeggezin dat geen recht op hem heeft. Gevoelige zielen zullen ongetwijfeld de nodige traantjes laten. Het stroperige scenario is van Steve Lawson en Dalene Young, naar een verhaal van Doris Silverton en Peter Nelson. Eric van Haren Noman tekende voor het camerawerk.

The Orchid House

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Horace Ové. Met o.a. Diana Quick, Nigel Terry, Carmen Du Sautoy, Kate Buffery en Frances Barber.

De kroniek van een Britse familie op het eiland Domenica in de Cara[KA3]iben. Het verhaal, zoals verteld door de meid en gouvernante Lally (Sinclair), is onderverdeeld in vier hoofdstukken (en wordt in vier delen uitgezonden). 1. RETURN OF THE MASTER. Na vier jaar aan het Europese front keert John Mowbray (Terry) terug naar zijn vrouw (Quick) en zijn drie dochters Stella (Gardiner), Joan (Magri) en Natalie (Williams). Hij is erg veranderd, zwijgzaam en in zichzelf gekeerd. Hij lijkt wel een vreemde en weigert over de oorlog te praten. 2. STELLA. Twintig jaar later. Onder de zwarte bevolking groeit ongenoegen. Baptiste (James), knecht van de Mowbrays, predikt revolutie. Na haar huwelijk met een Amerikaan keert Stella (nu vertolkt door Buffery) terug naar het eiland met haar zoontje. Haar vader is door zijn opiumverslaving haast een apathisch wrak. 3. JOAN. Na het fatale ongeval van Mr. Lilipoulala (Straker), Johns opiumleverancier, raken de gemoederen verhit. Joan (Barber) beschuldigt Stella van moord. Ook zij haatte Lilipoulala, maar hij kon hun vader kalmeren. De verhouding tussen beiden wordt hatelijk. Stella keert terug naar haar man, ook al breekt dit het hart van haar jeugdliefde Andrew (Carter). 4. NATALIE. De Britse heerschappij over Domenica nadert het einde. De verhoudingen tussen blank en zwart zijn totaal verandert. Als Natalie (Hurley) op het eiland terugkeert om haar ouders en zus te bezoeken komt ze terecht in een heksenketel. Ambitieuze poging om het leven in een Britse kolonie tussen de twee wereldoorlogen in beeld te brengen. De personages zijn weinig interessant en hun belevenissen komen zo uit een driestuiversroman. Bovendien neemt scenarist Jim Hawkins alle tijd om de roman van Phyllis Shand Allfrey op film levend te maken. Gevolg een doodse, saaie boel met veel gepraat en weinig actie. Wel mooie fotografie van Gabriel Beristain.

The End of Innocence

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Dyan Cannon. Met o.a. Dyan Cannon, John Heard, George Coe, Lola Mason en Rebecca Schaeffer.

Debuutfilm van Cannon als regisseur. Zij speelt zelf de hoofdrol van een vrouw die instort als gevolg van ruziënde ouders, en een aantal mannelijke rotzakken. Gepassioneerd geacteerd, dat wel, maar als scenariste en regisseur wil Cannon wel over zeven sloten tegelijk springen en dat merk je al te duidelijk. Rebecca Schaeffer, die knap het rolletje speelt van de jonge Cannon, werd in 1989 vermoord, en dit verklaart tegelijkertijd waarom de film lang in de montagekamer is geweest.

Coming to America

1988 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1988. Romantische komedie van John Landis. Met o.a. Eddie Murphy, Arsenio Hall, James Earl Jones, John Amos en Madge Sinclair.

De Afrikaanse prins Akeem (Murphy) wordt geacht met een geschikte prinses te trouwen, maar vertrekt in plaats daarvan samen met zijn vriend Semmi (Hall) naar New York om daar incognito op zoek te gaan naar de ware. Hij krijgt een baantje als schoonmaker bij een restaurant en ontmoet daar de aantrekkelijke dochter van de baas. Leuke romantische komedie, Murphy is in vorm als de charmante Akeem. Murphy en Hall spelen met hulp van Oscarwinnende make-up nog een flink aantal andere personages. Ook de kostuums werden genomineerd voor een Oscar. In 2021 verscheen er nog een matige sequel.

Victims

1982 | Misdaad

Verenigde Staten 1982. Misdaad van Jerrold Freedman. Met o.a. Kate Nelligan, Ken Howard, Howard Hesseman, Madge Sinclair en Jonelle Allen.

Het slachtoffer van een aanranding zoekt drie andere vrouwen op die door dezelfde man zijn aangevallen en besluipen hem, nadat de rechtbank hem op een juridische onduidelijkheid had laten gaan. Nelligan is angstig goed als de bezeten vrouw die het recht in eigen hand neemt en Hesseman is griezelig sadistisch als de schurk. Helaas zijn de gaten in het scenario dusdanig groot dat de thriller nooit wordt wat ervan verwacht werd.

High Ice

1980 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van Eugene S. Jones en Eugene Jones. Met o.a. David Janssen, Tony Musante, Madge Sinclair, Dorian Harewood en Warren Stevens.

Vier jonge mensen komen na een lawine vast te zitten op een uitstekende punt van een berg. Eén van hen wordt meegesleurd door de sneeuwmassa. Een eerste reddingspoging mislukt, maar dan wordt een actie op getouw gezet die de ruwe veteraan Jansen en de starre kolonel Musante tegenover elkaar brengt. IJzingwekkende suspense in deze spectaculaire prent vol halsbrekende toeren. De duizelingwekkende opnames langs de loodrechte bergflanken zijn soms even sterk als in het latere, soortgelijke CLIFFHANGER. Adembenemend scenario van Sy Gomberg en Jack Turley en huiveringwekkende fotografie van Robert E. Collins.

Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van William A. Graham. Met o.a. Powers Boothe, Ned Beatty, Irene Cara, Veronica Cartwright en Rosalind Cash.

Aangrijpende reconstructie van de tragedie aan het eind van de jaren zeventig toen meer dan negenhonderd sektevolgelingen van de eerwaarde Jim Jones (magnetiserend vertolkt door Boothe) massaal zelfmoord pleegden op een open plek in de jungle. Hulde aan Beatty, als Congreslid Leo J. Ryan, aan Jones, in een boeiend klein rolletje als Vader Divine, en aan de reusachtige rolbezetting. Boothe won een Emmy voor zijn rol. Scenario van Ernest Tidyman.

I Know Why the Caged Bird Sings

1979 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1979. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Diahann Carroll, Ruby Dee, Paul Benjamin, Roger E. Mosley en Esther Rolle.

Herinneringen van de zwarte schrijfster Maya Angelou aan haar jeugd in het Zuiden tijdens de crisisjaren van 1930-1940. Good speelt haar rol als de kleine Maya zeer goed en Rolle is de vastberaden, energieke oma die haar grootbrengt.

Uncle Joe Shannon

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Joseph C. Hanwright en Joseph Hanwright. Met o.a. Burt Young, Doug McKeon, Madge Sinclair, Jason Bernard en Bert Remsen.

Een druilerige, zelfvoldane film (geschreven door Young) over een trompettist aan lager wal en een jongen die probeert zijn charmes te weerstaan. Er kwam nogal wat hulp vanuit de ROCKY- produktie in de hoop deze film hetzelfde succes te bezorgen. Maynard Ferguson speelde Youngs trompetscènes in.

One in a Million: The Ron LeFlore Story

1978 | Biografie, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1978. Biografie van William A. Graham. Met o.a. LeVar Burton, Madge Sinclair, Paul Benjamin, James Luisi en Billy Martin.

Een goed geacteerd verhaal over een honkbalster van de Detroit Tigers, van zijn jeugd als straatschoffie tot zijn veroordeling wegens een gewapende overval en zijn kans-uit-een- miljoen om een goede indruk te maken op de buitenwereld. Inspirerend.

Convoy

1978 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Drama van Sam Peckinpah. Met o.a. Kris Kristofferson, Ali MacGraw, Ali McGraw, Ernest Borgnine en Burt Young.

Convoy wordt in het algemeen beschouwd als Peckinpahs slechtste film, maar in één adem wordt gesteld dat Peckinpahs slechtste nog altijd beter is dan het beste van de meeste andere regisseurs. Het verhaaltje over een trucker (Kristofferson) die wordt opgejaagd door een corrupte sheriff (Borgnine) maar hulp krijgt van collega-truckers, had gemakkelijk slappe Dukes of Hazard-rommel kunnen worden. Maar met zijn observaties van de arbeidersklasse, het Amerikaanse gevoel voor vrijheid en met legendarische beelden van rijen vrachtwagens die stof doen opwaaien in een weids landschap maakte Peckinpah gewoon de beste truckersfilm ooit.

Leadbelly

1976 | Biografie, Muziek, Drama, Musical

Verenigde Staten 1976. Biografie van Gordon Parks. Met o.a. Roger E. Mosley, Paul Benjamin, Madge Sinclair, Alan Manson en Albert P. Hall.

Muziekfilm over de zwarte blueszanger en gitarist Huddie 'Leadbelly´ Ledbetter (1885-1949), mag volgens regisseur Gordon Parks worden beschouwd als een serieuze biopic. Dat is vragen om kritiek. Kenners ergerden zich aan de goedlachse en fraai ogende titelrolvertolker Roger Mosley die meer wegheeft van een doorsnee popartiest dan van een heuse folkblueszanger. Ook de speciaal voor deze film nieuw opgenomen nummers, voldeden niet aan de verwachtingen. Kan ook moeilijk anders als je 'covers´ gaat vergelijken met de (op plaat vastgelegde) vertolkingen van de meester zelf. Criticus Maltin heeft andere criteria, en beveelt Leadbelly aan als 'superieur entertainment´

I Will...for Now I Will

1976 | Romantiek

Verenigde Staten 1976. Romantiek van Norman Panama. Met o.a. Madge Sinclair, Victoria Principal, Elliott Gould, Warren Berlinger en Robert Alda.

Muziekfilm over de zwarte blueszanger en gitarist Huddie 'Leadbelly´ Ledbetter (1885-1949), mag volgens regisseur Gordon Parks worden beschouwd als een serieuze biopic. Dat is vragen om kritiek. Kenners ergerden zich aan de goedlachse en fraai ogende titelrolvertolker Roger Mosley die meer wegheeft van een doorsnee popartiest dan van een heuse folkblueszanger. Ook de speciaal voor deze film nieuw opgenomen nummers, voldeden niet aan de verwachtingen. Kan ook moeilijk anders als je 'covers´ gaat vergelijken met de (op plaat vastgelegde) vertolkingen van de meester zelf. Criticus Maltin heeft andere criteria, en beveelt Leadbelly aan als 'superieur entertainment´

Cornbread, Earl and Me

1975 |

Verenigde Staten 1975. Joe Manduke. Met o.a. Moses Gunn, Bernie Casey, Rosalind Cash, Madge Sinclair en Keith Wilkes.

Goed bedoeld, maar veel te melodramatisch verslag over een zwarte jongen die zich aan het getto kan ontworstelen omdat hij goed basketbal speelt en daardoor een studiebeurs krijgt, maar later sterft in regen van kogels, die door de politie is afgevuurd, terwijl hij onschuldig is. Mooie rollen en een warm gevoel voor het leven van de zwarten vervliegen door tv- clichés.

Conrack

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Jon Voight, Paul Winfield, Hume Cronyn, Madge Sinclair en Tina Andrews.

Verfilming van de autobiografie van Pat Conroy. Een groep verwaarloosde, praktisch analfabetische zwarte kinderen op een eiland bij South Carolina krijgt Pat Conroy (mooi gespeeld door Voight) als leraar. Conroy (door de kinderen als Conrack uitgesproken) besluit de leerboeken overboord te gooien en net als in Dead Poets Society de nadruk te leggen op zaken die de kinderen interesseren, zoals films, klassieke muziek en zwemmen. Maar natuurlijk komt de gevestigde orde in opstand. (IdH/VPRO Gids)