Ulrich Kodjo Wendt

Componist

Ulrich Kodjo Wendt is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Im Juli.

2000 | Komedie, Romantiek, Drama

Duitsland 2000. Komedie van Fatih Akin. Met o.a. Moritz Bleibtreu, Christiane Paul, Mehmet Kurtulus, Idil Üner en Branka Katic.

Rijk geglazuurde Duitse komedie van regisseur Akin (Kurz und Schmerzlos, Solino) waarin Moritz Bleibtreu (Lola rennt) in een romantische roes achter zijn Turkse liefje aanreist van Hamburg naar Istanbul. De politiek-culturele gevoeligheden in de tussenliggende landen leveren wonderlijk genoeg opzetjes voor luchtig vertier. Regisseur Akin (in 1973 in Hamburg geboren als zoon van Turkse ouders) balanceerde op de rand van kitsch à la Amélie Poulain - de Franse hit van een jaar later - maar houdt zijn ballenbakromantiek kundig op de rails. De prettige verwarring van de non-lineaire opzet gooit daarbij nog een klinkende duit in het zakje.

Kurz und schmerzlos

1998 | Drama, Misdaad, Thriller

Duitsland 1998. Drama van Fatih Akin. Met o.a. Mehmet Kurtulus, Aleksandar Jovanovic, Adam Bousdoukos, Regula Grauwiller en Idil Üner.

De Turkse Gabriel (Kurtulus) komt net uit de gevangenis, Bobby (Jovanovic), een Serviër, wil zaken doen met de Albanese maffia en de Griek Costa (Bousdoukos) verdoet zijn tijd met allerhande diefstal. Gabriel wil zijn leven beteren maar dat valt in slechte aarde bij zijn bloedbroeders. De zaak wordt explosief wanneer Bobby in de greep komt van maffiabaas Muhamer (Herforth) en Gabriel verliefd wordt op de vriendin van Bobby. Akin liet zich bij zijn regiedebuut inspireren door het vroege werk van grootheden als De Palma en Scorsese en brengt zijn visie op misdaadcarrière met minutieus oog voor detail op het scherm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ulrich Kodjo Wendt op televisie komt.

Reageer