Sam Katzman

Regisseur, Producer

Sam Katzman is regisseur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Jungle Jim

1948 | Misdaad, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1948. Misdaad van

Toen de atletisch gebouwde Johnny Weissmuller uit de `Tarzan`-serie stapte na zestien jaar lang de hoofdrol te hebben gespeeld, stelde de ondernemende producent Sam Katzman voor een nieuwe serie te maken, waarin de inmiddels wat rijper geworden, maar nog steeds vrij lichamelijk ingestelde ster zijn kunsten in een vertrouwde omgeving kon blijven vertonen. Dat werd `Jungle Jim`, een personage dat reeds onder de belangstelling van het publiek was gebracht via een succesvol stripverhaal en een hoorspel. Een recensent vatte hem treffend samen als `Tarzan met kleren aan`. De serie was een trefzeker product en hield zeven jaar lang de kassa`s aan het werk, ondanks een opvallend gebrek aan huldebetoon van de zijde van de critici. Gericht als ze waren op een jeugdig publiek werden deze films van de eerste (JUNGLE JIM) tot de laatste (CANNIBAL ATTACK) gekenmerkt door spannende actiesc[KA2]enes in een ongeloofwaardige plot. `Jungle Jim` besteedde het grootste deel van zijn tijd aan het uit de nesten helpen van in moeilijkheden geraakte heldinnen van Columbia Pictures (een vrouwelijke geleerde op zoek naar een zeldzaam geneesmiddel, een vrouwelijke legerkapitein die de weg is kwijtgeraakt in de wildernis enz.). Die moeilijkheden werden dan veroorzaakt door vijandige inboorlingen, voodoovloeken of snode schurken en vaak door alle drie tegelijk! In de laatste drie films (JUNGLE MOON MEN, DEVIL GODDESS en CANNIBAL ATTACK) werd de naam `Jungle Jim` geschrapt en speelde Weissmuller zichzelf, maar het uitgangspunt bleef hetzelfde en ook zijn eeuwig trouwe metgezel, de chimpansee Tamba (later Kimba), bleef aan zijn zijde. Het hoogtepunt van de serie was wellicht CAPTIVE GIRL, een gemiddeld verhaal, dat echter bijzonder is doordat Buster Crabbe erin meespeelde als de schurk Barton; de carri[KA2]ere van Crabbe liep namelijk in veel opzichten parallel aan die van Weissmuller.%WR%LS%WR%VTJUNGLE JIM%VO%WR%WRJungle Jim (1948)%WRThe Lost Tribe (1949)%WRCaptive Girl (1950)%WRMark of the Gorilla (1950)%WRPygmy Island (1950)%WRFury of the Congo (1951)%WRJungle Manhunt (1951)%WRJungle Jim in the Forbidden Land (1952)%WRVoodoo Tiger (1952)%WRSavage Mutiny (1953)%WRValley of the Headhunters (1953)%WRKiller Ape (1953)%WRJungle Man-Eaters (1954)%WRCannibal Attack (1954)%WRJungle Moon Men (1955)%WRDevil Goddess (1955)%WR%LS%WR.

Orphan of the Pecos

1937 | Western

Verenigde Staten 1937. Western van Sam Katzman. Met o.a. Tom Tyler, Jeanne Martel, Lafe McKee, Forrest Taylor en Ted Lorch.

De vader van Martel wordt vermoord nadat hij zijn voorman heeft ontslagen. Tyler komt haar te hulp en gaat verbeten achter de dader aan. Martel was in die tijd getrouwd met Tyler.

Lost Ranch

1937 | Western

Verenigde Staten 1937. Western van Sam Katzman. Met o.a. Tom Tyler, Jeanne Martel, Marjorie Beebe, Howard Bryant en Ted Lorch.

Tom is in dienst van een ranchers-belangenorganisatie die het vee moet beschermen tegen veedieven. Taylor is de bendeleider. Actie zit er eigenlijk niet in en bovendien was Tom geen zanger; toch moest hij hier wat zingen. Voor de man die de bijnaam 'Hero of the Plains' had hoefde het niet. Het was de laatste van acht westerns die Tom maakte voor Victory en producer/regisseur Katzman. In 1941 zou hij - na vele bijrollen en hoofdrollen in serials - bij de THREE MESQUITEERS-SERIE gaan om tot aan zijn tragische dood in 1954 bijrollen te spelen. In de laatste jaren acteerde hij zelfs met de glans van de dood op zijn gezicht.

Brothers of the West

1937 | Western

Verenigde Staten 1937. Western van Sam Katzman. Met o.a. Tom Tyler, Lois Wilde, Dorothy Short, Lafe McKee en Bob Terry.

Een goedkope western, waarin Tyler zijn broer Terry te hulp komt tegen de bende van Williams. Dit is een van de acht westerns, die Tyler maakte voor Katzmans Victory en waarvoor Basil Dickey de scenario's leverde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sam Katzman op televisie komt.

Reageer