Hilde Weissner

Acteur

Hilde Weissner is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Diesel

1942 | Biografie

Duitsland 1942. Biografie van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Willy Birgel, Paul Wegener, Hilde Weissner, Erich Ponto en Arthur Schröder.

De film, die handelt over de moeizame weg die Rudolf Diesel moet gaan voordat 'zijn' motor voor de eerste keer loopt, is gebaseerd op een door zijn zoon Eugen geschreven biografie. Ongelijk van constructie, maar vooral boeiend in de fragmenten waarin de motor 'acteert'.

Ein Mann auf Abwegen

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Herbert Selpin. Met o.a. Hans Albers, Charlotte Thiele, Hilde Weissner, Hilde Sessak en Werner Fuetterer.

Natuurlijk is Hans Albers de geboren geflipte grootindustrieel die het een poosje als krullenjongen in het leven wil proberen, maar het zakendoen en het winstmaken toch niet kan laten.

Kennwort Machin

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Erich Waschneck. Met o.a. Paul Dahlke, Viktoria von Ballasko, Albert Hehn en Hilde Weissner.

Een kassier gaat er met een miljoen vandoor en wordt op zijn beurt het slachtoffer van een stel oplichters. Omringd door een uitmuntende cast speelt Dahlke een voortreffelijke hoofdrol.

Die Goldene Maske

1939 | Romantiek

Duitsland 1939. Romantiek van Hans H. Zerlett. Met o.a. Hilde Weissner, Albert Matterstock, Fita Benkhoff en Fritz Kampers.

Een kunstschilder maakt een portret van een gemaskerde dame op wie hij verliefd is geworden. Ze blijkt de vrouw van een oude vriend te zijn. Deze bitter-zoete romance speelt zich af tegen de achtergrond van het Münchener carnaval. De vlotte muziek van Leo Leux vormt een belangrijk element.

Lauter Lügen

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Heinz Rühmann. Met o.a. Hertha Feiler, Albert Matterstock, Fita Benkhoff, Paul Bildt en Wolfgang Staudte.

Rühmanns eerste zelf geregisseerde komedie over een autoracer die verliefd wordt op een verpleegster; maar zijn vrouw steekt er bijtijds een stokje voor.

Fracht von Baltimore

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Hans Hinrich. Met o.a. Hilde Weissner, Atilla Hörbiger, Hans Zesch-Ballot en Paul Westermeier.

Een stuurman verslaat de concurrent voor zijn rederij en verovert het hart van de dochter van de baas. De film is wel boeiend maar iets meer tempo had geen kwaad gekund.

Der Unmögliche Herr Pitt

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Hilde Weissner, Ursula Grabley en Willi Schur.

Nadat ze een paar maanden dwangarbeid hebben moeten verrichten, zorgen Tom en Tim ervoor dat een mijnsyndicaat niet in verkeerde handen valt. Een spannende avonturenfilm waarin handig gebruik is gemaakt van exotische landschappen.

Der Maulkorb

1938 |

Duitsland 1938. Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Ralph Arthur Roberts, Hilde Weissner, Will Quadflieg, Paul Henckels en Theodor Loos.

Een aardige satire naar een roman van Heinrich Spoerl over iemand die het standbeeld van een staatshoofd van een muilkorf heeft voorzien, wegens diens wet tegen de vrijheid van meningsuiting. De officier van justitie die de zaak moet onderzoeken, blijkt deze gruweldaad zelf gepleegd te hebben. Een klein wonder dat dit gegeven van DER ZERBROCHENE KRUG anno 1938 verfilmd kon worden. Een nieuwe versie in 1958.

Der Mann, der Sherlock Holmes war

1937 | Komedie, Mysterie

Duitsland 1937. Komedie van Karl Hartl. Met o.a. Hans Albers, Heinz Rühmann, Marieluise Claudius, Hilde Weissner en Hansi Knoteck.

Twee avonturiers doen zich voor als Sherlock Homes en dr Watson en gaan op verzoek van de Parijse politie achter een bende vervalsers aan.

Lockvogel

1934 | Misdaad

Duitsland 1934. Misdaad van Hans Steinhoff. Met o.a. Jessie Vihrog, Viktor de Kowa, Hilde Weissner en Fritz Rasp.

De zoon van een juwelier moet in Istanboel een kostbare smaragden ketting ophalen, maar het heeft heel wat voeten in aarde eer hij er veilig en wel mee thuis is. Een vlot geregisseerde, spannende film vol actie.

Die Finanzen des Grossherzogs

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Gustaf Gründgens. Met o.a. Viktor de Kowa, Hilde Weissner, Heinz Rühmann, Paul Henckels en Maria Loja.

In een dwergstaatje breekt bijna revolutie uit omdat men denkt dat de heersende vorst Ramon II er met de staatskas vandoor is. Ramon komt echter terug met een bruid, een Russische grootvorstin, waarna iedereen gelukkig is. Murnau's houterige versie uit 1924 was in Amerika aanleiding voor komische parodieën van o.a. Stan Laurel en Ben Turpin. De versie van Gründgens, een toneelacteur en -regisseur, treft de juiste toon.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hilde Weissner op televisie komt.

Reageer