Victor Reinier

Acteur

Victor Reinier is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Nova Zembla

2011 | Historische film

Nederland 2011. Historische film van Reinout Oerlemans. Met o.a. Doutzen Kroes, Robert Hoog, Derek de Lint, Jan Decleir en Victor Reinier.

Amsterdam, 1596. De onervaren wees Gerrit de Veer (De Hoog) is een onwaarschijnlijke zeeheld, maar omdat hij goed is opgeleid mag hij als schrijver mee aan boord van een schip van ontdekkingsreiziger Willem Barentsz (De Lint). Nova Zembla begint veelbelovend: de historische decors zijn overtuigend, de personages interessant genoeg, de gebeurtenissen vakkundig in beeld gebracht. Maar nadat het schip vastloopt in het poolijs gebeurt er niet veel meer. Een avonturenfilm met te weinig avontuur, dat maakt zelfs het gretig gefilmde decolleté van Doutzen Kroes niet meer goed.

De overloper

2012 | Misdaad

Nederland 2012. Misdaad van Pieter van Rijn en Rolf Koot. Met o.a. Angela Schijf, Victor Reinier, Jeroen Spitzenberger, Thom Hoffman en Halina Reijn.

Omdat hij vier miljoen euro overheidsgeld zou hebben gepikt wordt rechercheur Wolfs (Reinier) ontslagen en gearresteerd. Door een vormfout komt hij vrij, waarna hij gaat werken voor een stel keiharde criminelen. Dat alles tot afschuw van zijn voormalige collega Eva van Dongen (Schijf), die trouwens ontdekt dat er verdacht veel vormfouten worden gemaakt bij het OM. Deze Telefilm is een extra lange aflevering van Flikken Maastricht, ook te begrijpen voor degenen die de serie niet volgen. Best spannend, maar als Telefilm is zo'n aflevering toch een zwaktebod.

Caged

2011 |

Nederland 2011. Stephan Brenninkmeijer. Met o.a. Chantal Demming, Babette Holtmann, Joep Sertons en Victor Reinier.

Om uit een suf huwelijk te ontsnappen begeeft een jonge vrouw zich in avontuurtjes. Maar op een dag ontwaakt ze, opgesloten in een kelder. Thriller van Stephan Brenninkmeijer.

De brief voor de koning

2008 | Avonturenfilm, Jeugdfilm

Nederland 2008. Avonturenfilm van Pieter Verhoeff. Met o.a. Yannick van de Velde, Quinten Schram, Victor Reinier, Uwe Ochsenknecht en Hanna Schwamborn.

Avonturenfilm naar de gelijknamige jeugdroman van Tonke Dragt. De zestienjarige leerlingridder Tiuri wordt op de proef gesteld als hij de opdracht krijgt een geheime brief naar de koning van zijn buurland te brengen. Een spannende tocht volgt, maar de film gaat bovenal over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden. Ondanks de nagesynchroniseerde Duitse acteurs en de soms ietwat onwaarschijnlijke uitwegen, een vermakelijke jeugdfilm met een treffende Van de Velde als jonge held. Ook het spectaculaire decor is, gezien het beperkte budget, verrassend.

The horseless prince

2003 | Korte film

Nederland 2003. Korte film van Tim Oliehoek. Met o.a. Victor Reinier, Miryanna van Reeden en Joep Truijen.

'Pimmetje... het is bedtijd. Ga je mee, dan lees ik je nog wat voor.' De zevenjarige Pim is gefascineerd door het sprookje Sneeuwwitje. Vooral door het gedeelte waar de prins Sneeuwwitje wakker kust. Zijn moeder leest het sprookje daarom bijna elke avond voor. Op een dag heeft ze een verassing voor Pim. In haar atelier heeft ze een prachtige schets gemaakt van de kussende Sneeuwwitje en de prins. Als moeder en zoon in de auto stappen om verf te gaan kopen, loopt de rit fataal af. De moeder van Pim is op slag dood en Pim loopt een zware hersenschudding op. De artsen waarschuwen de vader van Pim voor tijdelijke uitval van bepaalde hersenfuncties. De kleine jongen is dan ook flink in de war als hij zijn opgebaarde moeder te zien krijgt. Te meer ze precies op Sneeuwwitje lijkt. Pim schrijft een brief naar kroonprins Willem Alexander. Hij is ervan overtuigd dat de Hollandse prins zijn moeder kan wakker kussen. Maar tijdens de begrafenis komt de prins niet opdagen. Pim is teleurgesteld en denkt dat de post vertraging heeft. De verwarde jongen sluipt midden in de nacht naar het kerkhof, waar het graf met losse planken gesloten is. Hij weet het lichaam van zijn moeder te bemachtigen en haar in het atelier te verstoppen. 'Nu heeft de prins meer tijd om te reageren', denkt Pim. Als de prins twee maanden later nog steeds niets van zich laat horen, twijfelt Pim over de 'echtheid' van prins Willem Alexander. 'Hij heeft geeneens een paard, zoals de prins in Sneeuwwitje'. Dan besluit Pim om zelf maar prins te worden. Door een fles blauwe verf op te drinken, hoopt hij dat hij echt blauw bloed zal krijgen. Pim verliest echter zijn bewustzijn. Maar als hij wakker wordt, blijkt hij inderdaad blauw bloed gekregen te hebben. Als hij zijn moeder wakker kust, opent die tot zijn verbazing haar ogen. Pim is dolgelukkig, het is gelukt. Moeder en zoon lopen naar buiten waar ze vader tegenkomen. Hij is in paniek en passeert zijn gezin zonder enkele reactie. De nieuwsgierige Pim loopt zijn vader achterna. Dan ontdekt Pim dat de blauwe verf hem fataal is geworden. Niet de kus, maar zijn dood heeft hem met zijn moeder herenigd

Resistance

2003 | Drama

Verenigde Staten/Nederland 2003. Drama van Todd Komarnicki. Met o.a. Julia Ormond, Bill Paxton, Victor Reinier en Sandrine Bonnaire.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stort bij een Belgisch dorp een Amerikaans gevechtsvliegtuig neer. De enige overlevende wordt ondergebracht bij verzetsstrijder Henri. Het duurt niet lang of tussen de Amerikaan en Henri's vrouw Claire bloeit iets moois op.

Maten

1999 | Drama, Misdaad, Oorlogsfilm

Nederland 1999. Drama van Pieter Verhoeff. Met o.a. Victor Reinier, Elsie de Brauw, Monic Hendrickx, Willem Nijholt en Merel Laseur.

Een Bosnisch meisje, dat door Dutchbatters is verkracht, komt twee jaar na dato met haar verhaal in de krant. De soldaten zouden tevens verantwoordelijk zijn voor de dood van haar broertje, hoewel daar in geen enkel rapport melding van wordt gemaakt. Een jonge officier van justitie (gespeeld door Victor Reinier) krijgt de opdracht de kwestie uit te zoeken, maar wordt daarbij in meerdere opzichten gehinderd. Maten werd geproduceerd in de reeks Telefilms van de gezamenlijke omroepen.

Lef

1999 | Komedie

Nederland 1999. Komedie van Ron Termaat. Met o.a. Viggo Waas, Alice Reys, Rick Engelkes, Victor Reinier en Eric van Sauers.

Debuterend regisseur Termaat heeft lang moeten werken en leuren voordat hij Lef van de grond kreeg. Zijn film gaat dan ook over een aspirant scenarioschrijver Olivier (Waas) die samen met Luc (Engelkes) filmplannen heeft. Olivier gaat zich steeds meer identificeren met het personage waarover hij schrijft en als Olivier getuige is van de mishandeling van een meisje durft hij niets te doen, maar wordt wel verliefd op haar. Uiteindelijk vlucht hij in de fictie van zijn heldenrol. Misschien omdat Termaat zo lang gedaan heeft over zijn productie, is Lef niet helemaal van deze tijd; vooral in dialogen is dat waarneembaar. Niettemin won Lef de Grolsch Film Award op het Nederlands Filmfestival en werd de film geselecteerd voor het festival van Toronto.

Baantjer: De Cock en de wraak zonder einde

1999 | Misdaad, Mysterie

Nederland 1999. Misdaad van Alain de Levita. Met o.a. Victor Reinier, Marian Mudder, Martin Schwab, Freek van Muiswinkel en Hans Karsenbarg.

De Cock komt voor de ultieme uitdaging te staan als blijkt dat zijn oud-collega Peter de Beer, de voorganger van Vledder, vermoord is. Op het moment van de moord was het dochtertje van De Beer in de buurt. Het is onduidelijk of ze iets heeft gezien, maar De Cock neemt haar uit voorzorg toch onder zijn hoede. Hij heeft een voorgevoel dat de moordenaar de kleine kroongetuige wellicht uit de weg wil ruimen. Het verleden blijft De Cock achtervolgen als hij geconfronteerd wordt met een oude moordzaak die hij nooit heeft kunnen oplossen

My Blue Heaven

1990 | Komedie, Romantiek, Drama

Nederland 1990. Komedie van Ronald Beer. Met o.a. Leen Jongewaard, Ruud De Wolff, Ivon Pelasula, Koen Wauters en Edda Barends.

Een voorspelbare, bitterzoete romantische komedie, gesitueerd in het Rotterdam van 1961. Jongeman Wauters, zoon van snackbareigenaar Jongewaard, wordt verliefd op Pelasula, oudste dochter van een naar Nederland uitgeweken Indonesisch gezin, dat vlakbij een concurrerend exotisch restaurantje opent. Debuterend regisseur Beer plant ongeloofwaardige en clich[KA1]ematige racistische gegevens in, zonder samenhang of nuances. Amateuristische vertolkingen, vooral van Vlaams tieneridool Wauters, boegbeeld van popgroep Clouseau, die warempel ook nog A.B.N. tracht te spreken. Filmdebuut ook van De Wolff (de helft van het in 1960-70 razend populaire duo 'The Blue Diamonds') als de Indonesische vader. Camerawerk van Marc Felperlaan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Victor Reinier op televisie komt.

Reageer