Valentina Kibardina

Acteur

Valentina Kibardina is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Vyborgskaja storona

1939 | Drama

SU 1939. Drama van Grigori Kozintsev en Leonid Trauberg. Met o.a. Boris Tsjirkov, Valentina Kibardina, Natalia Oezjvi, Michail Zjarov en A. Tsjistjakov.

Dit derde deel van de MAKSIM-trilogie, volgt Maxims laatste stadium van politieke volwassenheid en zijn prestaties als commissaris van de Staatsbank. Hij ontmoet Lenin en Stalin en weet een aanslag op Lenin te verijdelen. Uiteindelijk treedt hij in het Rode Leger om zijn land tegen de Duitsers te verdedigen. De indrukwekkende trilogie is gemaakt in de stijl van het socialistisch realisme, zonder hang naar symbolisme en formalistische hoogstandjes.De eerste twee delen van de trilogie zijn JOENOST MAKSIMA en VOZVRASJTSJENIJE MAKSIM.

Vozvrasjtsjenije Maksima

1937 | Drama

SU 1937. Drama van Grigori Kozintsev en Leonid Trauberg. Met o.a. Boris Tsjirkov, Valentina Kibardina, Alexander Zrazjevsky, A. Koeznetsov en Michail Zjarov.

Het tweede deel van de MAXIM-trilogie. Tijdens WO I protesteren Maxim en zijn vrouw tegen de oorlog en wijden zich aan de Bolsjevistische zaak. Evenals de andere delen is ook dit deel gesitueerd in St-Petersburg. De po[KA3]etische toon van het eerste deel is afgezwakt, de uitbeelding van de klassieke revolutionaire held is even sterk gebleven. Vervolg op JOENOST MAKSIMA (1935), en het volgende deel was VYBORESKAJA STORONA (1939)

Joenost Maksima

1935 | Drama

SU 1935. Drama van Grigori Kozintsev en Leonid Trauberg. Met o.a. Boris Chirkov, Stepan Kayukov, Valentina Kibardina en Mikhail Tarkhanov.

Het eerste deel van de MAKSIM-trilogie baseerden Kozintsev en Trauberg op hun onderzoek van de memoires van oude Bolsjewieken. Maxim is een jonge arbeider in de jaren voor WO I. Met een mengeling van ernst en lichte humor worden zijn karakter en zijn groeiend bewustzijn van de behoefte aan politieke verandering ontvouwd. De film won de eerste prijs op het Moskou Filmfestival in 1935. De vervolgdelen zijn getiteld: VOZVRASJTSIENIJE MAKSIMA en VYBORGSKAJA STORONA.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Valentina Kibardina op televisie komt.

Reageer