Patrick O'Connell

Acteur

Patrick O'Connell is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Endless Summer 2

1994 |

Verenigde Staten 1994. Bruce Brown. Met o.a. Patrick O'Connell en Bruce Brown.

Een expert op het gebied van de zogenaamde korte surfplank gaat samen met Robert 'Wingnut' Weaver 's werelds mooiste brandingen af op zoek naar de perfecte golf. De heren zijn werkelijk tot alles in staat, als het maar op het water is. (IdH/VPRO Gids)

Elvis And The Colonel: The Untold Story

1993 | Drama, Biografie, Muziek

Verenigde Staten 1993. Drama van William A. Graham. Met o.a. Rob Youngblood, Beau Bridges, Dan Shor, Micole Mercurio en Ben Slack.

Biopic over de opkomst, carri[KA2]ere en ondergang van Elvis Presley (Youngblood) met Elvis `himself`, een rusteloze geest, als gids. Hij vertelt over zijn ontmoeting met Colonel Tom Parker (Bridges) in 1955 en hoe Parker de rest van zijn loopbaan en leven uitstippelde. Elvis kon zelf nooit een beslissing nemen; de kolonel moest hem altijd een zetje geven of bepalen wat goed voor hem was. Bijgevolg is dit een vernietigend portret van de gefrustreerde Parker, een Nederlander (Andreas van Kuijck), die zonder paspoort of werkvergunning in Amerika verbleef onder een valse identiteit. Deze episodische film draagt niets bij over de levensgeschiedenis van 'The King' en wordt bovendien gekenmerkt door een ondermaatse rol van Youngblood. Bridges daarentegen is heel overtuigend als Parker. Ook de diehard fans zullen aan deze rolprent geen plezier beleven. Ronnie McDowell leende zijn stem als de zingende Elvis in alle liedjes, behalve in 'Trouble' dat door hoofdrol Youngblood zelf ten gehore wordt gebracht. Het eenzijdige scenario is van Phil Penningroth naar diens verhaal dat hij met Frank V. Furino schreef. Werktitel: DARK MUSIC.

The Ragman's Daughter

1972 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Harold Becker. Met o.a. Simon Rouse, Victoria Tennant, Patrick O'Connell en Leslie Sands.

Dit stijlvol verfilmd, realistisch drama, geschreven door Alan Sillitoe, kreeg niet de aandacht die het verdiende. Rouse is een jonge dief die verliefd wordt op de verschrikkelijk mooie Tennant. Dit juweeltje werd pas in 1974 - en dan nog op kleine schaal - uitgebracht in de Verenigde Staten. Het is Beckers eerste speelfilm.

Blinker's Spy-Spotter

1971 | Familiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1971. Familiefilm van Jack Stephens. Met o.a. David Spooner, Sally-Ann Marlowe, Arthur Howard, Mildred Mayne en Bernard Bresslaw.

Jeugdfilm rond het geniale jongetje Blinker dat elektronische middelen aanwendt om de uitvindingen van zijn vader te beschermen tegen louche figuren. Opnieuw een kinderfilm waarin de incompetente wereld der volwassenen voor ondergang wordt behoed door jeugdige inventiviteit. Opgeruimd, ontspannen werkje; het regiedebuut van Jack Stephens.

The McKenzie Break

1970 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk/Ierland 1970. Oorlogsfilm van Lamont Johnson. Met o.a. Brian Keith, Helmut Griem, Ian Hendry, Jack Watson en Patrick O'Connell.

Een ongebruikelijk onderwerp wordt stoer en spannend behandeld in The McKenzie Break. Keith speelt een Ierse speciale agent die naar Schotland komt om daar een oproer in het Duitse oorlogsgevangenenkamp McKenzie te onderzoeken. Hij komt gelijk in conflict met de voormalige U-boot kapitein Schl├╝tter (Griem), die hij verdenkt van grootschalige ontsnappingsplannen. Wie een omgekeerde The Great Escape wil zien, waarin nazi's de gevangenen zijn in plaats van geallieerden en waarin de grote effecten en acteursnamen plaatsmaken voor subtiliteit en onbekender talent, zit goed bij The McKenzie Break.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patrick O'Connell op televisie komt.

Reageer