Harry De Vere

Acteur

Harry De Vere is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Ruth of the Range

1923 | Western, Sciencefiction

Verenigde Staten 1923. Western van Ernest C. Warde en W.S. Van Dyke. Met o.a. Ruth Roland, Bruce Gordon, Lorimer Johnston, Ernest C. Warde en Pat Harmon.

Serial in vijftien hoofdstukken. Een serial met western- en sciencefiction-elementen. Warde is Rolands vader. Hij heeft een middel uitgevonden waarmee kool brandstof kan vervangen. Bandieten hebben interesse. Scenarioschrijver Gilson Willets stierf gedurende de opnamen en had niets op papier staan. Zijn opvolger Frank Leon Smith moest de draad maar oppakken en zien hoe het verder moest. Pathé vond verder dat er wat weinig actie in de serial zat en daarom werd Van Dyke als regisseur toegevoegd, dit tot grote woede van Roland, die niet kon opschieten met Van Dyke. Daardoor kwamen er wel een paar fikse actiescènes zoals Indianenaanvallen. Het was de voorlaatste serial van Roland.

Last of the Duanes

1919 | Western

Verenigde Staten 1919. Western van J. Gordon Edwards. Met o.a. William Farnum, Frankie Raymond, Harry De Vere, Charles Clary en G. Raymond Nye.

Zane Grey is ongetwijfeld een van de meest verfilmde western- schrijvers geweest. In 1914 publiceerde hij de gelijknamige roman en Fox zou tussen 1919 en 1941 het boek vier maal verfilmen. Ook deze versie met de in die tijd zeer populaire Farnum was met de nodige zorg gemaakt voor zover de filmtechniek dat toen mogelijk maakte.

Davy Crockett

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van William D. Taylor. Met o.a. Dustin Farnum, Winifred Kingston, Harry De Vere, Herbert Standing en Howard Davies.

De eerste verfilming van het leven van de befaamde Amerikaanse pionier, Indianen-vechter en congreslid, de man die het leven zou laten bij de Alamo. Elliott Clawson schreef het scenario en Homar Scott stond achter de camera. Dustin Farnum, die in vele westerns in die tijd de hoofdrol speelde, deed goed werk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Harry De Vere op televisie komt.

Reageer