Nicholas Broomfield

Regisseur

Nicholas Broomfield is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Diamond Skulls

1989 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1989. Drama van Nicholas Broomfield. Met o.a. Gabriel Byrne, Amanda Donohoe, Michael Horden, Judy Parfitt en Douglas Hodge.

Byrne en zijn slapies van het regiment gaan een nachtje stappen en overrijden daarna een kamermeisje, maar de enige die zich schuldig voelt over haar dood is ook de enige die zal boeten. Deze eerste fictionele speelfilm van documentairemaker Broomfield is een voor de hand liggende, vervelende parabel over de immoraliteit van de rijken en getitelden. Zelfs Donohoe, die veelvuldig uit de kleren gaat, wordt al snel vervelend.

Lily Tomlin

1986 | Documentaire, Komedie

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1986. Documentaire van Nicholas Broomfield, Joan Churchill en Nick Broomfield. Met o.a. Lily Tomlin, Jane Wagner en Peggy Feury.

Een onthullende blik in het creatieve proces van Lily Tomlin en haar medewerker/schrijver Jane Wagner, bezig met de voorbereidingen van hun hit-show The Search for Signs of Intelligent Life in the Universe. Recht voor z'n raap geschoten in de stijl van de cinema verité. Fascinerend Tomlin en Wagner bezig te zien met het kneden van hun materiaal.

Soldier Girls

1981 | Documentaire

Verenigde Staten 1981. Documentaire van Nicholas Broomfield, Joan Churchill en Nick Broomfield.

Om te gillen, deze soms krankzinnige, dan weer nuchtere documentaire over jonge vrouwelijke rekruten, die hun militaire basisopleiding krijgen in Fort Gordon, Georgia. De film is bepaald geen reclame voor het Amerikaanse leger. De waarheid achter PRIVATE BENJAMIN.

Tattooed Tears

1978 | Documentaire

Verenigde Staten 1978. Documentaire van Nicholas Broomfield en Joan Churchill.

Een documentaire over het leven in een Californische gevangenis voor jeugdige delinquenten, variërend in leeftijd tussen 17 en 21 jaar. Naast het volgen van de dagelijkse gang van zaken van de instelling praten de makers ook met een aantal van de jongelui. Sober gemaakt en juist daardoor aangrijpend, indringend en belangrijk. Bekroond op het festival van Chicago.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nicholas Broomfield op televisie komt.

Reageer