Juliette Noessi

Acteur

Juliette Noessi is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le sujet ou le Secrétaire aux mille et un tiroirs

1975 | Experimenteel

Frankrijk 1975. Experimenteel van Joaquin Noessi. Met o.a. Charlotte Trench, Jose-Louis Aguirre, Marie-France, Juliette Noessi en Joaquin Noessi.

Een niet na te vertellen mengeling van visuele dichtkunst, politieke ideologie (de kijker komt niet onder het voorlezen van een brief van Mao Tse Toeng aan zijn vrouw uit), anti- psychiatrie, rock `n` roll en marginale cultuur rond het enigszins autobiografische thema van een Spaanse immigrant (de cineast heet eigenlijk Joaquin Llodo), lid van het Centre National du Cinéma, die een voorschot aanvraagt. Helaas bevat deze allegorie, waarin geen enkelke dramatische structuur te bekennen valt, een weinig krachtige filmtaal en de boodschap komt niet over. Jean-Luc Godard is kennelijk toch niet de enige die dat kan!

La mort de l'utopie

1975 | Experimenteel

Frankrijk 1975. Experimenteel van Jorge Amat. Met o.a. Jose-Luis Aguirre, Charlotte Trench, Emmanuelle Riva, Juliette Noessi en P. Ionesco.

Een man houdt hardnekkig vast aan een project waarvan hij nochtans weet dat het niet haalbaar is. Hij gaat te rade bij de anderen, bij de dingen en zelfs bij Christus! Vernederd, gekweld en verslagen pleegt hij uiteindelijk harakiri. Als we erbij zeggen dat de regisseur van deze film (geboren Jorge Melchor) een voormalige assistent is van Arrabal, zal men begrijpen waarom het hier uitdraait op een karikatuur van diens films. Het resultaat is het portret van een paranoicus, gefilmd in een provocerend surrealistische stijl, die zeer in de verte doet denken aan Bu[KA6]nuel. Een achterhaald samenraapsel van visuele elementen, gespeeld door slecht geregisseerde acteurs (arme Riva!). De eerste en tot nu toe voorlaatste film van genoemde regisseur. De muziek mag er echter zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Juliette Noessi op televisie komt.

Reageer