Jens Okking

Acteur

Jens Okking is acteur.
Er zijn 9 films en 1 serie gevonden.

Ein Jackpot für Helene

2001 | Komedie

Denemarken 2001. Komedie van Gert Fredholm. Met o.a. Susanne Juhasz, Peter Gantzler en Jens Okking.

At klappe med een hȧnd

2001 | Komedie, Romantiek

Denemarken 2001. Komedie van Gert Fredholm. Met o.a. Jens Okking, Peter Gantzler, Susanne Juhász, Michelle Bjørn-Andersen en Ann Eleonora Jørgensen.

Na het overlijden van zijn vrouw, besluit de 60-jarige zakenman Erik Svensson (Okking) zijn zaak te verkopen en met zijn vriendin (Bjørn-Andersen) in Spanje te gaan wonen. Op het vliegveld krijgt Erik echter van zijn advocaat een brief, die alle plannen in de war schopt. Een voormalige vriendin beweert dat ze een dochter van hem heeft, Heidi (Juhász). Erik besluit een chauffeur (Gantzler) in te huren, en op zoek te gaan naar de vriendin en haar dochter. Na een stilteperiode van iets meer dan twee decennia tekende regisseur Fredholm voor een romantische komedie, in de stijl van de succesfilm Italiensk for begyndere. De hoofdrollen zijn leuk en vooral Juhász valt op.

The glass house prisoner

1996 | Drama

Denemarken 1996. Drama van Jens Arentzen. Met o.a. Tonny Landy, Birthe Neumann, Mads Mikkelsen en Jens Okking.

Drama over oude man in de gevangenis die de moed erin houdt met het idee dat zijn zoon een prachtige carrière heeft. Tot op zekere dag een nieuwe gevangene zijn intrede doet

Riget

1994 | Fantasy, Horror, Mysterie, Drama, Televisieserie

Denemarken/Italië/Duitsland/Frankrijk/Noorwegen/Zweden 1994. Fantasy van Lars von Trier. Met o.a. Ernst-Hugo Järegård, Kirsten Rolffes, Holger Juul Hansen, Søren Pilmark en Ghita Nørby.

De arrogante, Zweedse neurochirurg Stig Helmer minacht de Denen, maar toch werkt hij in een groot ziekenhuis in Kopenhagen. Hij zou wel een toontje lager mogen zingen: onlangs verpestte hij een hersenoperatie op een meisje, dat nu in vegetatieve staat verkeert. Ook in het ziekenhuis ligt een patiënte die steeds het geluid van een huilend meisje hoort, ze gaat op onderzoek uit. Het zijn twee van de verhaallijnen in deze prachtige serie, waarin Von Trier een surrealistische wereld vol onverklaarbare fenomenen laat zien in fraaie sepiakleuren. Er zijn twee series van vier afleveringen gemaakt, tot een geplande derde serie kwam het niet omdat acteurs Ernst-Hugo Järegård en Kirsten Rolffes inmiddels overleden waren.

Zappa

1982 | Misdaad, Drama

Denemarken 1982. Misdaad van Bille August. Met o.a. Peter Reichhardt, Adam Tønsberg, Morten Hoff, Solbjørg Højfeldt en Bent Raahauge.

Een voor de grap begonnen bende van middelbare scholieren `van goeden huize` vervalt geleidelijk tot geweldsdelicten en terreur van de aanvoerder, een situatie waartegen de anderen zich slechts schoorvoetend durven verzetten. De spontane regie van de jonge amateurspelers en de zorgvuldige, maar bescheiden reconstructie van de tijd rond 1962 levert een boeiende socio- psychologische film op met actiesc[KA2]enes in de traditie van de (goede) Amerikaanse B-film.

Fruen fra havet

1979 | Drama

Zweden/Noorwegen 1979. Drama van Per Bronken. Met o.a. Finn Kyalem, Liv Ullmann, Marie-Louise Tank, Minken Fosheim en Odd Furoy.

Hendrik Ibsens klassieke drama over vijf mensen in een havenplaats die elk op eigen wijze en door uiteenlopende offers proberen de liefde te bereiken, kreeg een meer degelijke dan indringende (tv-)verfilming. Er wordt zeer sterk gespeeld; de Noorse Liv Ullmann blijkt in haar eigen taal veel beter te acteren dan in het Zweeds bij Ingmar Bergman.

Skytten

1978 | Thriller

Denemarken 1978. Thriller van Tom Hedegaard. Met o.a. Peter Sten, Pia Maria Wohlert, Jens Okking, Ebbe Langberg en Per Pallesen.

Een sportleraar zet zich in voor het stopzetten van kernenergie en traint zich als scherpschutter om metterdaad te demonsteren dat een goede zaak wel meerdere slachtoffers waard is. Het gedegen en boeiende scenario van de (ook internationaal vaker verfilmde) geëngageerde thriller-auteur Anders Bodelsen houdt de aandacht geïnteresseerd vast, hoewel de vormgeving en de spelregie met moeite de middelmaat halen.

Mig og Charly

1978 | Drama

Denemarken 1978. Drama van Morten Arnfred en Henning Kristiansen. Met o.a. Kim Jenson, Allan Olsen, Ghita Nørby, Helle Nielsen en Finn Nielsen.

Een puber vindt geen werk na de beëindiging van zijn schooltijd en kan in de provinciale samenleving zijn draai niet vinden. Hij sluit vriendschap met een jongen uit een opvoedingsinstituut, die zijn latente verzetsgevoelens aanwakkert. De film geeft een boeiend en genuanceerd portret van een generatie die - na de ideologische revolutie van de jaren 1960-70 - geen andere mogelijkheid heeft om de gezapige maatschappij aan te vechten dan de bende-criminaliteit.

Familien Gyldenkaal

1976 |

Denemarken 1976. Gabriel Axel. Met o.a. Axel Strøbye, Ove Sprongoe en Jens Okking.

Volkse, komische satire, gebaseerd op een populaire Deense radioserie over een doorsnee gezinnetje, dat zich vertrapt voelt door de slimmigheidjes van de maatschappij. Zij revancheren zich met een reeks oplichterijen. Hoe groter de zwendel, hoe meer respect zij van de samenleving krijgen. Technisch matig, en ongeloofwaardig gespeeld; de regisseur en scenarist hebben te veel hooi op hun vork genomen.

Revolutionen i vandkanten

1971 |

Denemarken 1971. Thomas Winding. Met o.a. Olaf Nielsen, Flemming Quist Møller, Caecilie Nordgreen, Jens Okking en Pernille Grumme.

Ambitieuze, bittere satire waarin de kijker geconfronteerd wordt met zowat alle Deense nationale zwakheden. De experimentele vormgeving tekent een gebrek aan talent in het formuleren van ideeën.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jens Okking op televisie komt.

Reageer