Tom Leonhardt

Componist

Tom Leonhardt is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Da wo die Heimat ist

2004 | Drama

Duitsland/Oostenrijk 2004. Drama van Karl Kases. Met o.a. Johann Ernst Hinterseer, Anja Kruse, Karina Thayenthal, Ingrid Burkhard en Günter Waidacher.

Eigenaresse van restaurant en natuurpark heeft problemen: ze zit financieel aan de grond en een van haar zoons verlooft zich met haar aartsvijand Viktoria.

Gelübde des Herzens

2003 | Romantiek, Mysterie, Drama

Duitsland 2003. Romantiek van Karola Hattop en Natalie Scharf. Met o.a. Sandra Speichert, Paul Grasshoff, Christian Kohlund, Hanns Zischler en Hansa Czypionka.

De vrome Sophie Schumacher (Speichert) heeft aan de kunstacademie gestudeerd, weet veel over religieuze kunst en is restauratrice geworden. Ze is verloofd met Florian Berger (Von Tempelhoff), een nuchtere vent, die niet gelooft dat je van de cultuur heel rijk kunt worden. Sophie gaat gebukt onder het feit dat ze aan Florian geen uitlaatklep heeft als ze over haar vak wil praten. Het komt zelfs tot een kibbelpartijtje, waarbij Florian boos wegrijdt met de auto. Door een moment van onoplettendheid krijgt hij een dodelijk ongeluk. Gebukt onder het schuldgevoel aanvaardt Sophie de opdracht om een fresco in een dominicaans klooster in Toscane te restaureren. Ze hoopt door het werk weer op verhaal te komen. Ze knoopt een goede relatie aan met struise weduwe Maria (Tietze) en wordt verliefd op de novice Luca Divalle (Grasshoff), maar zijn oom, de boze abt Costamagna Della Fina (Kohlund) probeert hier een stokje voor te steken. Sophie komt bijna om bij een nachtelijke brand, een der hoogtepunten van deze romantische soap. De hoofdrollen staan stuk voor stuk hun mannetje onder de vaardige regie van genre- regisseuse Hattop, maar het scenario van Natalie Scharf is zo doorzichtig als glas. Het camerawerk van Sebastian Richter tracteert de kijker op prachtige landschappen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tom Leonhardt op televisie komt.

Reageer