Pavel Pipal

Acteur

Pavel Pipal is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Der Falkenkönig

1989 | Familiefilm, Fantasy

Polen/Servië en Montenegro 1989. Familiefilm van Vladimir Drha. Met o.a. Grezegorz Emanuel, Pavel Soukoup, Piotr Rzymyszkiewicz, Martin Lounar en Marketa Hrubesová.

In het koninkrijk der haviken regeert een wrede, boosaardige koning. Het vriest er permanent, waardoor er een ijzige koude heerst. Een oud vrouwtje voorspelt dat de koning zal sterven door de hand van zijn eigen zoon. Als er daadwerkelijk een zoon geboren wordt, beveelt de koning natuurlijk dat de boreling gedood moet worden, maar hij wordt van zijn wisse dood gered en later komt de voorspelling uit. De zon gaat dan weer schijnen. Sprookjesfilm naar beproefd recept, waarvan opgemerkt kan worden dat het een Pools-Tsjechische samenwerking was in een turbulente tijd: het omvallen van het communisme in Oost-Europa, maar deze film is nog puur kameradenwerk. Fotografie van Emil Sirotek.

Poklad hraběte Chamaré

1985 | Historische film, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1985. Historische film van Zdenek Troska. Met o.a. Blanka Bohdanová, Eduard Cupák, Pavel Pipal, Petr Svoboda en Patricie Havličková.

Een schilderachtige film die speelt aan het eind van de 18e-eeuw. Een dokter uit Wenen bestrijdt de benauwende invloed van een fanatieke jezuïet op de invalide gravin Chamaré. Zij herstelt wanneer haar overspelige echtgenoot, op zoek naar een verborgen schat, in een grot verdrinkt. Naar het klassieke verhaal van Alois Jirašek, de bij Tsjechische filmmakers meest populaire auteur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pavel Pipal op televisie komt.

Reageer