Alma Delia Fuentes

Acteur

Alma Delia Fuentes is acteur.
Er zijn 29 films gevonden.

Lucio Vázquez

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Jaime Fernández, Alma Delia Fuentes en Eleazar García.

Een liefdesgeschiedenis over twee geliefden van verschillende sociale klassen tijdens de Mexicaanse Revolutie. Deze film hoort net als LAURO PUNALES bij de serie Corridos de la Revolucíon en bestaat uit de episoden El crimen de Chinameca, Un amor imposible en Así mueren los valientes

Lauro Puñales

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Alma Delia Fuentes.

Een legerofficier wordt verliefd op een tegenstandster van de regering. De generaal die aan het hoofd van de troepen staat beveelt dat ze gefusilleerd moet worden. Bestaat uit de episoden Bajo la usurpación, El despertar de un pueblo en El mártir de Anenecuilco.

La isla de los dinosaurios

1966 | Fantasy

Verenigde Staten/Mexico 1966. Fantasy van Rafael Portillo. Met o.a. Armando Silvestre, Alma Delia Fuentes, Elsa Cárdenas en Genaro Moreno.

Om zijn theorie over het bestaan van Atlantis te staven, reist een professor met drie assistenten, waaronder twee vrouwen, naar de Bermuda-eilanden. Daar krijgen ze een ongeluk en een van de vrouwen verdwijnt. Ze komt een vreemde stam tegen en het opperhoofd maakt haar tot zijn vrouw. Een opmerkelijke low budget-film die nogal op ONE MILLION B.C. lijkt.

El angel y yo

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. 'Tin Tan', Ana Martín, Alma Delia Fuentes en Agustín Isunza.

Een kruimeldief pleegt een inbraak. In het huis ontmoet hij een mysterieuze jongen aan wie hij belooft dat hij zijn leven zal beteren. Een melodramatische, sentimentele en infantiele komedie die maar weinig te maken heeft met de uitstekende films die 'Tin Tan' in jaren veertig en vijftig maakte.

Adiós cuñado

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. César Costa, Maricruz Olivier, Alma Delia Fuentes en Rafael del Río.

Een populaire zanger ziet zich gedwongen voor vader te spelen voor zijn vier zusters, die hij moet uithuwelijken. Daarbij doet zich een probleem voor: hij moet zorgen dat ze allemaal maagd blijven tot ze getrouwd zijn. Belachelijk, zeer macho en vol liedjes.

Vuelve el Texano

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Alma Delia Fuentes, Rogelio Guerra, René Cardona en Raúl Ramírez.

'El Texano' probeert nog steeds zijn naam te zuiveren, die zijn vader als bandiet besmeurd heeft. Daartoe neemt hij zich voor de schurk 'El Charrasqueado' op te sporen en met hem af te rekenen. Het vervolg op EL SECRETO DEL TEXANO. Bestaat uit de episoden Vuelve el Texano, Carrera con la muerte en La coartada

El indomable

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Rafael Baledón. Met o.a. Gastón Santos, Abel Salazar, Alma Delia Fuentes en José Gálvez.

Een pokerspeler zweert zijn vriend te zullen wreken die bij een ruzie is neergeschoten. Een overdreven melodramatische western met af en toe wat humor. Er zitten zeer complexe scènes in, die overigens de minst interessante zijn.

El hijo del Diablo

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Jorge Russek en Irma Serrano.

Een mysterieuze gemaskerde man verhindert de plannen van een dorpstiran die de oogst van de boeren wil opkopen tegen een zeer lage prijs. De regisseur probeerde tevergeefs van Serrano een sekssymbool te maken.

Cargamento prohibido

1965 | Mysterie, Avonturenfilm

Mexico 1965. Mysterie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Narciso Busquets, Alma Delia Fuentes, Wolf Ruvinskis en Rubén Rojo.

Deze film over detectives en drugshandel heeft als enig lichtpuntje de mooie opnamen van de haven van Mazatlán. Goed camerawerk.

Para todas hay

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Demetrio González, Alma Delia Fuentes en Sonia Infante.

Twee verloofden staan hun toekomstige echtgenoten toe dat ze vlak voor hun huwelijk een vrijgezellenfeestje geven met hun vroegere vriendinnen. Vervolg op CADA OVEJA CON SU PAREJA en even belachelijk. Ook een drieluik, net als de eerste film.

Los murciélagos

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Guillermo Murray en José Elías Moreno.

Twee vrienden raken in de clinch met een bende die zich 'De Vampiers' noemt. De bende richt vernielingen aan en terroriseert de bevolking. De vijfde en laatste film rond Leonardo Moncada, een personage afkomstig uit het Cubaanse hoorspel Sublime sacrificio. Goed gemaakt.

El fugitivo

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Luis Aguilar, Lucha Villa, Amparo Rivelles en Alma Delia Fuentes.

Nadat hij een straf heeft uitgezeten voor een misdaad die hij niet beging, gaat een man op zoek naar de vriend die hem beschuldigde. Minder dan middelmatig, maar met mooie kleuren.

Cada oveja con su pareja

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Demetrio González, Alma Delia Fuentes en Sonia Infante.

Twee vrienden, die het er graag van nemen, realiseren zich na allerlei verwikkelingen dat ze vrouwen nodig hebben die bescheiden en zuinig zijn en niet de lichtzinnige en flirterige types waar ze meestal mee omgaan. Dom en reactionair. De eerste van twee films. Deel twee heet PARA TODAS HAY en beide films bestaan uit drie episoden.

Alias El Rata

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. 'Piporro', Alma Delia Fuentes, Manuel Capetillo en Roberto Cañedo.

Een komedie waarin 'Piporro' zijn rol tot het uiterste overdrijft. Het script is volkomen onbelangrijk. Verward camerawerk en onbenullige acteerprestaties in de bijrollen.

Herencia maldita

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Raúl Ramírez en Germán Robles.

Een zekere Leonardo Moncada komt aan op een boerderij. Hij gaat door voor een vriend (met diens medeweten) om de hand op een erfenis te kunnen leggen. De derde van een reeks doorsnee westerns die gewijd is aan Leonardo Moncada. De eerste, LA MONEDA ROTA, werd in 1960 gemaakt.

El río de las ánimas

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Andrés Soler en Germán Robles.

In zijn vierde filmavontuur blijft Leonardo Moncada zeer monotoon doorgaan met boeren redden. Zelfs de geheimzinnige geest kan geen leven in deze western brengen.

La risa de la ciudad

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Alma Delia Fuentes en Resortes.

Het leven en de verwikkelingen van een groep rondreizende komieken. Hoewel nogal sentimenteel is de film goed gespeeld, vooral in de uitbeelding van het gewone leven.

Furia en El Edén

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Ignacio López Tarso, Columba Domínguez, Alma Delia Fuentes en Tito Junco.

In een dorpje arriveren een ingenieur en een jonge vrouw met niet erg goede bedoelingen. In zijn de laatste film probeerde De La Serna het hele verhaal te vertellen, wat de gekunstelde regie nog eens benadrukte. Het werd een film beladen met symbolen en pretenties.

El extra

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Alma Delia Fuentes, Carmen Molina en Guillermina Téllez Girón.

Deze film toont het verval van de komiek 'Cantinflas', die de grappen en hulpstukken uit zijn glorietijd weer tevoorschijn haalt. Hij speelt een filmster in deze bedroevende komedie.

Mi novio es un salvaje

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Carlos Véjar. Met o.a. Alma Delia Fuentes, Joaquín Cordero, Carlos Agosti en Yolanda Mora.

De zoon en de dochter van twee worsthandelaren verloven zich met elkaar, omdat ze denken dat hun wederzijdse ouders rijk zijn. Een armetierige mondaine komedie die 14 jaar op zijn première moest wachten.

Secretaria particular

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Emilio Tuero, Alma Delia Fuentes, Carlos Martínez Baena en Armando Velasco.

Door een reeks verwikkelingen ontdekt een meisje dat zij de erfgename van een beroemde miljonair is. Te zwak geschreven en geregisseerd.

Martes 13

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Emilio Tuero, Alma Delia Fuentes, Jorge Reyes en Lily Aclemar.

Een schrijver besluit op vrijdag de dertiende zelfmoord te plegen omdat zijn geliefde met een ander gaat trouwen. Zijn vrienden houden hem tegen. Traag, langdradig en onbeholpen.

Cartas a Ufemia

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Alma Delia Fuentes, Víctor Manuel Mendoza, Carlos López Moctezuma en Mantequilla.

Een meisje wacht vergeefs op post van haar vriend, die naar de stad is getrokken, zonder dat er ooit een brief komt. Díaz Morales had een bijzondere gave om thema's en personages slecht af te schilderen, in dit geval de inwoners van een dorp.

Canción de cuna

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. María Elena Marqués, Carmen González, Alma Delia Fuentes en Anita Blanch.

Een meisje dat te vondeling wordt gelegd voor de poort van een klooster, wordt door de nonnetjes opgevoed. Als ze groot is wordt ze verliefd op een ingenieur. Het was betreurenswaardig dat de laatste film van Fuentes (hoewel hij reeds op zijn retour was) dit walgelijke melodrama moest zijn, waarin hij ons per se wil doen geloven dat het leven in een nonnenklooster prachtig is.

La Mujer sin lágrimas

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Marga López, Ernesto Alonso en Alma Delia Fuentes.

Een meisje verkeert in onzekerheid of haar moeder werkelijk haar moeder of haar tante is. Veel te somber, bedrukt en koud.

La Loca

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Libertad Lamarque, Rubén Rojo, Alma Delia Fuentes en José María Linares.

Een vrouw wordt gek als zij haar dochter kwijtraakt; een jonge psychiater probeert haar te genezen en het zoekgeraakte meisje terug te vinden. Het verhaal is te ingewikkeld en te sentimenteel.

ATM

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Luis Aguilar, Aurora Segura en Alma Delia Fuentes.

Na een eindeloze reeks verwikkelingen komen Pedro en Luis tot de conclusie dat zij nooit zullen trouwen. Het grote succes van deze innemende komedie rechtvaardigde een vervolg en dat kwam in de vorm van de film QUE TE HA DADO ESA MUJER, die tegelijkertijd werd opgenomen.

Historia de un corazón

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Rosario Granados, Alberto Carriere, Alma Delia Fuentes en Prudencia Grifell.

De zoon van een politicus besluit tegen de wil van zijn ouders met een secretaresse te trouwen, maar vlak voor de bruiloft komt hij onder een trein. Brutaal plagiaat van STELLA DALLAS, de roman van Olive Higgins, verfilmd door Henry King (1926) en King Vidor (1937), maar dan met veel meer succes dan Bracho, die hier niet verder is gekomen dan een slaapverwekkend melodrama.

Guardián el perro salvador

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Evita Muñoz, Alma Delia Fuentes, Matilde Palou en Guardián.

Een kind moet, samen met haar hondje, veel doorstaan om er voor te zorgen dat haar ouders zich weer met elkaar verzoenen. In zijn poging om RIN TIN TIN en LASSIE na te doen, maakt Landero met deze onverteerbare en huilerige film, geholpen door de onuitstaanbare Evita Muñoz, zichzelf alleen maar belachelijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alma Delia Fuentes op televisie komt.

Reageer