Richard Blank is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Die Queen von Platte 8

1992 | Komedie

Duitsland 1992. Komedie van Richard Blank. Met o.a. Ortrud Beginnen, Heinz Trixner en Dietmar Mössmer.

Trixner heeft de landloopster Beginnen uitgenodigd in zijn chique villa buiten München. Snel komt aan het licht dat hij de leegstaande huis gewoon gekraakt heeft om indruk te maken op Beginnen. Het Duitse 'Lumpenproletariat' op zijn smalst. Kraaktoestanden verpakt in een komedie: voor zoiets heb je veel talent nodig en dat ontbreekt op alle niveaus.

Herz mit Löffel

1986 | Komedie

Duitsland 1986. Komedie van Richard Blank. Met o.a. Otto Grünmandl, Rosel Zech, Tilo Prückner, Adelheid Arndt en Hannelore Schroth.

Een ongehuwde medewerker van de afdeling debiteuren- administratie gaat met vervroegd pensioen en plaatst een huwelijksadvertentie omdat hij zich alleen voelt, waarin hij laat opnemen dat hij op proef wil eten bij de kandidaten. Hij maakt een hele serie veroveringen en door de jaloezie van één van hen komt hij voor het gerecht wegens huwelijkszwendel, maar hij wordt met behulp van enthousiaste vrouwelijke getuigen vrijgesproken. Dat maakt hem beroemd, maar hij blijft eenzaam. Tenslotte trouwt hij met dame van de kantine van zijn voormalige firma en ze leven nog lang en gelukkig. Naar een verhaal van Otto Grümandi.

Friedliche Tage

1984 | Sciencefiction, Musical

Duitsland 1984. Sciencefiction van Richard Blank. Met o.a. Katharina Thalbach, Branko Samarovski, Hannelore Schroth, Rafale Klatchkin en Wolf Euba.

In een afschrikwekkende toekomststaat, die angstig veel op de onze lijkt, worden mensen op onduidelijke gronden geëxecuteerd. Maar de beul heeft medelijden met één van zijn slachtoffers, een jonge vrouw. Samen vluchten ze en beleven ze wat de maatschappij niet te bieden heeft: liefde en vrijheid. Interessant gegeven, redelijk uitgewerkt.