Harry Stradling jr (1925): camera.
Er zijn 13 films gevonden.

Blind Date

1987 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1987. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Kim Basinger, Bruce Willis, John Larroquette, William Daniels en Phil Hartman.

Met de televisieserie Moonlighting zette Bruce Willis zijn kwajongenskomedie op de kaart. In Blind Date is hij minder recalcitrant maar minstens zo grappig. Walter (Willis) heeft een partner nodig voor een officieel zakendiner met Japanners en zijn broer weet wel iemand: Nadia (Basinger). 'Ze wordt gek van alcohol,' zegt de koppelaar, wat Walter beschouwt als aanmoediging om Nadia champagne te voeren. Een fatale fout: Nadia wordt werkelijk maf van de drank en brengt Walter in allerlei soorten problemen. Onderhoudend.

Carny

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Robert Kaylor. Met o.a. Gary Busey, Jodie Foster, Robbie Robertson, Kenneth McMillan en Meg Foster.

Aangrijpende, sfeervolle film over een aan elkaar gewaagd stel kermisklanten en een weggelopen tiener die zich op hun reizen bij hen voegt. Openhartige, intieme (en soms wat voyeuristische) kijk op de minder mooie zijde van het leven aan de zelfkant, waar een onbevredigend en abrupt einde afbreuk aan doet. Rockster Robertson produceerde de film en schreef mee aan het scenario. Prachtige muziek van Alex North.

The Greatest

1977 | Biografie, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1977. Biografie van Tom Gries en Monte Hellman. Met o.a. Muhammad Ali, Ernest Borgnine, Roger E. Mosley, James Earl Jones en Robert Duvall.

Wat een spannende filmbiografie van de grote zwaargewichtkampioen had kunnen zijn, werd een episodische troep die lijdt onder een script waarin het drama nauwelijks is ontwikkeld en een klungelige regie. Ironisch genoeg heeft Mosley als Sonny Liston de overtuigingskracht die Ali mist.

The Big Bus

1976 | Komedie, Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1976. Komedie van James Frawley. Met o.a. Joseph Bologna, Stockard Channing, John Beck, Lynn Redgrave en Ruth Gordon.

Professor Gould heeft een technisch wonder ontworpen: de cyclops, een 36m lange bus op 32 wielen, die door kernenergie aangedreven wordt en plaats biedt aan 180 passagiers, die kunnen genieten van een zwembad en een bowling. De belangstelling voor de maidentrip van New York naar Denver is overweldigend. Ook industriële spionnen maken de tocht mee. Maar de rit wordt een catastrofe. Totaal gemiste poging om de draak te steken met de rage van de rampenfilm: de film was zelf een ramp. Het scenario van Fred Freeman en Lawrence D. Cohen bevat enkele goede momenten, die echter wegvallen vanwege de vele mislukte gags en het abominabele spel. De bus werd ontworpen door Joel Schiller. Harry Stradling Jr. hanteerde de camera. Gefilmd in Panavision.

Midway

1976 | Oorlogsfilm, Drama, Historische film

Verenigde Staten 1976. Oorlogsfilm van Jack Smight. Met o.a. Charlton Heston, Henry Fonda, James Coburn, Toshirô Mifune en Glenn Ford.

Fraai epos met all-star cast over de Slag bij Midway in 1942. Smight belicht het verhaal van de Amerikaanse en Japanse kant en maakt daarbij gretig gebruik van documentaires, nieuwsbeelden en Amerikaanse films als Thirty Seconds over Tokyo (1944) en Tora! Tora! Tora! (1970). De film is interessant als historisch document, al zullen WO II-kenners zich ongetwijfeld storen aan het naoorlogse materieel dat door Smight en zijn adviseurs werd ingezet. Het romantische plot rond Tom, de zoon van captain Matthew Garth (Heston) en een Japans meisje doet nogal geforceerd aan.

Bite the Bullet

1975 | Western

Verenigde Staten 1975. Western van Richard Brooks. Met o.a. Gene Hackman, Candice Bergen, James Coburn, Ben Johnson en Ian Bannen.

Zeven ruiters gaan van start in een van de duurraces die tussen 1880 en 1910 regelmatig in de VS werden georganiseerd. Het is de bedoeling te paard zo'n zevenhonderd mijl door de barre, wilde prairie af te leggen. Het besef dat de ruiters destijds daadwerkelijk dat soort onmenselijke prestaties moesten leveren, maakt deze fraaie western extra spannend. Het scenario van Brooks is misschien iets te episodisch, maar de acteurs en de fraaie score van Alex North compenseren dit euvel. Pracht fotografie van Harry Stradling jr. Gedraaid in Panavision.

McQ

1974 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1974. Actiefilm van John Sturges. Met o.a. John Wayne, Eddie Albert, Diana Muldaur, Colleen Dewhurst en Clu Gulager.

De Duke (Wayne) is McQ bij de politie van Chicago die buiten zichzelf raakt als hij hoort dat zijn beste kameraad is neergeknald. Hij verdenkt een drugsbaas en ramt hem in elkaar. Door de wijdverbreide corruptie wordt hij daarna van de zaak afgehaald, maar hij laat niet los. Wayne-fans hebben moeite om deze middelmatige actiefilm serieus te nemen, maar hij is niet minder dan sommige van zijn westerns. Gedraaid in Panavision. Scenario Lawrence Roman.

The Way We Were

1973 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1973. Romantisch drama van Sydney Pollack. Met o.a. Barbra Streisand, Robert Redford, Bradford Dillman, Murray Hamilton en Viveca Lindfors.

Kroniek over de gemankeerde relatie tussen de linkse activiste Katie (Streisand) en de getalenteerde, maar niet bijster geëngageerde schrijver Hubbell (Redford) vanaf hun studietijd in de jaren dertig tot aan McCarthy’s heksenjacht in het Hollywood van de jaren vijftig en nog wat later. Vlot romantisch drama, vooral het bekijken waard vanwege de chemie tussen de sterren Redford en Streisand. De titelsong en de score van Marvin Hamlisch waren goed voor een Oscar. Scenarist Arthur Laurents baseerde het script gedeeltelijk op zijn eigen ervaringen met het House Un-American Activities Committee.

The Man Who Loved Cat Dancing

1973 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1973. Western van Richard C. Sarafian. Met o.a. Burt Reynolds, Sarah Miles, George Hamilton, Lee J. Cobb en Jack Warden.

Western over een uitdagende dame die haar echtgenoot verlaat en met een bende bandieten aan de haal gaat. Hier en daar traag, maar toch genietbaar. Eleanor Perry bewerkte de gelijknamige roman van Marilyn Durham. Camerawerk van Harry Stradling Jr. Gefilmd in Panavision.

Something Big

1972 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1972. Western van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Dean Martin, Brian Keith, Honor Blackman, Carol White en Ben Johnson.

Een outlaw belooft zijn verloofde dat het de laatste keer zal zijn dat hij op roof uit gaat en terug zal keren als een rijk man, zodat hij met haar kan trouwen en afscheid kan nemen van zijn dubieuze carrière. In werkelijkheid loopt het anders en hij is nog even berooid als altijd. Hij moet nu op iets groots uittrekken, maar dat mislukt, tenzij je het beroven van bandieten door bandieten in een complete Mexicaanse oorlog iets groots kan noemen. Hij bereikt niets en hetzelfde gebeurt met de film. Hij kan dus overgeslagen worden ondanks de sterren. Het scenario is van James Lee Barrett. Het camerawerk is van Harry Stradling Jr.

Little Big Man

1970 | Western, Avonturenfilm, Drama, Historische film

Verenigde Staten 1970. Western van Arthur Penn. Met o.a. Dustin Hoffman, Faye Dunaway, Chief Dan George, Aimée Eccles en Martin Balsam.

Na de slag bij Little Big Horn vertelt een 121-jarige overlevende zijn levensverhaal: ouders vermoord door indianen, opgevoed door andere indianen, later weer terug bij de blanken, waar hij bevriend raakt met de weduwe van een dominee die nu prostituee geworden is. Verder trekt hij een tijdje op met de legendarische Wild Bill Hickock en ontmoet hij Generaal Custer, die wordt afgebeeld als racistische gek. Een van de eerste westerns waarin de indianen niet de slechteriken zijn. Penn vertelt een geëngageerd en bloederig verhaal, maar houdt het draaglijk door humor. Prima spel, vooral van Hoffman en Dunaway. Inmiddels wel een tikje gedateerd.

The Good Guys and the Bad Guys

1969 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1969. Western van Burt Kennedy. Met o.a. Robert Mitchum, George Kennedy, David Carradine, Tina Louise en Douglas Fowley.

In 1962 lag het nog niet erg voor de hand om westerns te parodiëren. Het strekt de scenarioschrijvers en regisseur Kennedy tot eer dat ze een poging deden, met grootheid Mitchum nog wel. Het is in The Good Guys and the Bad Guys een beetje zoeken naar referenties aan bijvoorbeeld High Noon en de lol ligt niet altijd voor het oprapen, maar westernconventies worden met voldoende knipoog uitgespeeld. Mitchum is de oudere sheriff Flagg, die de burgemeester (Balsam) waarschuwt voor de bende van de - eveneens oudere - bandiet McKay (Kennedy). Wanneer jonge bendeleden zich tegen McKay keren, komt die schouder aan schouder te schieten met oude vijand Flagg.

Support Your Local Sheriff!

1969 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1969. Western van Burt Kennedy. Met o.a. James Garner, Joan Hackett, Walter Brennan, Harry Morgan en Henry Jones.

Een dik aangezette wild-westparodie waarin de laconieke Garner de bandieten te slim af is, gewoon door zijn hersens te gebruiken terwijl hij de verstrooide Hackett het hof maakt. Niet zo grappig als het had gekund, maar toch best aardig. Scenario van William Bowers, camerawerk van Harry Stradling, Jr.