Clay Borris

Regisseur, Acteur, Scenarist

Clay Borris is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 10 films gevonden.

The Pawn

1998 | Actiefilm, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1998. Actiefilm van Clay Borris. Met o.a. Greg Evigan, Sydney Penny, Rob Stewart, Carl Luff en Cherilee Taylor.

Smeris Ray Harlan (Evigan) raakt van de regen in de drup als hij zich van de roerige wijken in het centrum van New York laat overplaatsen naar het politiebureau in zijn geboorteplaats in de staat New York. Zijn broer Darcy (Stewart) en Lou (Lo Bianco), die hem opgeleid heeft, werken daar. Ray ontdekt dat ook hier de Russische maffia bezig is de macht in handen te krijgen. Ray voelt zich verplicht grote schoonmaak te houden, maar beseft pas heel laat dat ook hier corrupte collega's dienst doen. Het voorspelbare scenario is van regisseur Borris en Ian Robertson; het gaat geen cliché uit de weg, maar menige Amerikaanse kijker heeft de wenkbrouwen gefronst, die zich heeft afgevraagd waarom juist uitgerekend de Russen als boosdoeners in het vizier raken. Ze vinden dat de Koude Oorlog allang voorbij is en er zijn andere vijanden die Amerika bedreigen zoals Osama Bin Laden, Iraanse ayathollah's of dictator Kim Il Yung uit Noord-Korea. Behalve wat vuurwerk tijdens de gebruikelijke schietpartijen is er zeer veel geweld en staat het acteren op een heel laag peil. Hoe kon Lo Bianco zich laten overhalen voor zo'n slechte film? Het camerawerk is van Henry Chan.

Killer Deal

1998 | Sciencefiction, Thriller, Horror

Verenigde Staten 1998. Sciencefiction van Clay Borris. Met o.a. Rick Rossovich, Claudette Mink, Richard Eden, Ellen Dubin en Udo Kier.

In het jaar 2009 bestaat de bevolking alleen nog maar uit een hele arme en een hele rijke klasse. De rijke klasse woont in een apart gebied, Parkland genaamd. De armen doneren, om aan geld te komen, hun organen aan de rijken. Een politieman, die geen donor is, ziet zijn leven en dat van zijn familie in gevaar komen als blijkt dat hij de enige donor kan zijn voor de zieke schepper van Parkland

Someone To Die For

1995 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Clay Borris. Met o.a. Corbin Bernsen, Ally Walker, Robert Stewart, Shell Danielson en Cindy Girling.

Een kronkelige film over een alleenstaande smeris met een dochtertje, die bij een arrestatie per ongeluk een jongen doodschiet. De schietdiender wordt uiteraard geschorst en de misdadiger waarom het ging, is binnen de kortst mogelijke keren op vrije voeten. Vervolgens gaat de boef aan de haal met de auto van de politieman, waarin zijn dochtertje zit. De cop gaat er achteraan. Hij weet wat hem te doen staat, kijk maar naar de titel. Van dergelijke films gaan er dertienhonderd in één dozijn. Verder niets om over naar huis te schrijven en dat betreft het spel, de regie en de stunts. Wel valt de bedenkelijke strekking te rapporteren.

Suspicious Agenda

1994 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Clay Borris. Met o.a. Richard Grieco en Nick Mancuso.

Een geheimzinnige wreker vermoordt zware misdadigers en men vermoedt dat hij zich in de gelederen van de politie bevindt. Dit is een ontoelaatbare situatie. Er wordt een bestrijdingsteam samengesteld waartussen de verdachte zich zou kunnen bevinden. Alles wat de leiding nu nog te doen heeft is het team tegen elkaar op te zetten: moge de beste winnen en de boef gepakt worden. Grieco en Mancuso wantrouwen elkaar aanvankelijk maar klaren de zaak. Verrassingsloze politiefilm met bedenkelijke strekking voor het tv- en videocircuit.

Prom night ð evil of darkness

1992 |

Canada 1992. Clay Borris. Met o.a. Joy Tanner, Alden Kane en Nikki De Boer.

Een geheimzinnige wreker vermoordt zware misdadigers en men vermoedt dat hij zich in de gelederen van de politie bevindt. Dit is een ontoelaatbare situatie. Er wordt een bestrijdingsteam samengesteld waartussen de verdachte zich zou kunnen bevinden. Alles wat de leiding nu nog te doen heeft is het team tegen elkaar op te zetten: moge de beste winnen en de boef gepakt worden. Grieco en Mancuso wantrouwen elkaar aanvankelijk maar klaren de zaak. Verrassingsloze politiefilm met bedenkelijke strekking voor het tv- en videocircuit.

Prom Night 4: Deliver Us From Evil

1992 | Horror

Verenigde Staten 1992. Horror van Clay Borris. Met o.a. James Carver, Brock Simpson, Ken McGregor, Alle Ghadban en Joy Tanner.

Priester Jeager heeft niet lang meer te leven. Hij heeft ruim 33 jaar moordlustige demonen achter slot en grendel weten te houden en priester Colin moet binnenkort deze zware taak van hem overnemen. Meagen, Jeff, Laura en Mark ondervinden na afloop van hun schoolfeest op een bloederige manier dat vader Colin de demonen niet langer onder controle heeft kunnen houden

Prom Night IV: Deliver Us From Evil

1991 | Drama, Horror

Canada 1991. Drama van Clay Borris. Met o.a. Nikki De Boer, Alden Kane, Joy Tanner, Alle Ghadban en Brock Simpson.

De hel breekt weer los nadat de door de duivel bezeten pater Carver, die 34 jaar in een klooster werd in bedwang gehouden, kan ontsnappen. Twee jongens en hun vriendinnetjes van een nabijgelegen streng internaat zijn op een romantisch avondje uit en worden uiteraard door Carver geterroriseerd. Scenario van Richard Beattie is weinig geloofwaardig maar dat hoeft misschien niet zo voor dit soort sfeer-griezel. Op video uitgebracht onder de titel PROM NIGHT: EVIL OF DARKNESS.

The Gunfighters

1987 | Misdaad, Western

Canada 1987. Misdaad van Clay Borris. Met o.a. Art Hindle, Tony Addabbo, George Kennedy, Michael Kane en Lori Hallier.

Een matte, in Canada gemaakte film, waarin een oninteressant drietal met elkaar verbonden individualisten het opnemen tegen een bullebak van een machtswellusteling. Een opendeuren intrappende pilot voor een toekomstige serie.

Quiet Cool

1987 | Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Actiefilm van Clay Borris. Met o.a. James Remar, Adam Coleman-Howard, Daphne Ashbrook, Jared Martin en Nick Cassavetes.

Een gezin leeft vredig en teruggetrokken in een uitgestrekt woud. De vader heeft ervoor gekozen om als natuurmens te leven en in die geest voedt hij zijn zoon op. Wanneer hij per ongeluk op een kamp van drugsdealers stoot, slachten die de bijna hele familie af. Alleen de zoon ontkomt aan het bloedbad. Hij gaat naar zijn tante, die de hulp inroept Remar, een ranger en survival-specialist. Die trekt er alleen op uit en komt terecht in een genadeloos duel tegen een sadistische overmacht. Keiharde actiefilm, gewelddadig zonder enig respect een mensenleven. Het scenario van Borris en Susan Vercellino kan onmogelijk als moeilijk of ingewikkeld omschreven worden en de camera van Jacques Haitkin toont elke slachtpartij tot in het meest afschuwelijke detail. Niet voor normale mensen met een normaal opleidingsniveau of mensen een gevoelige maag.

Alligator Shoes

1981 | Drama, Romantiek

Canada 1981. Drama van Clay Borris. Met o.a. Garry Borris, Ronalda Jones, Clay Borris, Rose Maltais-Borris en Lenn Perry.

Knap, maar onevenwichtig geromantiseerd drama over het gezin van regisseur Mike (Clay Borris), met het accent op de versier-en verlakpraktijken van broer Bin (Garry Borris). De arbeiderswijken van Toronto zijn als locaties uitstekend gebruikt. Het scenario is van regisseur Clay Borris. Het camerawerk is van John F. Phillips.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Clay Borris op televisie komt.

Reageer