Georg Zoch: regie en scenario.
Er zijn 10 films gevonden.

Jenny und der Herr im Frack

1941 | Mysterie

Duitsland 1941. Mysterie van Paul Martin. Met o.a. Gusti Huber, Johannes Heesters, Hilde Hildebrand, Paul Kemp en Oskar Sima.

Een verzekeringsinspecteur zit achter Jenny aan omdat hij verliefd op haar is en om een juwelendiefstal op te lossen. Eind goed, al goed. Het scenario is van Georg Zoch, Jacob Geis, Peter Groll en de regisseur. Het camerawerk is van Josef Strecher.

Der dunkle Punkt

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Georg Zoch. Met o.a. Ludwig Schmitz, Mady Rahl, Jupp Hussels, Lina Carstens en Oscar Sabo.

Strenge huisbaas en eeuwige mopperpot Winkelmann (Schmitz), komt in de problemen als zijn volwassen buitenechtelijke dochter (Rahl) plotseling in Berlijn opduikt. Weldra gonst het van de geruchten in het huis. Zo zou zij Winkelmann's vriendin zijn, een bewering waardoor zijn huwelijk bijna naar de knoppen gaat. De ontmoeting met zijn dochter heeft echter ook iets positiefs. Onder haar invloed ontwikkelt hij zich tot een begripvol en behulpzaam mens. Een vermakelijk blijspel waarin helaas teveel nazi-symbolen in beeld komen en de Hitler-groet veelvuldig wordt gebracht.

Wenn Männer verreisen

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Georg Zoch. Met o.a. Else Elster, Georg Alexander, Ernst Waldow en Lotte Werkmeister.

Tijdens een zakenreis neemt Ludwig Gruber een liftster mee. Ze belanden in dezelfde hotelkamer, waar hij zijn trouwring verliest. De verdere verwikkelingen zijn niet moeilijk te bedenken. Het is dan ook een verre van originele klucht geworden, maar Alexander is een prachtige acteur.

Der lachende Dritte

1936 | Komedie, Drama

Duitsland 1936. Komedie van Georg Zoch. Met o.a. Lucie Englisch, Sepp Rist, Oskar Sima, Josef Eichheim en Harald Paulsen.

De rijke eigenaar van een chique restaurant (Sima) heeft veel last van de mesthopen van de arme boer Naz (Eichheim), en vreest dat zijn gasten zich eraan zullen storen. Hij stelt daarom alles in het werk om het stuk grond van Naz te kopen. Deze is echter niet dom en drijft de prijs van zijn boerderij steeds verder omhoog, omdat hij voor zijn dochter (Englisch) en haar bruidegom (Rist) een huis wil kopen. Uiteindelijk bereikt hij zijn doel. Een Beiers blijspel, op gebruikelijke wijze gemaakt, dat zeer onderhoudend is. Vooral Sima en Echheim zijn als tegenspelers leuk om naar te kijken. Lucie Englisch is voor een keer gelukkig geen onnozele hals, maar een natuurlijke jonge vrouw.

Die Letzte Fahrt der Santa Margareta

1935 | Avonturenfilm, Misdaad, Romantiek

Duitsland 1935. Avonturenfilm van George Zoch. Met o.a. Hilde Hildebrand, Maria Sazarina, Else Elster, Walter Steinbeck en Herbert Hübner.

Een aardig verhaal over dranksmokkel, liefde en zeemans- romantiek in Duitse Hollywood-stijl. Gesitueerd in Hamburg. Georg Zoch schreef het scenario. Karl Hasselmann verzorgde het camerawerk.

Der Himmel auf Erden

1935 | Muziek

Oostenrijk 1935. Muziek van E.W. Emo. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Moser, Theo Lingen, Adele Sandrock en Hermann Thimig.

Een Heinz Rühmann-productie naar Julius Horst's toneelstuk over een componist die zijn schoonvader niet durft te bekennen dat hij walsen en schlagers schrijft. Het kapitaal voor een eigen boerenbedoeninkje steekt schoonzoonlief in een operetteproductie. Een Rühmann-film loopt altijd goed af. Georg Zoch schreef het scenario. Het camerawerk is van Bruno Timm.

Ein Walzer für dich

1934 | Muziek, Komedie

Duitsland 1934. Muziek van Georg Zoch en Georg Zoch. Met o.a. Louis Graveure, Camilla Horn, Heinz Rühmann, Adele Sandrock en Theo Lingen.

Een verdwenen troonopvolger blijkt carrière gemaakt te hebben als zanger en voelt er niets voor de troon te bestijgen. Een nogal uitgesponnen filmoperette op muziek van Meisel, met de tenor Graveure in de hoofdrol en een goede rol van Rühmann als componist. Het scenario is van Hans H. Zerlett en de regisseur. Het camerawerk is van Willy Winterstein. Ook bekend als ICH HEIßE BENJAMIN.

Der Vetter aus Dingsda

1934 | Muziek

Duitsland 1934. Muziek van Georg Zoch. Met o.a. Walter von Lennep, Lien Deyers, Lizzi Holzschuh, Rudolf Platte en Paul Heidemann.

De operette, die in 1921 in premi[KA2]ere ging, was een blijvend succes, zodat er in 1934 een film van werd gemaakt. De tenor Walter von Lennep speelt hier de zwerver, die verliefd wordt op een keurig meisje (Deyers). Hij geeft zich uit voor haar neef Roderik en hij verovert haar hart, ook al is in die tijd haar echte neef (Wilmsen) verschenen. Doorsnee operetteprent waarin gelukkig alle rollen (behalve die van Von Lennep) door acteurs gespeeld worden, zodat je niet alleen van de muziek, maar ook een beetje van het spel kunt genieten. De Nederlandse actrice Lien Deyers heeft tot 1935 in Duitse films gespeeld, daarna emigreerde ze naar Engeland. Over haar verdere loopbaan is weinig bekend. Ook bekend als DAMENWAHL.

Alles hört auf mein Kommando

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Georg Zoch. Met o.a. Marianne Hoppe, Wolfgang Liebeneiner, Adele Sandrock, Georg Alexander en Hedda Björnson.

Pauline Neuber, directrice van het streektheater (Sandrock) heeft een voorliefde voor stoffige salonstukken. Deze worden dan ook regelmatig door de vooraanstaande toneelcriticus (Alexander) afgekraakt. Pauline`s neef Erich (Liebeneiner) probeert vergeefs zijn tante vertrouwd te maken met moderne stukken en moderne ensc[KA2]enering. Pas wanneer de financi[KA3]ele situatie van het theater haar daartoe dwingt, draagt zij de leiding over aan haar neef. Hij is intussen verliefd geworden op Hella, zonder te weten dat zij de dochter van de gehate criticus is. Wanneer hij erachter komt, veroorzaakt dat conflicten met Hella (Hoppe). Aan het slot is er toch een happy end. Door de beroemde Adele Sandrock komt deze, verder zwakke, film boven de middelmaat uit. Ook de zang van de bekende Finse sopraan Aulikki Rautawaara in haar enige Duitse film, zal men niet snel vergeten.

Schwarzwaldmädel

1933 | Muziek

Duitsland 1933. Muziek van Georg Zoch. Met o.a. Maria Berling, Hans Söhnker, Walter Janssen, Olga Limburg en Lotte Lorring.

Folklore komt volop aan z'n trekken in het verhaal over een student die verliefd is op de pleegdochter van een kapelmeester.