Ignazio Spalla (1924-1995) is acteur.
Er zijn 17 films gevonden.

Night and the City

1992 | Film noir, Drama

Verenigde Staten 1992. Film noir van Irwin Winkler. Met o.a. Robert De Niro, Jessica Lange, Cliff Gorman, Alan King en Jack Warden.

Advocaat Harry, gespecialiseerd in kruimelwerk, wil een carrière-switch naar bokspromotor maken. Dan moet hij zich wel invechten in het milieu, waar Boom Boom Grossman de dienst uitmaakt. Ondertussen heeft Helen (Lange), echtgenote van de eigenaar van Harry's favoriete kroeg, een oogje op hem. Niet zo geslaagde remake van de gelijknamige film noir van Jules Dassin uit 1950. Winklers versie mist de visuele flair van het origineel, wat overblijft is een wat slepend drama over tamelijk onsympathieke personages. Het camerawerk is overigens van Tak Fujimoto.

Zanna bianca - il cacciatore solitario

1976 | Avonturenfilm, Misdaad, Familiefilm

Italië 1976. Avonturenfilm van Alfonso Brescia. Met o.a. Robert Wood, Ignazio Spalla, Gabriella Lepori en Malisa Longo.

De zoveelste spaghetti-verfilming over twee stoere pelsjagers in het barre Noorden van Amerika dat losjes ge[KA3]inspireerd is op een verhaal van Jack London. Zij jagen op de White Fang, een soort wolf/huskie. Wood en Sanchez vormen een merkwaardig (en ongelijk) duo, dat na vriendschap gesloten te hebben ijselijke avonturen beleeft. Gemiddeld kijkvoer.

White Fang and the Gold Diggers

1976 | Western, Avonturenfilm

Italië 1976. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Robert Wood, Ignazio Spalla, Robert Hundar, Jean Pierre Glarin en Franco Galgero.

Een man koopt in het verre westen een stuk grond, waar hij met zijn zoon en hun hond Whiskey heentrekt. Algauw komen ze erachter dat de dienst wordt uitgemaakt door een grootgrondbezitter, die ook de corrupte sheriff op de loonlijst heeft staan. Als de vrouw per telegram aankondigt dat zij ook komt, vangt de sheriff het telegram af om langs die weg deze nieuwkomers in zijn macht te krijgen. Volkomen standaard western-avontuur uit (een spaghetti-) blik.

La Spacconata

1976 | Western

Italië 1976. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Robert Wood, Franca Gonella, Franco Lantieri, Ignazio Spalla en Gabriella Lepori.

Een gouddelver met een zoontje waarvoor hij moet zorgen gaat naar een stadje op de grens van Canada, waar hij in conflict komt met de baas van de stad. Hij gaat het gevecht aan en wint met behulp van een vrouw, die op hem valt. Afschuwelijke film, niet om aan te zien.

Reverendo Colt

1971 | Western

Spanje/Italië 1971. Western van Leon Klimovsky. Met o.a. Guy Madison, Richard Harrison, Thomas Moore, Maria Martin en Ignazio Spalla.

In deze aardige western is Madison een priester die een colt draagt. Als op dezelfde dag dat hij in een stadje aankomt (om een kerk te bouwen) de bank wordt overvallen, ziet men een verband. De sheriff vertrouwt hem echter en Madison gaat achter het gespuis aan. Hij schiet daarbij niemand dood maar weet de bende wél op te rollen. De burgers respecteren hem, de rust is weergekeerd en de kerk kan gebouwd worden. Enzo Girolami staat in de cast vermeld als Thomas Moore.

Adios Sabata

1971 | Western

Italië/Spanje 1971. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Yul Brynner, Ignazio Spalla, Dean Reed, Salvatore Billa en Gérard Herter.

Een premiejager, een dief en een revolutionair verenigen zich, om een goudschat die aan Oostenrijk toebehoort, in Mexico te bemachtigen, maar komen daarna in conflict over de bestemming van de poet. Deze komische avonturenwestern werd met meer dan gemiddelde vaart en uitzinnige camerabewegingen in scène gezet. (Overigens heetten de film én de rol van Brynner tijdens de opnamen Indigo Black, wat bij nasynchronisatie werd veranderd om in te haken op Parolini's successen met Lee Van Cleef als Sabata).

Quintana

1969 | Avonturenfilm

Italië 1969. Avonturenfilm van Vincenzo Musolino. Met o.a. George Stevenson, Ignazio Spalla, Femi Benussi, John Levery en Marisa Traversi.

In Mexico bestrijdt een sociaal bevlogen held de dictatoriale gouverneur, een echte gemenerd. Van het sociaal bevlogene zie je niet veel, van de strijd des te meer. Veel schieten en op paarden hollen; quasi-artistiek camerawerk. Musolino staat vermeld als Glenn Vincent Davis.

El Zorro

1969 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1969. Avonturenfilm van Guido Zurli. Met o.a. George Ardisson, Jack Stuart, Femi Benussi en Ignazio Spalla.

Van Spanjes tanende macht in Mexico maakt de gouverneur aldaar misbruik door de boerenbevolking uit te buiten. Werk aan de winkel voor de mysterieuze Zorro, strijder voor recht en vrijheid. Dit zeer brokkelige werkstuk met slechts tamme avonturen mist esprit en geestkracht.

Quella sporca storia del West

1968 | Western, Drama

Italië 1968. Western van Enzo G. Castellari. Met o.a. Andrea Giordana, Gilbert Roland, Françoise Prévost, Horst Frank en Gabriella Grimaldi.

Na de Burgeroorlog keert een soldaat huiswaarts en ontdekt dat zijn vader door een beruchte bandiet is gedood en zijn moeder is hertrouwd met haar zwager. Hij vindt toevallig uit dat de doodgewaande bandiet nog leeft en onschuldig is. Zijn oom blijkt de lafhartige moord op zijn geweten te hebben. Shakespeares klassieke tragedie als spaghetti-western - een al eerder gebruikt idee en als de parallellen eenmaal duidelijk zijn, laat de rest van de film zich gemakkelijk raden. Een voordeel is de boven-gemiddelde rolbezetting, de hoofdrolspeler helaas uitgezonderd.

Chiedi perdono a Dio...non a me

1968 | Western

Italië 1968. Western van Vincenzo Musolini. Met o.a. George Ardisson, Anthony Ghidra, Cristina Josani en Ignazio Spalla.

Het bekende westernthema van de held die in dit geval met een machinegeweer rond loopt teneinde iedereen om zeep te helpen die schuldig is aan de moord op zijn familie. En dat op de gebruikelijke spaghetti-wijze.

Vado... L'ammazzo e torno

1967 | Western

Italië 1967. Western van Enzo G. Castellari. Met o.a. George Hilton, Gilbert Roland, Edd Byrnes, Karla O'Hara en Ignazio Spalla.

Een avonturier is toevallige getuige van een treinoverval, waarbij de bankkluis wordt gestolen. Na vele intriges en complicaties spant hij samen met de verantwoordelijke bankemployé en een inmiddels met de bende in conflict gekomen rover om zelf de poet in te pikken. De immorele strekking geeft onverwachte ironie aan deze standaard spaghetti- western vol geweld en zonder logica. Even gebruikelijk is de aanwezigheid van afgedankte Hollywood-acteurs in de rolbezetting.

Pecos è qui: prega e muori

1967 | Western

Italië 1967. Western van Maurizio Lucidi. Met o.a. Robert Woods, Erno Crisa, Luciana Gilla, Ignazio Spalla en Charles Gate.

In dit vervolg op IL MIO NOME [KA2]E PECOS benut de titelheld (Woods) een goudschat uit een Aztekentempel om de Mexicaanse revolutie te bevorderen. Een harde spaghetti-western met spannend actiewerk en prima fotografie (van Franco Villa). Video-titel: PECOS CLEANS UP.

Non aspettare Django spara

1967 | Western

Italië 1967. Western van Edorado Mulargia. Met o.a. Sean Todd, Ignazio Spalla, Rada Rossimov, Gina Buzzanca en Marisa Traversi.

Todd wreekt de moord op zijn vader. Het bekende thema is zonder veel spanning in beeld gebracht. Er wordt heel wat afgeschoten en er vallen dozijnen doden - de liefhebbers zitten dus goed.

Il Figlio di Django

1967 | Western

Italië 1967. Western van Osvaldo Civirani. Met o.a. Guy Madison, Gabriele Tinti, Ingrid Schoeller, Daniele Vargas en Ignazio Spalla.

De op laffe wijze neergeschoten Django fluistert zijn zoon bijzonderheden toe, die de jongen jallen de schuldigen op te sporen. Deze zeer praterige spaghetti-western gaat verloren in gecompliceerde familierelaties en velerlei lastig te volgen plotwendingen. USA/GB-titel: SON OF DJANGO.

I due figli di Ringo

1967 | Western, Komedie

Italië 1967. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Gloria Paul, George Hilton en Ignazio Spalla.

Het komische en in Italië uiterst populaire duo Franchi/Ingrassia geven zich uit voor de zonen Django en Gringo van de zojuist gestorven revolverheld Ringo. In zijn testament geeft hij hen opdracht de gevaarlijke bandiet Indio te vangen en de premie op te strijken. Westernfans zullen er geen genoegen aan beleven en de grappen zijn zo oubollig dat ook liefhebbers van komische films weinig zullen lachen. Het scenario is van Marcello Ciorciolini, Roberto Gianviti, Amedeo Sollazzo en Dino Verde. Het camerawerk is van Tino Santoni.

Cjamango

1967 | Western

Italië 1967. Western van Edoardo Mulargia. Met o.a. Sean Todd, Helène Chanel, Livio Lorenzon, Ignazio Spalla en Piero Lulli.

Verblindend snelle revolverschutter wint een fortuin in het pokerspel, maar een stel infame schurken maakt hem het geld afhandig. Dat pikt zo'n man natuurlijk niet en hier vallen de eerste schoten. Een vrij traditionele, maar oorverdovend luidruchtige spaghetti-western. Mulargia regisseerde als Edward G. Muller; in een bijrol ziet men de body-builder Mickey Hartigay, ooit Jayne Mansfields kamerbrede hartediefje.

Any Gun Can Play

1967 | Western

1967. Western van Enzo G. Castellari. Met o.a. George Hilton, Gilbert Roland, Edd Byrnes, Ignazio Spalla en Kareen O'Hara.

Verblindend snelle revolverschutter wint een fortuin in het pokerspel, maar een stel infame schurken maakt hem het geld afhandig. Dat pikt zo'n man natuurlijk niet en hier vallen de eerste schoten. Een vrij traditionele, maar oorverdovend luidruchtige spaghetti-western. Mulargia regisseerde als Edward G. Muller; in een bijrol ziet men de body-builder Mickey Hartigay, ooit Jayne Mansfields kamerbrede hartediefje.