Pat Murphy

Regisseur, Acteur, Scenarist

Pat Murphy is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Nora

2000 | Biografie, Romantiek, Historische film, Drama

Ierland/Verenigd Koninkrijk/Italië/Duitsland 2000. Biografie van Pat Murphy. Met o.a. Ewan McGregor, Susan Lynch, Andrew Scott, Lauren Mulhal en Peter McDonald.

Acteur Ewan McGregor had na zijn successen in de jaren negentig voldoende krediet vergaard om een project te realiseren waar hij al lang zijn zinnen op had gezet: de verfilming van een vroege, tumultueuze episode uit het leven van James Joyce, zijn favoriete schrijver. Joyce was nog niet beroemd, vocht voor erkenning en had een stormachtige relatie met de jonge, vrijgevochten Nora (Lynch), met wie hij naar Triëst verhuisde, twee kinderen kreeg en veel en hartstochtelijk ruziede. Vooral Lynch speelt heel aardig, ze werd verkozen tot beste actrice bij de Irish Film and Television Awards.

The Gladiator

1986 | Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van Abel Ferrara. Met o.a. Ken Wahl, Nancy Allen, Robert Culp, Stan Shaw en Rosemary Forsyth.

Wahl onderneemt eenmans-wraakactie tegen de door de rechtbank vrijgesproken man die na een ongeluk is doorgereden en de dood van zijn broer op zijn geweten heeft. Deze pilot voor een eventuele tv-serie wijkt niet af van het geijkte patroon der wraakfilms.

Anne Devlin

1984 | Drama, Historische film

Ierland 1984. Drama van Pat Murphy. Met o.a. Brid Brennan, Bosco Hogan, Des McAleer en Gillian Hackett.

Historisch-biografische film over Anne Devlin, een Ierse vrijheidsstrijdster die in het begin van de 19de eeuw in de gevangenis belandde en, zelfs na drie jaar eenzame opsluiting, weigerde toe te geven aan haar ondervragers. Heel dapper allemaal, maar drie jaar eenzame opsluiting laat zich nu eenmaal moeilijk in een boeiende film omzetten en voor wie niet echt geïnteresseerd is in de zorgvuldig gereconstrueerde context is de film dan ook vrij afmattend.

Born in Flames

1983 | Sciencefiction, Drama, Fantasy

Verenigde Staten 1983. Sciencefiction van Lizzie Borden. Met o.a. Honey, Jeanne Satterfield, Adele Bertei, Becky Johnston en Pat Murphy.

Tien jaar na een revolutie, die de Amerikaanse verzorgingsstaat tot een feit heeft gemaakt, is een aantal vrouwen in toenemende mate ontevreden over hun nog steeds ondergeschikte positie. Dit leidt ten slotte tot harde acties, waarbij het World Trade Center in New York wordt opgeblazen. Een vrouwenfilm, die door zijn chaotische opbouw iedere mogelijkheid tot identificatie mist en aldus zijn doel voorbijschiet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pat Murphy op televisie komt.

Reageer