David Gallego

Cameraman

David Gallego is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

I Am Not a Witch

2018 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Duitsland/Zambia 2018. Drama van Met o.a. Benfors 'Wee Do, Boyd Banda, Boniventure en Brisky.

Eigenzinnig speelfilmdebuut van de in Zambia geboren en in Groot-Brittannië opgegroeide Rungano Nyoni. Over een negenjarig meisje uit een Zambiaans dorpje dat van hekserij wordt beschuldigd en naar een heksenkolonie wordt verbannen. Een sober ogende, magisch-realistische satire die met krachtige, poëtische beeldtaal een hartverscheurend hedendaags sprookje vertelt over het aan de ketting leggen van een vrije geest. Nyoni verbeeldt dat met een prachtige metafoor, door de heksen met wapperende lange linten te verankeren aan levensgrote klossen.

El abrazo de la serpiente

2015 | Avonturenfilm, Drama, Historische film

Colombia/Venezuela/Argentinië 2015. Avonturenfilm van Ciro Guerra. Met o.a. Jan Bijvoet, Nilbio Torres, Antonio Bolivar en Brionne Davis.

De doodzieke Duitse ontdekkingsreiziger Theo (de Vlaming Jan Bijvoet, uit Borgman) laat zich anno 1909 door het Amazonegebied gidsen door medicijnman Karamakate, op zoek naar het zeldzame, geneeskrachtige kruid yakruna. In hun spoor volgt 31 jaar later een andere wetenschapper, op zoek naar hetzelfde kruid én een droom. Colombiaan Guerra verweeft de twee wonderbaarlijke ontdekkingstochten. Hij toont daarmee vanuit het perspectief van de oorspronkelijke bewoners het bloedige verleden van de in fraai zwart-wit geschoten jungle. Terechte Oscarnominatie voor beste niet-Engelstalige film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Gallego op televisie komt.

Reageer