Han Suk-kyu

1964 Acteur

Han Suk-kyu (1964) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Royal Tailor

2014 | Historische film, Drama

Zuid-Korea 2014. Historische film van Lee Won-suk. Met o.a. Han Suk-kyu, Go Soo en Park Shin-Hye.

Geen meesterwerk, dit publieksvriendelijke historische drama gesitueerd in de Joseon-dynastie, maar alleen al vanwege de uitbundige kostuums toch meer dan de moeite waard. De plot draait om twee rivaliserende kleermakers die met hun bontgekleurde creaties proberen de koning, een jonge man van wie verwacht wordt dat hij binnenkort zijn echtgenote zal uitkiezen, te beïnvloeden. Niet te missen voor modeliefhebbers.Swiri

1999 | Actiefilm, Thriller, Romantiek

Zuid-Korea 1999. Actiefilm van Kang Je-Gyu. Met o.a. Han Suk-kyu, Choi Min-sik, Kim Yoon-Jin en Song Kang-ho.

Ook in Zuid-Korea maken ze actiefilms vol wilde achtervolgingen, vuurgevechten met automatische wapens en explosieven (met zo'n handige timecode voor het dramatisch effect). Twee Zuid-Koreaanse agenten krijgen het druk wanneer Noord-Korea plannen blijkt te hebben Seoul met een chemisch wapen met de grond gelijk te maken. Hun zaak wordt nog ingewikkelder door de aanwezigheid van een Noord-Koreaanse huurmoordenares die de verscheurdheid van het land lijkt te representeren. Harde actie, elegant vormgegeven.

The Ginko Bed

1996 | Fantasy, Romantiek

Zuid-Korea 1996. Fantasy van Jacky Kang. Met o.a. Huyn-Jun Shin, Hee-Kyung Jin, Han Suk-kyu en Hae-Jin Shim.

Su-Hyung (Shin) is een gelukkig man met een goede baan en een relatie met de mooie Sun-Young (Shim). Op een dag wordt hij de trotse eigenaar van een antiek bed, gemaakt uit Gingko-hout. Hij beseft echter niet dat de liefdes die hij beleefde in vroegere levens nog steeds verder bestaan in het bed. Zo was hij vele eeuwen geleden een muzikant aan het hof van Prinses Mi-dan. Zijn liefde voor haar wekte de jaloezie van Generaal Hwang, die er niet in slaagde de geliefden uit elkaar te drijven, wat leidde tot een dramatische afloop. In latere levens waren er steeds weer re[KA3]incarnaties van Mi-dan en Hwang. Ook nu is Sun-Young een verpersoonlijking van de prinses en Hwang is in het dodenrijk nog steeds even machtig en wraakzuchtig als in het echte leven. Een wonderlijk verhaal over een eeuwige liefde die elke re[KA3]incarnatie weerstaat. Het is een verhaal van alle tijden, dat zeer mooi en gevoelig in beeld gebracht werd. De film groeide dan ook uit tot de Zuid-Koreaanse blockbuster nr. 1 van 1996 en won verschillende Grand Bell Awards (Koreaanse Oscars). Kang schreef zelf het scenario voor zijn regie-debuut. Hee-Joo Park stond achter de camera. Scope, Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Han Suk-kyu op televisie komt.

Reageer