Teoh Gay Hian

Cameraman

Teoh Gay Hian is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

At the End of Daybreak

2009 | Drama

Zuid-Korea/Maleisië/Hongkong SAR van China 2009. Drama van Ho Yuhang. Met o.a. Chui Tien You, Meng Hui Ng en Yasmin Ahmad.

Zacht gefilterde zonnige plaatjes en langgerekte scènes met veel stiltes vormen samen een dun laagje fineer rond een rauw drama over de relatie van een 23-jarige jongeman met een vijftienjarig meisje. De keurige ouders van het meisje willen de jongen aangeven tenzij de alcoholverslaafde moeder van de jongen de zaak afkoopt. Vanaf dat moment wordt de futloze sfeer snel grimmiger, zoals de openingsscène met een levend gekookte rat al fijntjes deed vermoeden. Chinees-Maleisische regisseur Ho Yuhang (1971) baseerde zijn tragedie op een krantenbericht over de vondst van een stel lijken.

Opera Jawa

2006 | Musical, Drama, Muziek

Indonesië/Oostenrijk 2006. Musical van Garin Nugroho. Met o.a. Martinus Miroto, Artika Sari Devi en Eko Supriyanto.

Opera of musical, hoe het ook zij, regisseur Nugroho's uitvoering van een fragment van het Indiase epos Ramayana - de ontvoering van Sita - is een meeslepend beeldverhaal over liefde, trouw, lust, jaloezie en eerwraak tegen het decor van vervlogen Java. Met tere zang en dans wordt het verhaal verteld van Sita, de getrouwde vrouw die met grootse gebaren wordt verleid door een hanige man, met onder meer een kilometerslange rode loper van haar huis naar zijn liefdesnest. Magisch werk, mede gefinancierd door het Rotterdamse filmfestival en het Hubert Bals Fonds.

Sanctuary

2004 | Drama

Maleisië 2004. Drama van Ho Yu-hang. Met o.a. Loh Bok Lai, Chua Thian See en Chin Leong Fatt.

Een jongen, een meisje, een oudere man. Hun onderlinge relatie blijft lange tijd onduidelijk in deze film, waarvan het verhaal in flarden prijsgegeven wordt. Toont Maleisische vervreemding en eenzaamheid, maar ook meer dan dat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Teoh Gay Hian op televisie komt.

Reageer