Ladislav Frej

Acteur

Ladislav Frej is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

spici Jára Cimrman, lezici

1983 | Komedie

Servië en Montenegro 1983. Komedie van Ladislav Smoljak. Met o.a. Denek Sverak, Valeria Kaplanová, Petr Cepek, Josef Abrhám en Libuse Safránková.

Een surrealistische komedie gebaseerd op het met opzet misleidende radio-programma dat het schrijver/acteurkoppel Smoljak en Sverak in 1966 heeft gemaakt: een reportage over de niet bestaande 19e-eeuwse kunstenaar Cimrman. Later zijn ze in Praag een cabaret begonnen met nep-toneelstukken van deze 'Cimrman'. De film bouwt via een reeks nogal toneelmatige maar grappige episoden een biografie op van De Meester en doet voorkomen alsof hij nog steeds incognito leeft als de vrouwelijke gids in een museum. Een goed voorbeeld van het Tsjechische absurdistische toneel.

Za Trnkovým Keřem

1980 | Familiefilm, Komedie

Servië en Montenegro 1980. Familiefilm van Václav Gajer. Met o.a. Gustáv Valach, Tomáš Holý, Jana Brejchová, Josef Kemr en František Hanus.

Een jongen brengt enkele dagen door bij zijn grootvader die boswachter is. Hier leert hij de natuur liefhebben en respecteren, terwijl opa veel moeite moet doen om industrialisatie en vervuiling tegen te gaan. Hij wordt voortdurend onder druk gezet door de directie van een rooibedrijf. Sympathieke, lieve film die jongeren probeert bij te brengen dat natuur belangrijker is dan indrustrie. Een helicopter wordt gebruikt als dreigend symbool van de oprukkende 'vooruitgang'. De acteurs zijn zeer goed in hun rollen. Gajer schreef het scenario samen met Josef Pohl en Venuse A. Sekyrová. Aan de camera stond Rudolf Milič.

Signum Laudis

1980 | Oorlogsfilm, Historische film

Servië en Montenegro 1980. Oorlogsfilm van Martin Holly. Met o.a. Vlado Müller, Ilya Prachař, Josef Bláha, Jiři Kodet en Oldřich Velen.

Om tijdens WO I het moraal van de soldaten op te vijzelen, wordt de Signum Laudis onderscheiding, waar in het Oostenrijkse leger alleen officieren voor in aanmerking komen, uitgereikt aan korporaal Hoferik. Maar wanneer de korporaal in het daaropvolgende beleg erop staat het gevecht voort te zetten, wordt hij door de generaal gedegradeerd en voor het vuurpeloton gezet. Een goed in elkaar gezette en wrede film.

Julek

1979 | Biografie, Experimenteel

Servië en Montenegro 1979. Biografie van Ota Koval. Met o.a. Filip Renč, Ladislav Frej, Jana Preissová, Žaneta Fuchsová en Blažena Holišová.

Een poëtische film met variaties op de kindertijd van Julias Fucik, een communistische journalist uit de jaren dertig, die in 1943 door de nazi's werd vermoord. In deze film, die in episodes is verdeeld, worden zijn gelukkige jaren thuis gecontrasteerd met de ellende van WO I toen hij als tiener een baan moest aannemen om zijn familie te onderhouden. De prachtige fotografie en de muziek van Gustav Mahler zorgen voor de juiste emotionele sfeer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ladislav Frej op televisie komt.

Reageer