Mitsuko Yoshikawa

Acteur

Mitsuko Yoshikawa is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hitori Musuko

1936 | Drama

Japan 1936. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Choko Iida, Shinichi Himori, Yoshiko Tsubouchi, Chishû Ryû en Mitsuko Yoshikawa.

Een stijlvol melodrama over een alleenstaande moeder die zich opoffert om haar enige zoon een goede opvoeding te kunnen geven. Ontroerend en oprecht. De eerste sprekende film van Ozu. Ook bekend als THE ONLY SON.

Yogoto No Yume

1933 | Drama

Japan 1933. Drama van Mikio Naruse. Met o.a. Sumiko Kurishima, Teruko Kojima, Tatsuo Saito, Jun Arai en Mitsuko Yoshikawa.

Een hartverscheurend melodrama over een vrouw die, verlaten door haar man, alleen haar gehandicapt zoontje moet grootbrengen. Om geld te verdienen werkt ze 's nachts in een havenbar. Onverwacht komt haar man bij haar terug, maar hij vindt geen werk. Totaal verbitterd zal hij een bank beroven en, achtervolgd door de politie, zelfmoord plegen. De botsing tussen de strakke zwart-wit fotografie en het barokke verhaal is, zoals in de meeste Japanse melodrama's, fascinerend en voor cinefielen uitermate interessant. Ook bekend als EVERY NIGHT DREAMS.

Umaretewa Mitakeredo

1932 | Drama

Japan 1932. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Hideo Sugawara, Tokkan Kozo, Tatsuo Saito, Mitsuko Yoshikawa en Takeshi Sakamoto.

Een schitterend familiemelodrama waarin twee kinderen in opstand komen tegen hun vader, een kleine bediende die zich op z'n werk slaafs en kruiperig gedraagt tegen zijn domme, arrogante baas. De kinderen willen van hun vader weten waarom hij zich zo laat vernederen, maar de man moet het antwoord schuldig blijven. Ozu schreef ook mee aan het scenario onder het pseudoniem James Maki.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mitsuko Yoshikawa op televisie komt.

Reageer