Thomas Verhaeghe

Producer

Thomas Verhaeghe is producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Deerskin

2019 | Komedie

Frankrijk 2019. Komedie van Quentin Dupieux. Met o.a. Jean Dujardin, Adèle Haenel, Albert Delpy, Coralie Russier en Marie Bunel.

Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie.

Les grands esprits

2017 | Drama, Komedie

Frankrijk 2017. Drama van Olivier Ayache-Vidal. Met o.a. Denis Podalydès, Abdoulaye Diallo, Marie-Julie Baup, Léa Drucker en Pauline Huruguen.

Als docent Franse literatuur aan een van de meest prestigieuze lycea in Frankrijk heeft François Foucault veel van het leven gezien. Dacht hij. Nu staat hij voor een multicultiklas in een Parijse banlieue, en dat is andere koek. Debuterend speelfilmregisseur Ayache-Vidal laat met zijn lichtvoetige drama zien hoe groot de culturele verschillen kunnen zijn aan de uiteinden van het Franse onderwijsspectrum. En tegelijkertijd: bevlogen docenten en ontvankelijke leerlingen heb je overal. Podalydès heeft een leuke hoofdrol als de leraar die soms de wanhoop nabij is.

La stratégie de la poussette

2012 | Komedie

Frankrijk 2012. Komedie van Clément Michel. Met o.a. Raphaël Personnaz, Charlotte Le Bon, Jérôme Commandeur, Camélia Jordana en Julie Ferrier.

Thomas (Personnaz) heeft helemaal geen zin om 'volwassen' stappen in het leven te nemen, maar wanneer hij plotseling de zorg voor een baby krijgt verandert er toch iets in de eeuwige adolescent. Sterker, hij ziet een mogelijkheid om zijn ex Marie (Le Bon) terug te winnen, die precies op dat gebrek aan vaderlijke gevoelens was afgeknapt. Komedie met als internationale titel The Stroller Strategy is matig grappig, weinig geloofwaardig en maakt zich er met veel clichés over man-vrouwverhoudingen en vermeende volwassenheid makkelijk vanaf.

Mères et filles

2009 | Drama

Frankrijk/Canada 2009. Drama van Julie Lopes-Curval. Met o.a. Catherine Deneuve, Marina Hands, Marie-Josée Croze, Michel Duchaussoy en Jean-Philippe Écoffey.

De naar Canada geëmigreerde Audrey (Hands) bezoekt pa en ma in haar geboorteplaats Arcachon aan de Atlantische kust. Wanneer ze het dagboek van oma Louise (Croze) vindt, krijgt het verblijf een andere dimensie: Louise is in de jaren vijftig vertrokken zonder een spoor achter te laten. Wat begint als een familiedrama, krijgt allengs thrillerachtige weerhaakjes op het randje van scenariobluf. Wie dat accepteert, ziet een onderhoudend millimeterwerkje over drie generaties vrouwen met geschiedenis. Als Martine, huisarts en Audreys moeder, speelt Deneuve voortreffelijk de vleesgeworden ijsklont.

Dans tes bras

2009 | Drama

Frankrijk 2009. Drama van Hubert Gillet. Met o.a. Michèle Laroque, Martin Loizillon, Lola Naymark en Marc Bertolini.

Onopgesmukt regiedebuut over adoptie, gemaakt door iemand die opgroeide in een pleeggezin. Autobiografische elementen zijn dan ook vervat in het 'kleine' verhaal over de zestienjarige Louis (de eveneens debuterende Loizillon) die als baby door zijn moeder in de steek is gelaten. De speurtocht naar en confrontatie met de schim die hem ter wereld heeft gebracht haalt levens overhoop. Komedievedette Laroque (Nice, 1960) speelt prachtig naturel de bloemiste die aan de Zuid-Franse kust haar moederverleden vakkundig heeft weggestopt. Naymark is de invoelende hotelreceptioniste met wie Louis vriendschap sluit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas Verhaeghe op televisie komt.

Reageer