Ovo Maltine

Acteur

Ovo Maltine is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Tunten lügen nicht

2002 | Documentaire

Duitsland 2002. Documentaire van Rosa von Praunheim. Met o.a. Ichgola Androgyn, Bev StroganoV, Tima die Göttliche en Ovo Maltine.

De zestig-jarige Von Praunheim zal de geschiedenis ingaan als de cinematografische kroniekschrijver van de Berlijnse homowereld. Hij heeft talloze portretten gemaakt van zijn biotoop en in deze film interviewt hij vier van zijn coryfeeën, die elkaar rond 1985 leerden kennen op verkleedpartijen. In de homoscene van West-Berlijn werden ze bekend door hun geslaagde imitaties van pompeuze schlagerzangeressen uit de jaren 1920-50. Het zijn Ichgola Androgyn die in werkelijkheid Bernd Bossmann heet en een opleiding als verpleger heeft gehad, StroganoV, die Ludger Wekenborg heet, een jaar theologie studeerde en de modeacademie deed, Tima die Göttliche, die Timo Schrader heet en het kleermakersvak leerde, en Ovo Maltine die Christoph Josten heet en op het toneel terecht kwam. Het kwartet heeft opgetreden onder hun artiestennaam in speelfilms en documentaires van Rosa. Zij hebben indertijd het woord 'Tunten' in het Duits de waarde van drag queen gegeven, terwijl het oorspronkelijk trut of taart betekende. Ze vertellen voor de camera over hun ervaringen, hun liefdes, de discriminatie, hun politieke engagement tegen extreem rechts en strijd tegen AIDS. Drie van hen zijn seropositief. Hoewel Von Praunheim voor allerlei materiaal zorgt, dat hun relaas ondersteunt in de vorm van foto's, artikelen, journaalopnames, enz. is dit beeld over twintig jaar Berlijn beperkt tot de lokale homowereld, het materiaal dunnetjes en verliest het zijn vaart ver voor het einde. Het camerawerk is van Lorenz Haarman.

Schwuler Mut - 100 Jahre Schwulenbewegung

1997 | Documentaire, Historische film

Duitsland 1997. Documentaire van Rosa von Praunheim. Met o.a. Ovo Maltine, Friedel von Wangenheim, Carsten Heinze, Alfredo Holz en Chris Glagowski.

In deze documentaire tekent Rosa von Praunheim de evolutie van honderd jaar homobeweging in Duitsland. In 1897 ging seksuoloog Dr. Magnus Hirschfeld in tegen artikel 175 van het strafwetboek dat homosekualiteit buiten de wet stelde. Toch zou het duren tot in 1994 alvorens het artikel volledig geschrapt werd. Na WO I werd Berlijn een centrum waar homo`s en lesbiennes elkaar konden ontmoeten, maar de nazi`s vervolgde hen en vijftienduizend homo`s stierven in concentratiekampen. Ook na WOII bleef de repressie bestaan en er werden tot 1969 meer dan vijftigduizend processen tegen homo`s gevoerd. Von Praunheim, die een van de bekendste homo-activisten is van Duitsland toont eerst hoe het er vandaag voorstaat met de homo`s in Duitsland om dan naar San Francisco te trekken om een vergelijking te maken met hun situatie in Amerika. Het werd een verhelderend document dat soms wel op het randje van het vulgaire balanceert (het is helemaal niet nodig om twee homo`s te tonen die neuken), maar toch een boeiend beeld geeft van een wereld die voor de meeste toeschouwers onbekend is. von Praunheim schreef het scenario samen met Valentin Passoni. Achter de camera stonden Lorenz Haarmann (voor de Duitse opnames) en George Spies (voor Amerika).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ovo Maltine op televisie komt.

Reageer