Akissi Delta

Acteur

Akissi Delta is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Afrique, mon Afrique...

1995 | Komedie, Drama

Burkina Faso/Frankrijk 1995. Komedie van Idrissa Ouedraogo. Met o.a. Ismaël Lô, Georgette Paré, Ludovick Aka Inza, Assita Ouedraogo en Naky Sy Savané.

Een jonge ambitieuze Afrikaan (L[KA4]o) ziet nauwelijks of geen toekomst voor hem in zijn dorpje in Burkina Faso, waar hij sigaretten, bonbons en kauwgom verkoopt om te overleven. Hij wil naar de stad om te musiceren, want zijn ziel zit in de muziek. In de grote stad zit natuurlijk niemand op hem te wachten ondanks zijn talent. Gelukkig mag hij bij Kassi (Paré) wonen, een vriendin van vroeger, die de kost bij elkaar scharrelt met tippelen. Zelf verdient hij een paar franken met het poetsen van schoenen. Desondanks een vrolijke, levenslustige film met deprimerende kantjes, o.a. het AIDS-probleem, maar als Lô eindelijk succes heeft, helpt hij de ziekte te bestrijden. De vertoning op het filmfestival van Toronto verleende de film bioscoopstatus, hoewel hij voor de tv werd geproduceerd. Het hoeft niemand te verbazen dat de goed klinkende muziek van hoofdrol Lô is. Het scenario van regisseur Ouédraogo en Santiago Amigorena is opmerkelijk. Het camerawerk is van Daniël Barrau.

Au nom du Christ

1992 |

Ivoorkust 1992. Roger Gnoan M'Bala. Met o.a. Pierre Gondo, Naky Sy Savane en Akissi Delta.

Een man posteert als de nieuwe Verlosser. Vrouwen vallen voor hem, maar als hij in zijn euforie op zich laat schieten, valt hij. Bekroonde parodie over zeden en gewoontes uit het stenen tijdperk in modern West-Afrika.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Akissi Delta op televisie komt.

Reageer