Carlos Navarro

Regisseur, Acteur

Carlos Navarro is regisseur en acteur.
Er zijn 25 films gevonden.

Weapons of Death

1980 | Actiefilm

Verenigde Staten 1980. Actiefilm van Paul Kyriazi. Met o.a. Eric Lee, Bob Ramos, Ralph Catellanos, Louis W. Bailey en Gerald Okamura.

Een kung fu-held treedt op tegen een gevreesde bende kidnappers. De film, die geheel op locatie in en rond San Francisco is gefilmd, is één groot achtervolgingsavontuur met weinig aantrekkelijke martial arts en een reeks van karikaturale personages. Niets voor de ware kung fu-liefhebber.

Cada quién su vida

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Kitty de Hoyos, Carlos Navarro en Emma Fink.

Het trieste leven van een prostituée die de scepter zwaait in een revue, en die een van haar meisjes op het rechte pad probeert te brengen. Goede dialogen, dat is alles.

The Brave One

1956 | Romantiek, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1956. Romantiek van Irving Rapper. Met o.a. Michel Ray, Rodolfo Hoyos, Fermin Rivera, Elsa Cardenas en Carlos Navarro.

Voorspelbaar, maar innemend verhaal over een boerenjongen Ray en zijn genegenheid voor Gitano, een dappere stier die zijn lot in de arena niet zal mislopen. In Mexico gefilmd; `Robert Rich` (pseudoniem voor op zwarte lijst geplaatste Dalton Trumbo) ontving voor het beste oorspronkelijke scenario een Oscar, die niet in ontvangst werd genomen tot in 1975.

Una Lección de amor

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Christiane Martel, Carlos Navarro, Enrique Rambal en Raúl Martínez.

Dankzij de vreemde krachten van een rijke toerist vindt een zangeres roem en liefde. Een aanstellerig melodrama met musical- achtige trekjes.

Corazón salvaje

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Juan J. Ortego. Met o.a. Martha Roth, Christiane Martel, Carlos Navarro en Rafael Bertrand.

Door toedoen van een perverse vrouw belandt een bruut in de gevangenis. Zeer slechte film.

Camelia

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. María Félix, Jorge Mistral en Carlos Navarro.

Een liefdesgeschiedenis die plaats vindt in het milieu van de stierengevechten. Het klassieke melodrama naar Mexicaanse smaak, met een zeer belangrijk paar in de hoofdrol.

Rosalba

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Verónica Loyo, Carlos Navarro, Magda Guzmán en Amanda del Llano.

Een jongeman uit de stad wordt achtervolgd door de vrouwen uit het dorp. Zwakke verfilming van Rosalba y los llaveros van Emilio Carballido; wél sympathiek en draaglijk.

La Vida tiene tres días

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Silvia Pinal, Carlos Navarro, Celia D'Alarcón, Carlos Riquelme en Carolina Barret.

Een pianiste raakt verliefd op een componist, die verzwijgt dat hij getrouwd is en vader van vier kinderen. Een zeer moraliserende film.

La Gitana blanca

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Joaquín Pardavé, Rosa Arenas, Carlos Navarro en Isabela Corona.

Een blank meisje dat werd geadopteerd door een troep zigeuners, moet met een jonge zigeuner van een andere groep trouwen, maar zij is verliefd op een violist. Opmerkelijk lachwekkend.

El Secreto de una mujer

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Ariadna Welter, Carlos Navarro, Herminia Llorente en Delia Magaña.

Een beroemd tekenaar ontdekt dat zijn vrouw voor hun huwelijk een kind heeft gekregen, als gevolg van een aanranding. Moederverering van het ergste soort.

Un Minuto de bondad

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Irasema Dilián, Carlos Navarro, Carlos López Moctezuma en Luis Beristáin.

Door de malversaties van een man zonder scrupules moet een aantal weeskinderen zijn tehuis verlaten. Het bijzondere van de film is dat de regisseur zelf de streken van de schurken niet door heeft. Het resultaat is een waardeloze film.

La Ilusión viaja en tranvía

1953 | Komedie, Drama, Avonturenfilm

Mexico 1953. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Lilia Prado, Carlos Navarro, Domingo Soler, Fernando Soto en Miguel Manzano.

Enkele spoorwegbeambten besluiten om op een feestdag gebruik te maken van een trein die bestemd is voor de sloop. Een triviale schelmenkomedie, met aanhoudende surrealistische insinuaties, die uitstekend past in de rij van de meest opmerkelijke films van Buñuel uit zijn Mexicaanse periode. Scenario van Mauricio de la Serna en José Revueltas. Camerawerk van Raúl Martinez Solares.

El Monstruo resucitado

1953 | Horror

Mexico 1953. Horror van Chano Urueta. Met o.a. Miroslava, Carlos Navarro, José María Linares en Fernando Wagner.

Een krankzinnige geleerde brengt een moordenaar weer tot leven om de vrouw op wie hij verliefd is te vermoorden; hij denkt dat zij hem veracht om zijn afstotelijkheid. Urueta zoekt zijn toevlucht tot het complete scala van effecten uit de griezelfilm, daarbij misbruik makend van de allergoedkoopste technische handgrepen. Deze film luidde de Mexicaanse griezelfilmrage in; die rage zette zich voort gedurende de jaren 1950 tot 1970. Ook bekend als DOCTOR CRIMEN.

Por el mismo camino

1952 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1952. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Celia D'Alarcón, Sara García, Carlos Navarro en Carlos López Moctezuma.

Een vrouw met een hartkwaal offert zich op voor de man van wie zij houdt en die door de politie wordt gezocht. Armetierige en gecompliceerde draak.

Marejada

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Carlos Toussaint. Met o.a. Bárbara Gil, Carlos Navarro, Isabela Corona en Tito Junco.

Een arts komt bij een primitieve stam waar hij de strijd moet aanbinden met allerlei ziekten en vooroordelen. Slecht geregisseerd.

La Cobarde

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Irasema Dilián, Ernesto Alonso, Carlos Navarro en Carlos Agosti.

Een meisje wordt van een scheepsramp gered door een kunstverzamelaar en zijn twee neefjes. Mettertijd zullen de neefjes elkaar de liefde van de schipbreukelinge betwisten. Er komt bijna geen einde aan dit schimmige melodrama.

El Cuarto cerrado

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Rosario Granados, Luis Salazar, Carlos Navarro en José María Linares.

Een vrouw die met haar man getrouwd is om zijn geld, doet alsof ze gek is geworden als ze ontdekt dat hij een minnares heeft. Een beroerde film waarop de regisseur geen enkele greep had.

Cuatro horas antes de morir

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Carmen Montejo, Carlos Navarro, Andrea Palma en Luis Salazar.

Een vrouw verklaart zich schuldig aan moord om een van haar kinderen te redden. Het enige vermeldenswaardige aan deze overigens pijnlijke film is te zien hoe de vrouwelijke hoofdpersoon de ene calamiteit na de andere ondergaat zonder dat haar gezicht ook maar één maal uit de plooi raakt.

Angélica

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Irasema Dilián, Carlos Navarro, Ramón Gay en Andrés Soler.

Een meisje wordt verdacht van de moord gepleegd door haar oom, die haar chanteert en dwingt te gaan werken in een revue. Dodelijk.

La Malcasada

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. María Elena Marqués, Carlos Cores, Carlos Navarro en Patricia Morán.

Een revuedanseres wordt door een heer mee naar huis genomen nadat zij een pak slaag van haar vriend heeft gehad. De man blijkt de vader van een vroegere schoolvriendin te zijn, waardoor zij zich genoodzaakt ziet haar verleden te verzwijgen. Een lofzang op de humor tegen wil en dank, dankzij de slordigheid en de stompzinnigheid waarmee een en ander gefilmd is.

La Hija de la otra

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Evita Muñoz, Carlos Navarro, Carmen Molina en Beatriz Aguirre.

Aan de vooravond van haar huwelijk gaat een meisje naar bed met haar aanstaande man en laat hem vervolgens in de steek omdat zij arm is. Als er een dochter geboren wordt, ontvoert de vader haar. Het enige grappige aan de hele film is het huilen van het meisje, dat van huis tot huis gesleept wordt zonder te weten wat er aan de hand is.

La Edad peligrosa

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. María Elena Marqués, Andrea Palma, Carlos Navarro en Patricia Morán.

Twee weesmeisjes, opgegroeid in een klooster, worden toevertrouwd aan een vrouw die hen naar een pension stuurt. Daar raken zij bevriend met twee jongens. Sentimentele, onsamenhangende en slechte film.

Doña Perfecta

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Dolores del Río, Esther Fernández, Carlos Navarro en Julio Villarreal.

Een ingenieur komt bij zijn tante wonen en komt daar in conflict met haar behoudende ideeën. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Benito Pérez Galdós, maar dan niet gesitueerd in Spanje, zoals in het boek, maar in México. Zeer geslaagde film, hoewel sommige critici hem niet wisten te waarderen.

Sentencia

1949 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1949. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Emilio Tuero, Gloria Lozano, Carlos López Moctezuma en Carlos Navarro.

Een kapitein - ten tijde van Keizer Maximiliaan van Mexico - gaat op bezoek bij een Gouverneur en komt daar tot de ontdekking dat diens vrouw niemand anders is dan zijn ex-verloofde. Saai, streng en kil.

Janitzio

1934 | Drama

Mexico 1934. Drama van Carlos Navarro. Met o.a. Emilio Fernández, María Teresa Orozco, Gilberto González en Max Langler.

Een inboorlinge heeft een liefdesverhouding met iemand die niet tot haar stam behoort. Als zij terugkeert naar haar eigen gemeenschap wordt zij gestenigd en verstoten. Een opwindende romantische film met wat racistische, nationalistische trekjes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlos Navarro op televisie komt.

Reageer