Joseph Benedek

Regisseur

Joseph Benedek is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Moderne Style

1988 | Muziek, Historische film, Documentaire

België 1988. Muziek van Joseph Benedek.

Het leven en werk van Erik Satie worden in beeld gebracht, een componist die vandaag de dag beschouwd wordt als een van de wegbereiders van de moderne muziek. Deze tv-film heeft veel te danken aan de musicoloog Paul Collaer. Een redelijke pretentieloze regie, met de muziek van Satie gezongen en gespeeld op de piano, met begeleiding van twee orkesten.

Pelléas et Mélisande

1973 | Historische film

België 1973. Historische film van Joseph Benedek. Met o.a. Philippe Morand, Sophie Barjac, Pierre Bianco, Henri Billen en Suzanne Gohy.

Naar het toneelstuk van de Belgische dramaturg Maurice Maeterlinck, over de legendarische jonge echtgenote Mélisande van de weduwnaar-koning Golaud, die verliefd wordt op Pelléas, de jongste broer van haar man. Deze wordt jaloers, betrapt hen beiden en slaat Pelléas met zijn zwaard neer. Symboliek van Maeterlinck met de liefde en de dood als onzichtbare hoofdpersonages is vrij goed weergegeven.

Notes avec musique pour Darius Milhaud

1973 | Muziek, Biografie, Documentaire

België 1973. Muziek van Joseph Benedek. Met o.a. Darius Milhaud, Madame Darius Milhaud, Paul Collaer, Jean-Louis Barrault en Jean Wiener.

Film waarin herinneringen worden opgehaald aan het werk en het leven van de Franse componist Darius Milhaud (1892-1974), die een jaar na de voltooiing van deze film kwam te overlijden. In de film komt hij zelf aan het woord, evenals zijn vrouw en zijn oude vrienden met wie hij al sinds zijn jeugd was opgetrokken. Er worden een aantal van zijn werken uitgevoerd. Te kort, maar zeer interessant.

Eric Satie

1972 | Muziek, Documentaire

België 1972. Muziek van Joseph Benedek.

Leven en muziek van Eric Satie, door de ogen van een muzikoloog, voorzien van een heleboel beeldmateriaal en talrijke fragmenten uit het werk. Een film van wezenlijk belang, deel uitmakend van de serie MODERN STYLE - LES SOUVENIRS DE PAUL COLLAER.

Tristan und Isolde

1968 | Muziek, Drama

België 1968. Muziek van Joseph Benedek. Met o.a. Jacqueline Van Quaille, Maryse Patris, Claude Heather, J. Greindl en Dan Richardson.

Het integrale werk van Wagner, dat op twee manieren vertoond kan worden: per acte of in tien delen gehakt, elk voorafgegaan door een muzikale analyse van André Vandernoot. Kan ermee door, zonder nu direct te willen stellen dat de eerstgenoemde mogelijkheid beter is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joseph Benedek op televisie komt.

Reageer