Chris Boni

Acteur

Chris Boni is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

De leraarskamer

1991 | Komedie, Drama

België 1991. Komedie van Vincent Rouffaer. Met o.a. Warre Borgmans, Bob Van Der Veken, Karen Vanparys, Mieke Bouve en Mark Willels.

Domme miniserie over de oorspronkelijke geestdrift en latere ontgoocheling van kersverse onderwijzer Borgmans die bovendien nog verliefd wordt op de verkeerde collega Bouve, die zo weinig mogelijk met zijn problemen wil geconfronteerd worden. Houterig, amateuristisch, flauw, traag.

Maman

1990 | Drama

België 1990. Drama van Frank Van Mechelen. Met o.a. Frank Dingenen, Els Dottermans, Liliane Dorekens, Ria Verscharen en Chris Boni.

Voor Dingenen als veertig-jarige vrijgezel begint het leven plots na de dood van 'Maman' die hem steeds onder de knoet hield. Hij erft een fortuin en komt nog enkel met vrouwen in contact. Een vrouw, die hem intrigeert en chanteert, blijkt zijn halfzus te zijn. Gaaf werkstuk, psychologisch drama met ondertoontjes van fijn blijspel, stijlvol doorgetrokken tot het einde.

Mama mijn Papa

1990 | Drama

België 1990. Drama van Jean-Pierre De Decker. Met o.a. Hilde Van Mieghem, Jelle Van Den Eden, Arthur Semay, Chris Boni en Liliana Dorekens.

Een jochie (Van Den Eden) wordt heen en weer geslingerd tussen zijn gescheiden levende vader (Semay) en moeder (Van Mieghem), een werkeloze, eenzame vrouw met financiële problemen uit de laagste sociale klasse. Het kind wordt aangereden, in comateuze toestand opgenomen en sterft. Aangrijpend drama met een goed scenario van Leen Wuyts, een geïnspireerde regie en prima vertolkingen, vooral van Van Mieghem die alle registers opentrekt, van onmenselijk leed tot diep geluk van liefde en genegenheid tot afschuw en verbijstering. Het camerawerk is van Michael Van Laer.

Het gezin van Paemel

1986 | Drama

België 1986. Drama van Paul Cammermans. Met o.a. Senne Rouffaer, Chris Boni, Ronny Waterschoot, Jos Verbist en Mark Van Eeghem.

De verfilming van een hevig gedateerd gelijknamig toneelstuk uit 1903 van de Vlaamse schrijver Cyriel Buysse, dat op meedogenloze wijze het leven van de arme pachters tegenover dat van de grootgrondbezitters had moeten uitbeelden. De debuutspeelfilm van auteur Cammermans als regisseur is minder naturalistisch-dramatisch dan het technisch knap en warmhartig- bezielde plattelandsdrama. Het scenario van Hugo Claus zorgt ervoor dat de sociale strijd en de lotsverbondenheid gesymboliseerd worden in de liefde tussen de zoon van een baron (Hoffman) en het boerenmeisje (Pinoy). Mooie beelden en een bij momenten boeiende acteursfilm.

Daar is een mens verdronken

1983 | Oorlogsfilm, Drama

België 1983. Oorlogsfilm van Dré Poppe. Met o.a. Hugo Van Den Berghe, Chris Boni, Dries Wieme, Els Olaerts en Horst Mentzel.

In 1914 wordt het leven in een Vlaams dorpje verstoord door WO I. Twee werelden, plat materialisme en idealisme zonder berekening, staan tegenover elkaar. Dorpsonderwijzer Wieme wordt om zijn Vlaamsgezindheid van zin brood beroofd en sterft als uitgestotene in eenzaamheid en armoede. Van den Berghe, als herbergier en zwarthandelaar, die van de nood van zijn medemensen misbruik maakt om rijk te worden, verliest zijn vermogen aan zwendelzaak en pleegt zelfmoord. Schitterende bewerking van het gelijknamige boek van Ernest Claes door scenarist Pierre Platteau.

Brugge, die Stille

1981 | Drama

België 1981. Drama van Roland Verhavert. Met o.a. Eve Lyne, Idwig Stephane, Chris Boni en Herbert Flack.

Verfilming van de als symbolistisch beschouwde roman Bruges-la-morte van de Franssprekende en -schrijvende Vlaming Georges Rodenbach. Een veertigjarige weduwnaar, afkomstig uit de hogere burgerij, Hughes Viane, leeft in zijn statige herenwoning in het verleden en in de liefdesaanbidding van zijn gestorven vrouw, Blanche. Een jonge balletdanseres, Jeanne, lijkt sprekend op Blanche en brengt de man in verwarring. De zich ontspinnende idylle eindigt met kortsluiting. Dit is een geslaagde en gevoelige evocatie van een tot ziekelijke obsessie en psychose verworden zoektocht van een gefrustreerde man. Cineast Roland Verhavert is nadrukkelijk aanwezig.

Place Ste-Catherine

1979 | Drama, Romantiek

België 1979. Drama van Dre Poppe. Met o.a. Vic De Wachter, Fatima Boukhriss, Ann Petersen, Chris Boni en Roger de Wilde.

Werkloze onderwijzer de Wachter wordt verliefd op Marokkaans meisje Boukhriss; dat leidt tot zekere spanningen. Love-story tegen de harde achtergrond van Brusselse volksbuurten in de periode 1975-1980. Traag, nadrukkelijk, mooi camerawerk van Ralf Boumans en Petersen steelt eens te meer de show als caracoleverkoopster met een hart van goud.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chris Boni op televisie komt.

Reageer